BIODATA WAN PULAU TIOMAN

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca blog Cik Nurfarah.

Kali ni Cik Farah nak berkongsi tentang seorang tour guide yang berpengalaman dalam bidang traveling. Kepada yang berhajat dan ingin bercuti ke Pulau Tioman wajib untuk menggunakan khidmat Wan Pulau Tioman kerana perkhidmatan beliau sangat terbaik.

Kali ini Cik Farah nak kongsikan serba sedikit tentang Wan Pulau Tioman.


Tips Kurangkan Muka Berminyak Selepas Bangun Tidur.

Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca blog yang aku sayangi.
Hari ini aku nak kongsi pengalaman menarik tentang tips kurangkan muka berminyak selepas bangun tidur.

Sebelum ini aku mempunyai masalah kulit berminyak selepas bangun tidur. Aku dapati kulit aku sangat berminyak dan mudah untuk ditumbuhi jerawat.Hal ini kerana, kulit kita mulai kehilangan lebih banyak air bila hujung hari (dan pada waktu malam), ini akan menyebabkan penghalang kulit menghasilkan lebih banyak minyak untuk menggantikan kehilangan air dan melindungi kulit. Jadi, inilah yang menyebabkan kulit korang nampak berminyak pada waktu pagi.
Cara untuk mengelakkan kulit muka kita berminyak dan berjerawat, kita perlu meningkatkan kelembapan kulit muka.  Cara yang paling bagus dan berkesan untuk mengurangkan kulit berminyak ialah dengan menggunakan produk yang sesuai.



REVIEW FILEM BEST SEPANJANG PKP

Assalammualaikum dan salam sejahtera.
Cik Farah nak review filem-filem best yang Cik Farah pernah tengok sepanjang PKP ni. Maklumlah musim-musim PKP ni suka layan movie je. Review ni serba sedikit boleh bagi suggestion pd korang yg tgh nk cr movie utk di tonton. Maaflah link movie tak ada. korang boleh cr kt fb..youtube..netflix atau web2 movie percuma
yang ptg #stayathome ye. jangan merayap.
#moviebest
#reviewmovie
P/s: Jika ada cerita yg best boleh suggest kt komen ye.. bg sinopsis sikit tau.



JUMANJI

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)
Jumanji: The Next Level (2019)

Cik Farah layan Jumanji (2017) dan Jumanji (2019). Kisah ni berkenaan sekumpulan pelajar yang masuk dalam satu permainan video yang bernama Jumanji. Setiap watak mereka sudah dipilih oleh mereka dan mereka perlu menyelesaikan misi permainan Jumanji tersebut. Mereka perlu berjaya menyelesaikan misi permainan Jumanji jika ingin kembali ke alam nyata.


Review My Burberry Blush

Assalammualaikum dan salam sejahtera.

Lamanya Cik Farah tak share tentang perfumes.

Kali ini nak share tentang perfume baru.

My Burberry Blush.


Hansaegee Nature Malaysia : Produk skincare Korea Terbaik


 Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca blog Cik Nurfarah.

Hari ini aku nak kongsi tentang produk skincare dari Korea iaitu Hansaegee Nature.


Mungkin ada yang belum tahu tentang produk Hansaegee Nature. Jom aku kongsi serba sedikit tentang produk ini. Hansaegee Nature adalah jenama penjagaan kulit yang berpusat di Malaysia tetapi semua produk mereka dibuat 100% di Korea. Ia bererti bahawa produk itu adalah pembuatan di Korea tetapi gudang mereka berada di Malaysia. Sejak 2011, Hansaegee Nature menyediakan produk berkualiti tinggi dan 100% bahan semulajadi dari Korea. Nah, anda tahu betapa baiknya ramuan mereka! Korea mempunyai perumusan besar untuk penjagaan kulit mereka yang sesuai untuk setiap jenis kulit. Juga, semua ramuan mereka telah diluluskan oleh kerjaan Malaysia dan Korea. Ia selamat untuk digunakan!

Shaliza Turun 23kg dengan Herbalife SuriKurus Online Coaching.

Bagaimana Shaliza turun 23kg dengan Herbalife SuriKurus Online Coaching?

Harini saya nak cerita tentang salah seorang member SuriKurus. Dulunya join sebagai customer. Lepas turun berat sekarang Sis Shaliza ni jual Herbalife under SuriKurus Coaching sekali 😍




Boleh baca penulisan Shaliza di sini.

REVIEW MYLARA SKINCARE 2019




Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca blog Cik Farah.


Lama aku tak update blog sebab terlalu busy dengan kerja.

Tapi sebab produk ni memang sangat best dan aku pernah REVIEW sebelum ini maka aku memang akan review lagi khas untuk my reader.

Related Posts

Blogger Copyright © 2019. All Rights Reserved by BLOG CIK NURFARAH