Monday, August 6, 2012

Best ke Blackberry

Amalan tahunan adalah menukar HP baru. Memang amalan tahunan pun.

Dapat green light daripada ayah for new HP. Tapi tengah mimpikan blackberry. Best ker???

Samsung memang aku tak ada nafsu nak pakai. HTC memang dalam tangan, Nokia tak ada model kecintaan, Sony Ericson of course rasa kejemuan, Iphong tak sanggup nak minta mahal-mahal silap-silap kena beku peruntukan aku.

So apakah jenama yang rasa nak diguna pakai. Ting ting ting adalah si bery hitam menjadi fokus utama tak pon ipad or tab. Mak aii dah bagi betis nak peha pulak budak ni.

Ok, sebenarnya aku minat BlackBerry Bold 9790, sangat elegen tapi bajet over 1k. Tak maula minta mahal sangat dengan ayah. Kesian ayah aku, duit lebih boleh masuk bank huehuehue..



Sebenarnya aku suka jenis hp yang macam ni aka macam E72 aku tu, yang ada button. Sangat suka dengan handphong begitu terasa mudah untuk berSMS. Tak berapa cintakan touch screen walaupun cik HTC Rhym aku tu si touch screen.

Lagi satu, aku dengar bebelan dari kawan-kawan bahawa bery hitam ini cepat habis beteri? bateri cepat panas??

Satu lagi habit aku memang tak suka cas bateri selalu. Sebab si E72 aku ni seminggu baru habis bateri. So ketahanan bateri sangat aku pentingkan untuk gajet kesayangan aku!

Semua itu bisa difikirkan dengan waras sama ada HP atau terus zasss dalam akaun aku. huehueheue. Yang penting dapat presenttt..

p/s: hari tu termimpi memiliki bery hitam ni tu pasal tetiba nak beli je. Kalau nak beli kena pastikan bukan touch screen.

7 comments:

  1. Hp bb okeyh gak....ramai y pakai...heee....tp sy xpkai bb pum:(

    ReplyDelete
  2. BB sgt okay..bateri abis? tu semua sbb kalau open semua social network.

    ReplyDelete
  3. It is very nice! My bateri can tahan max 2 days.

    ReplyDelete
  4. thanks for your tutoriol..good job :)

    ReplyDelete
  5. xdela cpt sgt abis batt actually..juz yg 1st time tu kne cas btul2 8 jam la..then br batt akn ok..ala..hp klu slalu gne pun kn mmg cpt abis batt dear..besh2 pkai bb..rmai je org pkai..sbb cost pun murah..xmahal cm ipong..n still friendly users..~

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.