Thursday, September 3, 2015

Kurang 2 bulan lagi.

Assalamualaikum warga pembaca sekalian alam.

Alhamdulilah one step closer 16 Ogos 2015...and second step kurang lagi 2 bulan. So tengah busy buat persiapan bertunang.

Thema warna of course warna pink plus putih, Memang kesukaan walaupun orang tu cakap pink tak menarik...tapi aku memang pilih pink putih.


Cantikkan tone warna tu, memang tak nak warna lain dah.
Pada 16 Ogos 2015 hari tu hanya merisik khabar. Alhamdulilah, perkenalan kami sekejap je..dan tak sangka aku boleh terima hubungan baru ini setelah banyak perkara melukan hati, tapi masih memberi peluang pada insan yang benar-benar inginkan hubungan ini. Restu kedua belah pihak sangat penting bagi aku, alhamdulilah mendapat restu keluarga. Next step bertunang insyaallah last step bernikah. Aku memang nak step by step. Kalau boleh nak bertunang, bernikah sekali dalam hidup dan kekal hingga akhir hayat...bahagia dunia akhirat.

Alhamdulilah, selepas perbincangan kedua belah pihak, cincin tanda di sarung oleh bakal ibu mertua. Aku pakai simple-simple je sebab memang duduk kat dapur, bila nak sarung cincin je naik atas hehehe...malu tau...sebab hanya merisik je so tak nak la over-over..tunang pun aku nak simple-simple je.


Cantik tak tone warna ni, pink putih...bunga ni cari kat Fah Lean Floral sebab dekat dengan rumah sewa aku. Bunga-bunga kat situ memang banyak pilihan, barangan perkahwinan lain pun banyak...sampai rambang mata tak tahu nak pilih yang mana satu. Harga berpatutan.


Borong barang-barang ni untuk buat hantaran. Sebab nanti terus bawa semua hantaran..so masa nikah tak payah berdulang-dulang bagai dah... Esoknya pergi Nilai 3 tapi macam mahal je, nak pergi Jalan TAR tengah busy BERSIH so memang tak pergi la.
Dulang pula nak pinjam adik punya hehehe...tapi nak try tengok kat Jalan TAR nanti...
Balik dari Nilai 3, pergi Bangi topup beli bunga ni pulak....

Rasanya stock bunga untuk buat gubahan hantaran cukup agaknya hehehe...
Harap gubahan nanti menjadi la...idea masih berlegar-legar dalam kepala lagi ni hehehe..
Baju bertunang pun belum beli lagi..adoiii..masih ada masa lagi ni.

Cincin tanda kiterr...

Ada orang tu marah, kalau kite tak pakai cincin dia, yess boss I pakai la ni, memang everyday pakai sejak risik merisik tu.

Melalui perbincangan kami cadang nak bagi 11 dulang dari pihak perempuan dan dibalas 9 dulang dari pihak lelaki.

So, aku senaraikan barang hantaran, mana tahu boleh bagi idea pada korang yang nak bertunang nanti.

Hantaran untuk pihak lelaki.
1. Sirih junjung
2. Sejadah
3. Jam tangan
4. Kasut + Stokin
5. Songkok
6. Set Perfumes
7. Tuala
8. Garam + Gula (ikut adat)
9. Air merah-minuman (ikut adat) aku letak air tin marinda strawberry je.
10. Kek Tunang
11. Buah-buahan
 
Hantaran untuk pihak perempuan.
1. Sirih Junjung
2. Cincin tunang
3. Persalinan langkah bendul (untuk dua orang kakak)
4. Jam tangan
5. Hand bag + kasut
6. Set Perfumes
7. Telekung
8. Kek tunang
9. Buah-buahan

Selalunya hantaran akan lagi banyak sebab saudara-mara akan tambah lagi barangan makanan dan kuih muih sebagai hantaran. Best la pihak lelakikan hehehe..

Nak tengok bakal tunang kiter??? ohh rahsia..bagi tengok separuh je.


Nanti dah sah jadi my hubby, kita bagi tnjuk la ye...
Doakan semua berjalan lancar ye...dan dipermudahkan segala urusan..amin...

Jomlah kita diet, sebab badan makin membesar bagaikan juara..

Bye...



Kalau suka LIKE sahaja, Jangan lupa komen. TQ.

Wednesday, September 2, 2015

Wanita dan Beg Tangan


Assalammualaikum..


Lama tak dengar khabar kan..
Sekarang ni sibuk nak buat persiapan untuk hari-hari bahagia...
Alhamdulilah semoga sinar bahagia ini kekal hingga ke syurga.
Farah memang suka beg tangan. Wanita dan beg tangan memang tak boleh dipisahkan, sekarang tengah cari-cari beg tangan wanita yang sesuai untuk dijadikan hantaran. Semestinya kena cari yang Farah suka, kalau pattern yang Farah tak suka mesti beg tu dalam almari jadi pekasam kan...

Terdapat pelbagai jenis beg tangan wanita yang direka untuk pelbagai kegunaan wanita. Jenis beg tangan wanita adalah seperti tote bag, shoulder bag, sling bag, purses, shopper bag, clutches dan banyak lagi. Setiap satu beg mempunyai rekaan dan fungsi yang berbeza dan sebagai contoh, saiz purse atau dompet yang kecil adalah bersesuaian sebagai penyimpan wang dan kad-kad anda yang penting. Begitu juga dengan tote bag yang bersaiz besar dan mempunyai banyak compartment adalah jenis beg tangan yang paling sesuai untuk dibawa ke pejabat.

Tapi Farah sangat suka beg tangan yang besar macam shoulder bag sebab Farah jenis suka bawa banyak barang macam perfume, alat solek, dan macam-macam lagi yang boleh sumbat dalam beg tangan tu..ala-ala poket doraemon je. Tapi kalau nak lebih sistematik kena ada organizer bag. Contohnya macam beg Farah ni, bersepah sangat :


http://4.bp.blogspot.com/-PLI0pFGnToA/Uaa9tQrk8MI/AAAAAAAAHRE/WCFIYNrjG5g/s1600/IMG_1232.JPG

So, dengan adanya bag organizer barang-barang lebih tersusun dan menjimatkan masa kita.

http://3.bp.blogspot.com/-hpAGdGAeWpI/UabABxlAyVI/AAAAAAAAHR4/Hq7LJDNqiW8/s1600/IMG_1235.JPG

Taraaaa..semua dah tersusun kan..jadi tak payah nak take time nak cari barang susah-susah..nak tukar-tukar handbag pun senang just angkat organizer bag ni je dan letak dalam beg tangan korang macam ni:

http://1.bp.blogspot.com/-fnQ_AMIs0Fs/UabA9ug0ZpI/AAAAAAAAHSU/-OdwDj-5oq8/s1600/IMG_1240.JPG
Siapppp!!

Selalunya, wanita banyak melaram beg tangan ke majlis-majlis istimewa seperti annual dinner syarikat. Kita semua sedia maklum bahawa rata-rata individu akan bergaya sakan untuk menghadiri acara tahunan syarikat seumpama ini. Bagi kaum wanita, biasanya mereka akan tampil dengan koleksi kaum labuh dan ada juga yang sanggup menyewa pakaian semata-mata untuk kelihatan lebih menyerlah. Oleh yang demikian, berikut merupakan jenis beg yang paling sesuai untuk dipadankan dengan jenis pakaian glamour tersebut;


Koleksi clutches yang cukup simple dan elegan ini amat sesuai untuk dipadankan dengan koleksi dress yang glamour.

Selain clutches, sling bag seperti berikut juga merupakan jenis beg yang sesuai untuk digayakan ketika menghadiri majlis-majlis istimewa.

Dan jika anda ingin membawa barangan peribadi anda serta memerlukan beg yang bersaiz besar, gayakan bersama beg tote seperti berikut. Tidak terlalu besar dan tidak terlalu kecil.

Farah juga sukakan tote bag sebab bersaiz sederhana.dan nampak istimewa.

http://4.bp.blogspot.com/-kVuMy117avA/Up13v7LUKvI/AAAAAAAAIcc/qDYVm96g1AA/s1600/20131130_105006.jpg

Ok, selamat bergaya dengan bag tangan kesukaan korang, perempuan dan beg tangan macam bestfriends!

Bye...



Kalau suka LIKE sahaja, Jangan lupa komen. TQ.

 
This Blog is Protected. Copyright 2011 © Design By Cik Nurfarah