Wednesday, July 13, 2011

My Pink Laptop

Assalamualaikum dan selamat hari Rabu yang bahagia.
Mood sangat baik dan happy kerana dapat my dream laptops.
Macam ala-ala dreams come true..yess memang true pun dan akhirnya aku memilih jenama Lenovo selepas membuat beberapa tinjauan dan server. Akhirnya aku memilih Lenova Idea Pad Z470 sebagai pakwe baru..cheewahh..dan lagi best sebab warnanya Pink..really pinky! Thank banyak-banyak for my lovely mama dan papa.. Sayang dunia akhirat dari anakanda.

Saya dimiliki oleh cik farah pada 13/7/2011


Memang first time tengok pun dah jatuh cinta dekat design dan fungsi dia..Harap berbaloi-baloi memiliki dikau wahai lappy!

My fov colour!

Memang pink aku pilih. Dia ada tiga colour pink, black and blue. So i'm girly, i choose pink..

comelkan untuk jiwa si gadis macam aku.

Saiz lebih kurang macam laptop lama aku yang si Acer tu.. walaupun ada teman baru acer tetap aku gunakan jugak..i love both!

free Gifts


Banyak jugak free gift aku dapat antaranya, beg laptops, usb hub, lock key notebook, protector keyboard, cooling pad, mouse, lcd cleaning, headset dan mouse pad. Memang best sebab tak perlu beli benda itu semua.. all is free!
Salah satu sebab kenapa aku pilih lenovo Z470 ialah :



Keyboard nya yang ideal..macam mac book pro hahaha..

Sebab-sebab yang buat aku lagi jatuh cinta untuk memiliki lappy ni adalah :

1. Processor1 Intel® Core™ i5 Processor i5-2410M
(2.3GHz up to 2.9 GHz/ 1333 MHz/ 3MB L3 Cache)
2. Operating system Genuine Windows® 7 Home Premium
3. Memory8 4GB DDR3
4. Hard drive4 640GB SATA


dan banyak lagi la..nak more infomation sila ke Lenovo


inilah lappy aku!

Image from lenova website..

p/s : Sayang pula nak guna sebab baru hehehe.. buat hiasan je la bulehh? ( hurm kalau macam tu lebih baik tak payah beli.)

nota tangan pula: Rasa sangat selesa menaip guna lappy ni..lancar dan cool je.

8 comments:

  1. comel nye lappy tu.. nak jugakk.. hee~

    ReplyDelete
  2. waw..semua nye pink...weee
    jage buah hati leklok

    ReplyDelete
  3. owhh type entry ni gne lappy baru lah yerk? hehehe... dah bagi dia nama ke belum? huhu..saya pn ske lenovo. tp suke yg netbook tu.

    ReplyDelete
  4. @Nini Hartini

    ini entry first guna lappy baru..sangat best masa menaip hehehe ..

    ReplyDelete
  5. nk jugak..akk belanja sayer..hehe

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.