Monday, September 9, 2013

Selesa Beribadat dengan Telekung Nurcinta.

Assalamulaikum,

Wahhh blog bukan sahaja berabuk tapi bersawang ada labah-labah lagik tu, sorry ye kawan-kawan.

Sekarang memang busy sangat dengan tesis. Doakan aku dapat siapkan tesis dengan jaya dan mudah ye kawan-kawan.

Alhamdulilah, sebab dapat tajaan telekung dari kh2imtiyaz, memang niat nak cari telekung dan syukur sangat bila dapat sponser tu. Dan yang pastinya aku sangat suka dengan telekung tersebut.

Telekung tersebut adalah telekung Nurcinta, ini merupakan penerangan serba sedikit berkenaan telekung tersebut:

Telekung keluaran Nurcinta Collections memenuhi ciri-ciri yang diingini oleh muslimah. Selain dari corak yang ringkas dan menarik, telekung ini menggunakan kain berkualiti tinggi yang tidak panas serta memberikan keselesaan kepada si pemakainya.
Ukuran saiz telekung dewasa :
S = Labuh 45 inci, saiz muka = 10.5 inci
M =  Labuh 45 inci, saiz muka = 11 inci
L = Labuh 47 inci, saiz muka = 11.5 inci
XL = Labuh 47 inci, saiz muka = 12 inci

telekung nurcinta1
Telekung Cantik Berkualiti Tinggi

 My review:

Telekung ni memang best sangat pada aku sebab telekung ni jenis macam kain lycra tetapi bukan jenis yang ikut bentuk tubuh dan melekat tu.
- Telekung ni tak jarang sebab dijahit dengan dua lapisan kain so rasa sangat selesa ketika bersolat.
- Paling best di bahagian muka tu, memang shape ikut bentuk muka, dan kalau tak pakai anak tudung pun rambut tak keluar.
- Kain telekung labuh so kaki tak la terkeluar masa rukuk dan sujud.
- Telekung ni nampak tebal tapi serius memang tak panas.
- Jahitan telekung ni sangat kemas dan teliti, tak seperti telekung yang kita beli kat kedai-kedai biasa tu yang jahitannya kasar dan mudah meretas.


Telekung ni simple tapi sangat selesa dan kemas bila bersolat.

Jahitan telekung yang kemas dan teliti.


Ada lace di keliling telekung.



Getah untuk kain telekung sangat kemas. Kain telekung juga labuh.


Model yang mengayakan telekung Nurcinta.


Pandangan sisi telekung. Kemas dan tidak menampakkan rambut.


Jahitan di bahagian muka telekung sangat kemas dan mengikut shape muka anda!


Pandangan belakang.


 Pandangan keseluruhan. 


Muka kawan ku yang kurus pun boleh shape dengan baik dan kemas, dan muka bam bam ku pun boleh shape juga tau hehehe...

Serius, aku sangat suka pakai telekung ni. 


Untuk maklumat pembaca: Aku memakai telekung saiz L dengan ketinggian badan 165 cm.


Telekung Nurcinta ni juga ada menyediakan telekung kanak-kanak. So apa kata belikan anak or adik korang telekung untuk mengalakkan mereka bersolat. Nanti mesti mereka suka senyum sampai telinga.

Untuk puteri-puteri kesayangan, telekung  Nurcinta menyediakan saiz mengikut anggaran umur kanak-kanak. Jika tidak pasti, boleh hubungi kami di beli2buy2u@gmail.com
Dua pilihan rekaan disediakan iaitu telekung berenda putih dan berenda warna-warni.

Ukuran telekung adalah seperti berikut: 
 Saiz S = bawah 4 tahun
Saiz M =  4 tahun hingga 6 tahun
Saiz L = 7 tahun hingga 9 tahun
Saiz XL = 10 tahun hingga 12 tahun

telekung kanak-kanak



HARGA SEPASANG  (DEWASA) :  RM 120  
HARGA SEPASANG (KANAK-KANAK): RM 50
(hubungi admin KH2IMTIYAZ  untuk harga jika pembelian hanya untuk telekung sahaja tanpa kain)
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA !!!
BAGI PEMBELIAN MELEBIHI RM 300 HADIAH MISTERI MENANTI ANDA!


So, apa lagi belilah sepasang untuk pakaian solat anda, boleh juga dihadiahkan kepada insan yang tersayang.


Nak diskaun 5%???

Kalau korang first time membeli produk (tak kira apa-apa produk pun) dengan KH2IMTiYA, korang boleh dapat diskaun 5% tapi kena bagitahu dekat Order Form 
"Saya Reader Blog Nurfarah" 

Kalau berminat boleh jenguk-jenguk:


BRIGHTANGLE ENTERPRISE  (AS 0349388-M)

96A, JALAN PJ3,

JITRA, KEDAH

TELEFON : 019-549 3395

EMAIL : beli2buy2u@gmail.com

p/s: Telekung Nurcinta ni dah masuk Kedah F.M tau, so cepat dapatkan sekarang juga!


No comments:

Post a Comment

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.