Social Media

Pakej Iklan 2018.

|
Assalammualaikum dan salam sejahtera.

Tahun 2018 ni Cik Farah nak buka pakej iklan di Blog Cik Nurfarah.
Rasanya sudah lama tak buka pakej banner iklan untuk produk dan perkhidmatan.


Pakej 1: 125 x 125

1 bulan = RM 30
2 bulan = RM 50
8 banner available

Pakej 2: 700 x 90


1 bulan = RM 60
2 bulan = RM 100
4 banner available


Sekiranya anda tiada banner. Anda boleh menempah banner iklan yang bersesuaian dengan saiz yang dicadangkan.

Animated banner/ banner biasa = RM 15 sahaja.

Kenapa Blog Cik Nurfarah dijadikan pilihan untuk beriklan?

1. Pengikut Cik Farah hampir 12 000  orang.
2. Blog Cik Farah yang mesra Search Engine Optimization (SEO) (boleh rujuk analisis di bawah).


 3. Bilangan pembaca yang tinggi setiap hari.


4. Blogger ni lebih mesra google search engine dan lebih mudah pengguna mendapatkan maklumat.
5. Usia Blog Cik Nurfarah hampir 10 tahun. Pengalaman penulis blog dalam penulisan blog yang lama.

SOALAN DAN JAWAPAN:

Adakah produk atau perkhidmatan anda akan laris sekiranya beriklan di sini?

Saya tidak jamin 100% bahawa produk atau perkhidmatan anda akan laris. Laris atau tidak bergantung kepada jenis produk atau perkhidmatan yang anda tawarkan. Kadang-kadang ada pembaca yang akan click iklan anda tapi cuma see and go sahaja. Semua itu bergantung kepada rezeki masing-masing kerana di sekeliling kita memang banyak persaingan. Jika produk dan perkhidmatan itu menarik dan bagus insyaallah ada je pembeli.


Kenapa anda perlu beriklan?

Iklan ini adalah medium untuk memperkenalkan produk atau perkhidmatan yang kita tawarkan kepada umum. Iklan ni adalah pelaburan jangka masa panjang. Jika ingin kembangkan perniagaan kita mestilah berani mengeluarkan modal untuk beriklan. Bak kata pepatah rezeki takkan datang bergolek jika kita tak berusaha. Jadi iklan ni adalah senjata utama untuk sesuatu perniagaan.

Harga iklan di blog Cik Farah mahal?

Pada pendapat saya harga yang ditawarkan sangat berpatutan berbanding dengan pakej yang ditawarkan oleh agen pengiklanan yang lain. Jadi, gunakanlah peluang ini dengan sebaik mungkin.

 Selain itu, Cik Farah ada segmen,

REVIEW, COLLABORATION dan SPONSORSHIP

 

Jika berminat dan ada sebarang pertanyaan boleh hubungi: 
fara_idola@yahoo.com 
WhatsApp: 
Farah 
017-2788373
  Ada nurkilan untuk di review:
https://bicarafarah.blogspot.my/2018/04/review-buku-oleh-cik-nurfarah.html

Review Novel: Maaf Saya Tak Sengaja - Akira Dorayaki

|

Assalammualaikum dan salam sejahtera.
Hari ni aku nak review novel dalam koleksi aku.

Tajuk Novel: Maaf Saya Tak Sengaja.
Penulis: Akira Dorayaki
Muka surat: 499
Penerbit: Lovenovel
Harga: SM RM 25.00 / SS RM 28.00
Januari 2016
ISBN 9789670907185


Sinopsis:
 “Tak guna punya Mat Bangla! Lu buat apa dalam kain gua, hah???” – Aina Cempaka
“Adoi, sakitlah bongok!” – Faiz Iqbal
“Lu jangan main-main sama wa. Nanti wa report sama polis baru lu tau!” –Aina Cempaka

Kerana Mohsin punya angkara, itulah detik pertemuan Aina Cempaka dan Faiz Iqbal. Siapa sangka, Mat Bangla yang diherdik itu rupa-rupanya bakal majikannya. Pada hari pertama di tempat kerja baru, Aina Cempaka tak tahu mana nak sorok muka. Majalah juga jadi mangsa.

“... resume kau dah ada kat dalam fail ni! Dahlah tu, tak payahlah nak cover muka kau tu lagi...” – Faiz Iqbal
Faiz Iqbal memang selamba.
“Encik Iqbal nak pecat saya ke?” – Aina Cempaka
“Pecat? Kenapa pulak aku mesti pecat kau?” – Faiz Iqbal

Dulu Faiz Iqbal menggeletar dengan perempuan cantik. Sebab itulah ramai sudah setiausahanya dipecat. Menggeletar??? Sebab Faiz Iqbal memang ada kisah silam. Dia trauma. Lantaran itu hidupnya bertemankan arak bagi menenangkan jiwa. Tuhan? Dia sudah lupa.

Tapi dengan Aina Cempaka dia jadi selesa. Bukan sebab Aina Cempaka tak cantik tetapi ada debaran dalam dada yang mula bergema. Saat hati mula berbunga, rahsia lama tersingkap pula. Dialah sebenarnya parut berbekas itu. Kerana rasa bersalah, Aina Cempaka harus dijauhi. Namun, ketiadaan Aina Cempaka pula membuatkan hidupnya jadi tunggang-langgang. Faiz Iqbal lebih rela hidup gelandangan. Merempat di tepi jalan. Berat sangatkah rahsia yang tersimpan?

“Saya minta maaf. Saya lelaki pengecut. Tak guna! Gagal jadi manusia. Saya hanya layak jadi parut dalam hidup awak, Aina Cempaka.” – Faiz Iqbal

Mampukah Aina Cempaka memaafkannya? Bersatukah dua jiwa saat orang ketiga mula menggila?


Review oleh Cik Farah:

Alhamdulilah sudah tamat baca dalam satu hari sahaja.
Bermula dengan kisah Aina Cempaka yang mempunyai pengalaman hidup masa lampau yang tidak diketahuinya. Berkenalan dengan lelaki bernama Faiz Iqbal dan mereka mula jatuh cinta.
Tetapi disebabkan peristiwa lama Faiz Iqbal mula menjauhkan diri daripadanya.
Banyak konflik dalam novel ini tetapi disebabkan plot cerita disusun dengan baik maka cerita ini sangat menarik untuk dibaca.
Ada unsur sedih, kelakar, emosi, marah. Lepas baca novel nirasa  macam tak boleh move on dalam sehari dua. Ibarat penulis pandai memainkan perasaaan pembaca untuk lebih mendalami setiap watak dan peristiwa penting yang terdapat di dalam novel ini.
Sepanjang pembacaan aku memang tak skip muka surat atau perenggan. Susunan ayat menarik dan tidak bosan untuk dibaca. Salah satu novel yang korang patut miliki dalam simpanan peribadi korang.

Rating: 4/5 🌟🌟🌟🌟

Kat mana nak dapatkan novel ni?

Boleh dapatkan di kedai-kedai buku, MPH dan Popular.

Secara online:
Penerbitan Lovenovel 

Sampai di sini sahaja review aku.
Berminat nak review karya anda??
CLICK BANNER DI BAWAH

CLIK UNTUK REVIEW BUKU

Review Buku Oleh Cik Nurfarah

|
Assalammualaikum dan salam sejahtera. Cik Farah akan buka review khas untuk bahan bacaan. Bahan bacaan ni terbahagi kepada dua iaitu bahan bacaan fiksyen dan bukan fiksyen. 

Kepada sesiapa yang menulis novel, buku ilmiah, buku motivasi atau sebarang jenis buku/bahan bacaan untuk bacaan umum boleh sertai segmen review buku oleh Cik Nurfarah. 

Kenapa anda kena sertai segmen ni?
  1. Supaya hasil nurkilan anda dapat disebar dengan meluas melalui engin carian internet.
  2. Supaya ramai orang mengetahui kewujudan buku/karya anda.
  3. Memudahkan pencinta buku untuk membeli hasil karya anda.
  4. Salah satu cara untuk popularkan hasil karya anda. 

Segmen ni sebenarnya segmen untuk membantu penulis buku mempopularkan karyanya. Bukan senang seorang penulis baru untuk bertapak di dunia penulisan berbanding penulis lama yang sememangnya diketahui umum. 

Kenapa pilih Blog Cik Nurfarah sebagai medium untuk mempopularkan dan melariskan karya anda?

1. Pengikut Cik Farah hampir 12 000 
2. Blog Cik Farah yang mesra Search Engine Optimization (SEO) (boleh rujuk analisis di bawah)

 3. Bilangan pembaca yang tinggi setiap hari.


4. Blogger ni lebih mesra google search engine dan lebih mudah pengguna mendapatkan maklumat.
5. Usia Blog Cik Nurfarah hampir 10 tahun. Pengalaman blogger dalam penulisan blog yang lama.




Syarat: 
  1. Buku yang ingin direview harus diberikan secara percuma melalui pos atau by hand (kos pos harus ditanggung oleh peserta).  
  2. RM 25.00 dikenakan untuk sebuah buku/ 1 review buku (sebagai tanda penghargaan untuk saya baca dan review karya anda. Cas yang sangat murah dan berpatutan. Jika ada banyak buku harga boleh dirunding)  
  3. Buku akan direview selepas buku diterima dan pembayaran dijelaskan.  
  4. Saya berhak menolak sekiranya bahan bacaan anda menyalahi undang-undang atau tidak bermoral.
  5. Penyertaan ini tiada unsur paksaan. Persetujuan kedua belah pihak amat penting. 

Jika berminat dan ada sebarang pertanyaan boleh hubungi: 
fara_idola@yahoo.com 
WhatsApp: 
Farah 
017-2788373
Sekian terima kasih :)

Review Audela Adore Skincare Gosulin Agave

|
Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca setia Blog Cik Nurfarah.

Hari ni aku nak kongsi tentang skincare yang telah aku guna. Produk yang baik perlulah diwar-warkan untuk dikongsi bersama.


Mula-mula aku confused juga nak pakai sebab produk ni masih baru dipasaran tapi selepas pakai Alhamdulilah kulit semakin berseri-seri, bersih, lembut dan cerah secara semulajadi selepas menggunakan Audela Adore Skincare Gosulin Agave ni.



1 set Audela Adore Skincare Gosulin Agave mengandungi 3 steps penjagaan kulit seperti:
  • Gentle Cleanser
  • Firming Toner
  • Moisturizing Emulsion


Step 1: Gentle Cleanser 
NOT171007724K

Gentle cleanser is a formulation combining Hibiscus Sabdariffa and Agave Tequilana extract which helps to clean and moisturize skin naturally. Enhance with lily fragrance for the refreshing feel.

Pembersih lembut yang diformulakan dari gabungan Hibiscus Sabdariffa dan ekstrak Agave Tequilana yang membantu membersihkan dan melembabkan kulit secara semulajadi. Dipertingkatkan dengan wangian lily untuk rasa yang lebih menyegarkan.

Cara guna: Goncang sebelum guna. Basahkan muka. Letakkan sedikit di tapak tangan dan sapukan ke muka. Urut muka secara lembut dan bilas dengan air.

My Review:
Bila pertama kali cuba teksturnya sangat lembut. Rasa muka sangat lembut bila lepas cuci. Kurang buih dan tak mengeringkan. Paling best white head kat hidung senang je nak keluar. Picit sikit je dah keluar. Memang betul-betul membersih secara lembut dan mendalam.


Step 2: Firming Toner
NOT171007725K

Firming toner was enriched with Agave Tequilana extract to help skin look brighter and gives even skin tone.

Firming Toner yang diperkaya dengan ekstrak Agave Tequilana untuk membantu kulit kelihatan lebih cerah dan meratakan tona warna kulit.

Cara guna: Gunakan selepas gentle cleanser. Letak dimuka dan leher.

My Review:
Toner paling best pernah aku pakai sebab lepas pakai rasa berangin dan segar je. Lepas letak kat muka dapat rasa liang roma semakin mengecil dan kulit semakin halus. Langsung tak rasa pedih. Kulit makin lembut dan sekata, Kalau macam aku, pakai tudung mesti ada belang-belang kat wajah tanda terkena cahaya matahari, tapi lepas guna dapat rasakan perubahan. Warna kulit makin sekata. Alhamdulilah.


Step 3: Moisturizing Emulsion
NOT171007726K

The light weight moisturizer helps in moisturizing skin and give protection against spots and darkness from surfacing it. It leaves skin with silky and rich after feel.

Pelembap membantu melembapkan kulit dan memberikan perlindungan terhadap bintik-bintik dan kegelapan dari permukaannya. Ia memberikan kesan yang sangat lembut.

Cara guna: Pakai selepas menggunakan toner. Dua kali sehari, pagi dan malam.

My Review: Melembabkan kulit dan tidak rasa melekit. Selalunya kalau pakai pelembab lain, foundation mudah bercapuk tapi dengan Moisturizing Emulsion ni, sangat cepat meresap ke dalam kulit, senang blend dengan foundation/cover face yang kita gunakan. Boleh mengelakkan jeragat. Bila pakai waktu malam, pagi-pagi rasa mcam kulit sangat segar dan pinkish je. 


Gambar di atas ni, lepas cuci muka pakai gentle cleanser, firming toner dan moisturizing emulsion. Langsung tak pakai benda lain. Serius sangat puas hati dengan Audela Adore Skincare Gosulin Agave.


Gambar yang ini pula lepas pakai foundation dan bedak. Memang sangat serasi dengan Audela Adore Skincare Gosulin Agave. Langsung tak bercapuk. Yang pasti kulit hakak makin pinkish!


 Manfaat Utama Audela Adore Skincare Gosulin Agave






Jangan ragu-ragu sebab Audela Adore Skincare Gosulin Agave ni ada kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia. Bukan produk timbang kilo yang terdapat bersepah-sepah dipasaran. Selamat digunakan. Insyaallah dengan penggunaan set pertama sudah dapat hasilnya. Kesan seawal 3-7 hari penggunaan. Kesan penggunaan berbeza bergantung kepada hormon pengguna dan jenis kulit individu.


Review Keseluruhan:
Alhamdulilah aku sangat berpuas hati dengan hasil Audela Adore Skincare Gosulin Agave.  Botolnya yang mudah dibawa travel, harga yang sangat berpatutan dan paling utama kesan penggunaan yang sangat positif kepada kulit aku. Dalam masa 5 hari dah memberikan kesan yang baik kepada kulit. Audela Adore Skincare Gosulin Agave adalah skincare yang LULUS KKM! Usah ragu-ragu lagi.

 🌸 100% SAFE. Free of Harmful Chemical.
🌸 NO Sulphate. NO Paraben. NO Mercury. NO Hydroquinone.

🌸 Gentle to Your Skin.
🌸 Made of Natural Ingredients.

🌸 Formulated for Youthful (Suitable for all).
🌸 International Quality Standard. 
🌸 KKM Registered.

HARGA RUNCIT: RM 99.60

TAPI! Kalau korang nak dapatkan dengan harga promosi dan mampu milik kena contact Agent Audela Adore :

HUBUNGI :

MIRA
017 9746 208 

INSTAGRAM

FACEBOOK
Ini adalah testimoni peribadi Cik Farah. Kesan penggunaan bergantung kepada kulit masing-masing. Sebarang pertanyaan sila hubungi Mira seperti nombor di atas.

Terima kasih kerana membaca entry ini 💟💟💟 

Dugaan Bulan Februari 2018

|
Assalammualaikum dan salam sejahtera.

Dugaan dibulan Februari.

6 Februari 2018
Lepas kejadian Uteh masuk wad. Giliran Tommy pula. Sebelum ni Tommy sangat aktif langsung tak nampak tanda-tanda dia sakit. Masa aku bagi makan dalam cage dia, langsung tak mengejar dan duduk setempat je. Selalunya dia lah yang pertama mengejar nak makan dan akan berebut dengan yang lain tapi pagi tu dia macam sangat pasif.

Jadi aku keluarkan dia dari dalam cage. Tengok badan dia dah mengeletar dan panas. Cuba bagi makan pun dia taknak. Petang tu dia macam kena "sawan tarik" sedih sangat.


Aku masukkan dia ke dalam cage yang kecil dan letakkan kain yang lembab di atas badan Tommy. Tommy nampak selesa sikit tapi lepas 10 minit kena "sawan tarik" lagi. Perkara ni berulang banyak kali. Sedih sangat tengok keadaan Tommy ketika ini. Esok memang kena bawa dia pergi Klinik Haiwan.

Hati mula risau takut kena parvo atau Feline Infectious Peritonitis (FIP). Sebab penyakit tu memang tak ada penawar dan boleh berjangkit dengan kucing yang lain.


7 Februari 2018, bawa Tommy pergi Klinik Haiwan. Masa mula-mula masuk bilik Doctor, Doctor risau sebab takut virus parvo. Lepas check semua.. Tommy kena BATU KARANG!
Doctor cakap Tommy ni dah teruk sebab dah sampai muntah dan sawan. Memang kat perut dia macam keras. Jadi terpaksa tinggalkan Tommy kat klinik untuk rawatan batu karang. Jadi kenalah iktiar untuk kos rawatan Tommy, agak mahal sedikit daripada Uteh sebab Tommy dah separuh kritikal.

Dugaan datang lagi pada.
11 Februari 2018.
Petang tu mak pening-pening kepala tapi masih boleh berjalan (kena pimpin kalau nak ke toilet).
Sebelum ni memang ada tekanan darah rendah.
Pada 12 Februari 2018, 3 pagi. Ayah tiba-tiba panggil aku cakap mak pengsan masa nak pergi toilet. Masa tu memang sangat cemas, sebab muka mak pucat sangat. Cuba cek tekanan darah 80/48. Memang sangat rendah. Lepas tu cek gula bacaan masih normal. Masa tu mak dah sedar semula, dia cakap dia nak buang air kecil, nak juga pergi toilet. Suggest untuk pakai pampers dewasa (memang ada spare) dia menolak kerana tak selesa katanya. Masa nak duduk tu, tiba-tiba dia muntah warna hitam. Ayah cakap macam muntah najis, cuba positif  sebab tadi bagi dia milo (untuk tambah energy). Mak tiba-tiba pengsan balik. Cuba urut-urut belakang dia dan dia sedar semula tapi keadaan sangat lemah, call mak saudara dan bapa saudara yang berhampiran untuk datang.

Memang nak bawa mak ke hospital tapi keadaan dia tak boleh duduk dan takut keadaan lagi bertambah teruk jika bawa naik kereta. Maka terpaksalah call 999 untuk mendapatkan perkhidmatan ambulan. Ambulan sampai dalam 5 pagi dari Hospital CM. Suruh Paksu dan Maksu pergi untuk mendapatkan bantuan klinik kesihatan berhampiran tapi sangatlah hampa. Call tak berjawab (nombor yang diberikan untuk kecemasan), tekan butang kecemasan pun tak ada respon, ketuk bilik kakitangan yang berhampiran klinik pun tiada respon (kipas dan lampu nampak terpasang dari luar tapi mungkin tidur MATI!!). Memang sangat menghampakanlah perkhidmatan klinik kesihatan wahhal dalam daerah yang luas, kalau ada yang nak terberanak tengah malam kau hadaplah sendiri sebab memang susah nak dapatkan bantuan kalau macam tu. Jadi nak tak nak terpaksa ambulan dari hospital yang jauh datang untuk memberikan perkhidmatan ambulan untuk hantar ke hospital.

Lepas cek tekanan memang rendah, HB darah pun rendah. Kena masukkan darah. Doctor terpaksa usulkan kes mak ke hospital yang lebih besar dan ada pakar khas.

12 Februari 2018 12.30 tengahari
Mak dipindahkan dari Hospital CM ke Hospital SM dengan menaiki ambulan. Nasib ada ayah temankan mak dalam ambulan. Aku terpaksa bawa kereta ke hospital memandangkan ayah tak cekap untuk drive kereta sorang-sorang ke hospital (sebelum ni pun tak pernah pergi).
Mak nampak ceria selepas 2 hari di hospital.

Lepas pemeriksaan rapi dan proses pendaftaran. Dalam pukul 7 petang mak dimasukkan ke wad. Ayah yang tunggu mak di hospital. Sebab faham keadaan ayah yang susah nak drive jauh untuk balik rumah bagai. Aku pula risau sebab ayah dari pagi tak makan ubat. Kena balik rumah untuk ambil ubat ayah dan hantar ke hospital semula.

Masa mak kat hospital aku terpaksa ulang alik dari rumah ke hospital (65km dari rumah). Ayah yang tolong jaga mak. Dalan keadaan macam ni ayah nak selalu dekat dengan mak. Nasib sehari tu Kak Yang tolong jaga mak. Ayah bolehlah rehat kejap balik rumah.

14 Februari 2018
Terpaksa ambil Tommy selepas ambil Kak Yang dan hantar ayah ke hospital untuk temam mak. 
Nasib baik ayah sponser RM 500 dan mak RM 200 untuk deposit. Total bill tommy RM 840. Maka balance nya aku kena cucuk duit sendiri.

Lepas tu kena pulak belikan makanan khas untuk dia yang memang doctor sunggest Royal Canin Urinary S/O untuk 7 kg RM 225. Maka terpaksa tuannya yang comel keluar duit lagi. Untuk pengetahuan makanan Urinary s/o ni kedai pet biasa tak ada jual. Hanya dijual di klinik haiwan sahaja.

15 Februari 2018
Selepas 3 hari 3 malam di hospital SM. Mak keluar wad. Nampak mak makin sihat dan boleh berjalan macam biasa.
Hasil ujian doctor mak ada luka sikit kat usus. 3 bag darah juga kena masuk masa di hospital.

21 Februari 2018
Mak cakap pagi tu pening. Cek tekanan masih normal. Tiba-tiba mak kata rasa loya. Mak muntah. Kali ni muntah darah yang banyak. Darah fresh yang berketul-ketul. Cek tekanan darah masih normal. 2 kali juga muntah darah. Nak bawa mak ke hospital tapi mak cakap dia ok dan dia tak nak ke hospital.

22 Februari 2018
Mak ok dan masih boleh berjalan macam biasa. Tapi bila cek tekanan darah 100/50 risau pulak sebab takut jadi macam sebelum ni. Pujuk mak ke hospital. Dalam pukul 6.30 petang lepas aku balik kerja terus bawa mak ke hospital berhampiran. Sampai di sana mak kena rujuk ke hospital sebelum ni iaitu Hospital SM. Mak naik ambulan ditemani ayah dalam pukul 10 malam. 
Aku terpaksa drive balik rumah sendiri malam tu. Ayah pula dah la sakit pinggang. Lepas tu aku offer untuk aku follow mak tapi ayah tak bagi. Mungkin ayah nak bersama dengan mak walau apa terjadi.


24 Februari 2018
Alhamdulilah selepas 2 hari kena tahan mak keluar wad. Kena masuk 1 bag darah jugalah dengan masuk air sekali. Mak kena buat ujian kesihatan lagi. Insyaallah bulan depan ada temujanji dengan doctor pakar.

Masa ambil mak dari hospital.

Sekarang tengok mak makin stabil keadaan kesihatan. Semoga mak diberi kesihatan yang baik dan dipanjangkan usia. Makan minum memang kena jaga elok-elok. Banyak makanan kena kawal sebab melibatkan usus.

Tommy?
Nanti aku cerita next entry. 


Aku bersyukur sebab aku ada dalam keadaan macam ni. Mungkin ini keputusan yang tepat melepaskan kerjaya aku di KL. Memang ramai yang cakap rugi tapi aku terpaksa redha dengan keputusan ini. Mak dan ayah memerlukan aku ada di samping mereka waktu-waktu macam ni. Mungkin kerja sekarang taklah sebagus kerja yang dulu tapi sekurang-kurangnya aku ada untuk berkhidmat dengan orang tuaku diwaktu mereka memerlukan aku. Tambahan pula aku anak tunggal mereka.

Tak kisahlah orang nak bangga dengan kerjaya masing-masing dan nak mengata sebab aku tahu apa yang aku buat. Korang tak merasa ditempat aku boleh la cakap macam-macam. Cuba korang fikir korang dah tua..anak abaikan korang? Mungkin sekarang tak rasa..tapi mungkin suatu hari nanti.

Jika kita sudah ada kehidupan sendiri.
Jangan lupa kepada siapa yang memberi kehidupan kepada kita.

Itu sahaja prinsip yang aku pegang. Ingat ye..hidup ni macam roda, hari ni kita di atas esok mungkin kita di bawah.

Selagi nyawa dikandung badan ingatlah orang yang banyak berjasa pada kita. Mungkin di mata manusia tiada nilai. Tapi hakikat sebenar Allah yang mengetahui. 

Apa yang hilang itu harus redha insyaallah Allah akan mengantikan dengan yang lebih baik. Rezeki pasti tak salah alamat. Doakan Cik Farah murah rezeki.

Dan semoga mak dan ayah diberi kesihatan yang baik, diberkati usia dan selalu dalam rahmat Allah.

Setiap dugaan Allah uji keimanan kita.

“Kerana sesungguhnya sesudah kesusahan itu ada kemudahan, 
Sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.”
(Surah al-Insyirah: 5-6)

Review CALAWO Sport Bra.

|
Assalammualaikum dan salam sejahtera.



Sekarang ni aku tengah on diet dan dalam masa yang sama bersenam /workout juga.
Tapi selalu juga cheat day sebab tak tahan tengok makanan yang sedap.
Ada juga orang fikir bahawa tak perlu bersenam jika betul-betul diet.
Hello! itu dah salah ye akak-akak dan adik-adik sekalian.
Bersenam ni penting untuk menjaga kesihatan.
Tak kiralah korang badan gemuk ke, kurus ke bersenam ni sangat penting untuk maintain sihat. Ibarat macam kereta, kalau lama-lama tak start akan rosakkan? Macam tu jugalah badan kita.
Taklah baru naik tangga sikit korang dah termengah-mengah semputkan.

Apakah Kebaikan bersenam?

• Meningkatkan kekuatan dan daya tahan.

• Mencapai berat badan unggul.

• Meningkatkan kecergasan fizikal

• Meningkatkan kelembutan sendi.

• Mengawal tekanan darah

• Menggalakkan berhenti dari merokok.

• Mengawal keseimbangan makanan.

• Mencapai paras kolesterol yang normal.

• Mengurangkan paras tekanan ( stres ) .


Macam aku, aku lebih suka jogging, jalan kaki, mengayuh basikal senamam atau lompat skipping. Paling malas pun aku akan mengayuh basikal senaman sebab malas nak keluar rumah. 30 minit sehari pun dah cukup baik nak keluarkan peluh. Kalau terlalu busy, 3 kali seminggu je pun dah OK. Asalkan korang bersenam!

Sudah semestinya semasa kita bersenam, kita inginkan keselesaan.
Sebagai seorang perempuan pakaian dalam sangat penting untuk aktiviti bersukan dan riadah ni.
Aku akan pastikan pakaian dalam aku selesa dan tak panas semasa aktiviti bersenam.
Jadi aku memilih Calawo Sport Bra untuk aktiviti tersebut.

1. Unboxing Feeling.

Serius! Sangat teruja waktu nak unboxing box calawo sport bra ni sebab dapat packaging yang cantik dan sangat eksklusif. Sebelum ni aku pernah beli sport bra tapi tak sama kualiti macam calawo sport bra ni. Memang sangat berbaloi dan puas hati.


Rasa macam dapat hadiah je, dan semestinya sangat eksklusif dari CALAWO Sport Bra. 
Kualiti yang digambarkan memang betul-betul terbaik.

Aku memang terlebih teruja dapat Calawo Sport Bra ni. 
Sememangnya tak sabar nak pergi workout
Memang betul-betul membakar semangat Cik Farah ni!


Video unboxing CALAWO Sport Bra

2. Material and Quality

Full view CALAWO Sport Bra (sisi hadapan). Warna pilihan aku semestinya RED ROSE.

Zoom in

Full view CALAWO Sport Bra (sisi belakang)

Material untuk Calawo Sport Bra ni diperbuat daripada:
62 % Nylon
30 % Polyester
8 % Spandex

Fabriknya Calawo Sport Bra memang sangat menyerap peluh dan cepat kering. Tak macam bra lain yang jenis cotton memang cepat serap peluh tapi lambat kering.
Berbeza dengan Calawo Sport Bra ni sangat selesa sebab tak rasa basah dan tak panas. Jadi feeling nak jogging ber km-km tu boleh lah diteruskan.


Kualiti kain tebal tapi ringan dan selesa semasa dipakai. Tak panas lansung!

3. Performance semasa pakai.

Memang sangat excited nak cuba Calawo Sport Bra ni. Jadi aku kena la cuba pakai untuk workout. Jomlah kita ber jogging!

Muka excited nak jogging katanya.

Masa pakai tu memang rasa sangat selesa sebab bra ni full cup. Waktu kita berlari aset akan maintain dan rasa badan lebih fit je. Memang senang nak bergerak dan melakukan aktiviti bersukan.


Walaupun penat tapi masih rasa segar!

Material yang memang berkualiti dan rasa confident je bila nak bersukan.

Jenis kain yang stretchable!
Material Calawo Sport Bra yang memeri/ stretchable ni memang sangat membantu untuk melakukan aktiviti lasak. Getah dibahagian bawah sangat stretchable dan bermutu tinggi. Jangan risau getah dibahagian bawah bra tidak mudah kendur dan tahan lama. Bertahun pakai pun stay cantik lagi!  Memang sangat berbeza dengan sport bra lain sebab itulah aku memilih Calawo Sport Bra sebagai teman bersenam.

Untuk pengetahuan cup span ni boleh ditanggalkan. Jadi korang boleh buat pilihan sama ada nak gunakan atau tidak. Tapi nak lebih best kenalah pakai cup span ni (pendapat aku, lain-lain orang lain pandangannya). Untuk penjagaan cup span ni, bila basuh aku akan tanggalkan dan basuh berasingan.

High Quality tali bra yang akan support payudara semasa bersenam. Jadi tak perlu risau masa nak jogging atau bersukan.



Dah penat berjogging jom berehat! Tapi tetap rasa segar dan selesa walaupun dah 40 minit jogging!

Saiz?
Usah risau sebab Calawo Sport Bra menyediakan pelbagai jenis saiz untuk korang. 
Boleh rujuk chart di bawah.

Warna? 
Pelbagai jenis warna pilihan yang boleh korang grab

Warna pilihan- Black, Red Orange, Soft Pink, Red Rose, Fluorescent, Blue Ocean dan Soft Purple.

Semua warna sangat cantik dan menarik. Kalau boleh nak semua warna sebagai koleksi sport bra.

Apa kata mereka yang pernah cuba Calawo Sport Bra??

Testimoni:









Review Cik Farah secara keseluruhan:

Serius! Memang sangat berbaloi dan puas hati memiliki Calawo Sport Bra ni. 
Sangat berbeza dengan sport bra yang lain. Kualiti kain dan metarialnya sangat berkualiti. Tidak panas...selesa dan paling penting sesuai untuk aktiviti bersukan dan riadah. Kepada sesiapa yang selalu workout, zumba, gym serta melakukan aktiviti luar seperti jungle trekking dan sebagainya wajib dapatkan Calawo Sport Bra ni sebab feeling bersukan memang best.. Maklumlah nak kekal sihat dan slim kenalah selalu workout kan..Nak rasa feeling tu kenalahlah cuba sendiri.
Very Recommended! Wajib sekurang-kurangnya ada satu untuk aktiviti sukan dan riadah.

Rating 9.5/10

Harga: RM 120

Tunggu dulu!
Kat mana nak dapatkan  Calawo Sport Bra?

Untuk order boleh terus whatsap ke perunding jualan *CALAWO* sport bra di:
018-9644055 - Nana
018-9644052 - Teha

Atau terus ke website kami:
*www.calawosports.com*

Sekian terima kasih membaca review peribadi Cik Farah. 
Bye! 😍😍😍


Custom Post Signature

Custom Post  Signature