Sunday, May 10, 2015

Tiada Lagi...

Sia sia sudah
Kita jalin cinta
Bila hati selalu berbeda

Sampai kapan lagi
Ku harus menahan
Rasa kecewa di dalam dada

Seandainya kita masih bersatu
Tak mungkinkan menyatu
Walau masih ada sisa cinta
Biarkan saja berakhir sampai
Di sini

Tiada lagi yang ku harapkan
Tiada lagi yang ku impikan
Biar aku sendiri tanpa diri mu

Tiada lagi kata cintaku
Takkan lagi ku bersama mu
Biar ku simpan semua
Kenangan ku bersamamu…

p/s: Ku harap lepas ni keputusan yang aku buat betul...dan diredhai Allah..doakan Farah ye..



Kalau suka LIKE sahaja, Jangan lupa komen. TQ.

Saturday, May 9, 2015

April hanya untuk girlfriends.

Assalammualaikum w.b.t

Dah Mei pun, baru nak update April punya cerita. Sungguh pun banyak tragedi April yang buat hati Farah dihiris sembilu tapi Farah masih ada girlfriends yang sentiasa mendengar luahan hati Farah. Selalu bagi semangat kat Farah dan nasihat..Tq my girlfriends semua.. Sekarang tak ada boyfriend dah... Siapa nak jadi boyfriend Farah?? Oh tidak sebab kalau setakat cinta cintun begitu tu buang masa je kan..kalau serius jumpa family Farah ok..nanti Farah fikir 100x tau..hehehehe..

Memang lama sangat tak jumpa budak nama Yati ni, ni best friend Farah masa form 6 dulu..lama wooo dah tak jumpa..daripada badanku gemuk sampai slim baru jumpa tapi pipi tak slim-slim lagi..acane tu??


Mak cik!! Jangan main hand phone, You date dengan I, U kena tumpu perhatian kat I tau...hehehe... mesej bf ye???


Cik Farah stay look sweet 17 kannn??


Thank dear belanja I makan, borak kemain lama sampai waiter kat Old Town nak kemas meja tau...sampai hati nak bagi hint suruh kita blah...

Lepas tu sambung pergi shopping tudung kat SBU Bangi, pergi Bangi Gateway... Best sangat date berdua bila lama sangat tak jumpa... Rindu kat kau Yati...nanti kita dating lagi tau.. Boleh pulak wishlist nak kawin tahun yang sama, pregnant sama-sama dan beranak sama tahun..adoii boleh ke situ lak ye..hehehe...Farah ni calon pun tak ada lagi ni, acane nak nikah ni yang?? Lain la you cik Yati.. Semoga dipermudahkan..


Ini pun girlfriend Farah juga, kenal sejak sekolah menengah lagi...Linda!! Lama juga tak jumpa...fikir-fikir mana tempat nak jumpa..dia ajak pergi KL Festival kat area Setapak...ni dating bertiga dengan girlfriend Master..Cik Azie


Awek-awek single, mahal untuk dimiliki tau! Muka Farah macam budak nakal je, maklumlah Cik Linda nak belanja budak tembam tu..Tq dear for lunch kat Seoul Garden...makan sampai pengsan tau!!

Makan jangan tak makan, rugi bayar mahal-mahal tapi tak makan kan...sampai kembung perut tau, lupakan hal diet seketika, makan selagi termampu...hehehe..
Jangan nak control ayu tau Azi, lupakan sedikit tentang keayuan...jom makan hehehe..lupakan orang kiri kanan sebab tak ada yang memikat hati.. :) Opps pakwe sapa kat belakang tu tersnap?? sorry brother!

Dating sampai malam tau, nasib baik Farah dah boleh drive kereta malam-malam, kalau tak menangis la jawabnya, dlu tak biasa drive malam..tapi alhamdulilah dah okey!

 (Gambar Lama, masa lunch kat Zaba)

Ini kak Mira, girlfriend masa buat Master!..lama juga tak jumpa bila masing-masing busy kerja. Serius 1 gambar pun tak ada sebab kami asyik berjalan-jalan dan sembang-sembang sampai lupa dekat hand phone nak snap gambar. Mira dah pindah Kajang tapi jenuh Farah nak cari rumah Mira...berpusing-pusing tapi akhirnya jumpa juga alhamdulilah.. Best sangat luangkan masa bersama-sama, rasa macam ta cukup je..hehehe..tq dear belanja kepsi..nyummy!

Pada 28 April 2015 adalah last day kat tempat kerja aku. So ramai-ramai officemate makan-makan kat Old Town. Sedih juga nak tinggalkan kerja tu sebab dah setengah tahun kerja kat sana, my boss memang suruh continue terus kerja tapi buat masa ini aku nak take time rehat kat rumah (nak puasa dan raya dengan mak ayah) dan cari peluang baru...kalau masih ada rezeki insyaallah aku kerja kat sana tapi hajat di hati nak cari kerja kat Perak je sebab dekat dengan family.



Sekian sahaja karangan Farah pada hari ini. Nanti jumpa lagi. Doakan Farah murah rezeki tau..aminnnn..

Tata :)



Kalau suka LIKE sahaja, Jangan lupa komen. TQ.

 
This Blog is Protected. Copyright 2011 © Design By Cik Nurfarah