Wednesday, March 21, 2012

Tandas yang menyusahkan.

Assalamualikum,

Hari tu keluar berjalan-jalan tiba-tiba rasa nak ke tandas. Tandas itu berbau segar, bersih tapi sangat menyusahkan? Pergi bahagian lain, still tandas sama juga. Tak cukup tandas free, pergi tandas RM2 per entry pun still sama. Rasa nak mengamuk je sebab dah la bulan mengambang. Pada pendapat aku memang menyusahkan kalau tandasnya begini.



Serius memang tandas kat situ bersih tapi aku kurang selesa kalau hanya ada air pancut untuk bersuci. Susah kalau nak terbery ke, terbulan mengambang ke. Kalau dah biasa senang la kot tapi yang tak biasa, macam mana? Memang susah. Bersih tapi tak suci. 



Mungkin korang rasa selesa bertandas macam ni tapi pada pandangan aku, aku tak selesa. Tambah-tambah time bulan penuh mengambang. Korang fahamkan maksud aku? yang sengal je tak faham kot. Tapi memang menyusahkan. 

Kan senang tandas yang ada getah/saluran paip.
Kat mana ye? yang tahu sahaja tau.

Akhirnya keluar dari tempat tu, cari toilet yang selesa. 

Ok bai.

24 comments:

  1. sama la..benci giler tnds mcm ni..

    ReplyDelete
  2. hahha. same la kite. ntah hape2 tndas cmni.

    ReplyDelete
  3. saya pun tak suka tandas mcm ni..kat hotel pun sama... kesimpulannya kalau tido hotel yg tandas mcm ni mesti cari pencebok.. :P

    ReplyDelete
  4. Ouhh,, dah penah terkena da tandas camnih...dah la time tuh urgent gila2..so, redha je la.. ;(

    ReplyDelete
  5. Salam.. hehehe.. memang jenuh nk tggu air die jdi laju balik kak.. hehe

    ReplyDelete
  6. saya tak pernah jumpa lagi toilet mcm nie..tapi skali tg0k p0n dah rasa mcm menyusahkan.

    ReplyDelete
  7. kalau kat sunway mmg tndas mcm nie...menci!!...T__T

    ReplyDelete
  8. memang x slesa kalo toilet mcm nie...
    kat midvelly n sunway pyramid..

    ReplyDelete
  9. @grawwrbabe.

    tu la kalau perlahan je, rasa mcm xbersih je huhuhu

    ReplyDelete
  10. @Izzatie

    kalau jumpa mesti rasa begang..sebab air kuar dr belakang..

    ReplyDelete
  11. @kai

    pastikan anda tdk ketandas bila ke tempat itu hehehe

    ReplyDelete
  12. saya pun nnyampah tandas cemni,kena pulak time tekanan air rendah..pheh tensen...

    ReplyDelete
  13. Farah, aku pun tak suka. masa aku pegi tempat yg RM2 tu aku nak berry tau...

    lame sebab nak mencucinye lah. tak hadap nak masuk da...

    oops, emo lak. hahaha

    ReplyDelete
  14. haha..tbe2 nak komen..
    teringat dulu, tmpat keje sy, sume tandas duduk dan airnya macam tu..tempat keje punye la besar, tp semua toilet cmtu..air pulak laju, mula2 air tu siap terpancut smpai ke pintu..malu je..tp lame2 da biasa da pandai bajet..
    if pegi Sunway or Midvly, cari toilet Jusco je..grenti selamat~

    ReplyDelete
  15. hari tue pegy klcc . tandas cam ni jugak . serius tak selesa

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.