Thursday, April 10, 2014

Qaseh Gold Junior supplement Makanan Sunnah untuk Si Manja

Qaseh Gold diformulasi dengan gabungan unik 15 ramuan HEBAT.
8 Makanan Sunnah
Kurma,Madu, Delima, Zaitum, Buah Tiin, Habbatus sauda, Air Zam-Zam & Zafaran
diperkaya dengan Gingko, Garam Bukit, Gam Arab & Pegaga
ditambah pulak Kismis, badam & Bayam
5 Fungsi Utama Qaseh Gold Junior
1) Meningkatkan TENAGA
- Qaseh Gold Junior diperlengkap madu, kurma & kismis yang kaya dengan glukosa & fruktosa semulajadi yang dapat membekalkan TENAGA segera & berpanjangan
2) Mencerdaskan MINDA
- Qaseh Gold Junior turut menawarkan gabungan makanan minda lain yang tidak kurang hebatnya seperti Badam, Za,faran, Gingko, Delima & Habbatus sauda.
3) Membekal SISTEM IMUN
- gabungan makanan sunnah & makanan terpilih bercirikan anti-bakteria dan anti-oksidan berupaya membekalkan SISTEM IMUN badan yang lebih mantap & kuat InsyaAllah
4) Menyokong TUMBESARAN
- Kandungan Badam, Bayam & Pegaga mengandungi mineral seperti Kalsium, Magnesium & Zat Besi yang diperlukan untuk menyokong TUMBESARAN yang lebih Sihat & Kuat
5) Menambahkan SERAT
- Qaseh Gold Junior membekalkan SERAT daripada Kurma serta prebiotik semulajadi iaitu Gam Arab yang membantu menyihatkan usus serta melegakan masalah Sembelit.
 



 Testimoni Qaseh Gold Junior
 


 

 

 



Berikan permulaan yang baik kepada anak-anak kita seawal usia 1 tahun dengan gabungan makanan sunnah Qaseh Gold Junior yang membantu menyihatkan tubuh, minda dan emosi. Berkonsepkan "Halalan Thoyyiban" iaitu Halal lagi Baik,

Tempahan whatsapp/sms 017-3008665
agen dropship & Rakan niaga diperlukan. Maklumat lanjut hubungi 017-3008665
SIHAT ITU JIHAD!!!

Kalau suka LIKE sahaja, Jangan lupa komen. TQ.

Friday, March 7, 2014

Alhamdulilah Selesai Tesis Sarjana di UKM.

Assalamulaikum semua,

Lama tak cerita hal belajar kat UKM ni ye.

Alhamdulilah 7/2/2013 aku berjaya hantar tesis Sarjana aku dengan jayanya. Berakhirnya pahit manis seorang pelajar masters di UKM. Kawan-kawan yang masih berperang dengan tesis tu aku doakan korang berjaya menyiapkan tesis dengan cemerlang.


Kalau nak cerita pengalaman tu, memang banyak mengajar aku tentang kehidupan dan paling best dapat banyak ilmu baru semasa proses buat tesis.

Pada 22 Januari 2014 adalah tarikh keramat iaitu tarikh aku VIVA master. Memang kecut perut juga nak tunggu tarikh tu...hampir 1 jam setengah kena viva so memang wahhhh (sendiri rasa baru tahu perasaan tu)..lepas tu aku kena summit pembetulan sebelum 29 Jan 2014, dan full Jilid pada 7 Feb 2014 (kena hantar kedai 4 Feb untuk tempahan jilid). Jarak masa tu memang singkat, masa tu aku dah tak macam kehidupan normal...tak tidur mengadap tesis..makan pun megi je sebab malas nak pergi cafe (konon nak save time untuk betulkan tesis)...minum kopiko dan nescafe memang dah jadi tabiat aku sebab tak nak tidur..mata macam panda tau.. Memang sangat tekanan tapi aku kena sangat motivasikan diri time tu sebab nak kejar date..huargggg!!


Memang sangat2 mencabar untuk edarkan 384 borang soal selidik pada responden..2 bulan take time buat benda ni.

Lepas tu aku cuba untuk memotivasikan masukkan dalam SPSS semua benda ni, cuba untuk memotivasikan diri untuk terus key in data semua ni..menangis rasanya, nasib baik turun field work beberapa kali so bila dah dapat je borang soal selidik yang dah siap di isi terus key in dalam SPSS..naik juling bijik mata tau huhuhu..



Memang badan agak menyusut time tu sebab makan yang segera macam bubur ni..makan pun tak ikut time..dan pasti kopiko teman sepanjang masa sebab mata ni kena tahannnn..


Masa aku sibuk buat tesis memang aku tak berapa nak ada kunjungan tetamu sebab bilik macam tongkang pecah (aku memang banyak senyap dari kawan2 sebab aku bilik single huahauahau)..segala buku aku keluarkan untuk rujukan..tak adanya nak kemas bagai..sebab takut mood aku hilang..aku kalau tengah kusyuk buat kerja jangan kasi mood lari nanti aku pun lari dari tesis aku ni...


Laptop dan printer time ni memang sangat berjasa. Cik pinky lappy aku ni langsung tak off..kesian giler kat dia..cuma aku "sleep" kan dia je bila aku pun sleep hahaha...




Lepas final draff SV aku suh hantar untuk di viva pulak..memang kecuttt perut.


Masa ni aku kena print 4 salinan draf for viva...bayangkan tesis aku masa tu dalam 210x4= 840 pages kena print so nasib baik ada cik canon terus printkan memang super jimat..tak la kopak duit aku nak print..sebelum2 ni pun masa nak tunjuk draf pd SV guna cik canon..memang super jimat buat ink luar...



Muka happylah konon nak summit tesis for viva tapi!! masih risau juga sebab  nanti tak pasal2 kena "tembak" dan "bomm" atom sekali dengan soal jawab viva hahaha..



Sempat lagi kauuu capture gambar dalam bilik VIVA, ni masa sebelum kejadian VIVA..SV, pembaca dan pengerusi belum datang so bilik mesyuarat ini gue yang punya hahaha..

Masa viva tu memang jenuh berdas-das kena tanya..walaupun rasa macam nak pengsan tapi alhamdulilah boleh jawab..memang cuakkk gilerr..rasanya normal masa viva kalau kena das-das peluru berpandu (soalan2)..itu baru sikit kalau buat PHD or jadi pensyarah yang kena bentang kertas kerja lagilah tekanan..kann, so pengalaman ini sangat bernilai pada aku sebagai seorang pelajar sarjana di UKM..hidup kalau tak ada cabaran ibarat main games hack unlimited coin lah kan hahaha...



Alhamdulilah, tesis aku berjaya dijilid dan di hantar pada 7 Feb 2014 lepas, status sekarang Konvokesyen / Tamat Pengajian. Tunggu konvo bulan 9 ni je..insyaallah.

Sekarang ni aku tengah fikir nak cari kerja yang sesuai dengan jiwa ragaku..aku terpaksa tolak 2-3 job sebab alasan2 tertentu..bukan memilih tapi memang kena pilih..(orang yang berada di situasi aku je yang faham kan) nanti next entry aku cerita kenapa kerja perlu memilih...

Sambung PHD?? aku tak fikir lagi nak terus sambung sebab aku nak kerja kerja kerja..lagi penting kerja hoiii banyak dah duit melabur nak juga merasakan mak dan ayah duit gaji aku ni hoiii..

Sekarang ni aku rehat dulu kat kampung, masuk bulan 4 barulah kita mula bekerja ye..hehehe..

Aku ucapkan banyak2 terima kasih kepada pensyarah-pensyarah yang memberi tunjuk ajar pada aku..

Terima kasih tak terhingga kepada ayahanda dan bonda tercinta sebab beri sokongan tak henti-henti, mendoakan aku, beri bantuan kewangan (buat master ni memang banyak kena pakai duit bukan macam degree tau) dan memahami aku.

Sahabat dan kawan-kawan juga tak lupa, banyak jasa korang tolong aku nak siapkan tesis ni..sayang korang semua semoga dapat kerja best-best, cepat jodoh dan murah rezeki.

 Hanya Allah sahaja dapat balas jasa kalian.

 Dah macam penghargaan dalam tesis pulak kan hehehe.. Ok, korang good luck kepada rakan seperjuangan Master Sains Pembangunan dan kawan-kawan yang lain. Kuatkan semangat!
Bye!

 p/s: sorry lambat update sebab cik blog selalu kena tinggal.



Kalau suka LIKE sahaja, Jangan lupa komen. TQ.

 
This Blog is Protected. Copyright 2011 © Design By Cik Nurfarah