Sunday, May 26, 2013

My Review: Fantasy by Britney Spears Perfume.

Assalamualaikum.

Selamat petang semua!

Ini adalah first segmen untuk My Review Collection. Aku wujudkan segmen ni bukan sahaja nak bagi pengetahuan kepada korang tentang barangan dan produk kecantikan tetapi bagi idea untuk pilih some brand. So sekurang-kurangnya korang bolehlah cuba berdasarkan review yang aku tulis. So kalau nak try some produk bolehlah godek-godek blog aku ni hehe. Manalah tahu, produk yang aku pakai ni serasi dengan korang tapi ni semua berdasarkan pengalaman aku, kalau jadi effect kat korang bukan di bawah tanggungjawab aku tau.

Kali ni aku nak review pasal perfumes. Aku ni memang addicted kat perfumes. Tapi sekarang stop to buy perfumes. Just pakai apa yang ada, semua still banyak. Paling banyak guna pun suku je. So kena perhabiskan semua tu dulu baru beli ye.


Sebelum ni aku just pakai perfumes yang jual kat farmasi, gred perfumes dan pati perfumes tu.

So terasa nak beli original. Perfumes antarabangsa pertama original aku beli adalah Fantasy by Britney Spears perfume. Sebelum aku beli, aku search dulu tentang perfume ni. Ramai bagi positif review. Terus sambar. Paling penting perfume itu perlu mempunyai ketahanan yang lama dan wangi di hidung aku hehehe. Perfume ni jenis eau de parfum (EDP).


First sekali, aku terpikat sebab banyak review positif tentang perfume ni. Lepas tu color perfume ni adalah color kesukaan aku dan botol pun cantik.

Botolnya sangat cantik dan cute. Ada batu-batu permata lagi like Swarovski crystals, nampak mewah.

Review bau : Bau dia manis macam Icing, sugar, cotton candy, white chocolate. Rasa macam nak makan je.Sweet dan fruity. Kalau korang ni pengemar perfume yang manis-manis inilah perfumes yang perlu korang pilih.
Ketahanan: Mempunyai ketahanan bau yang panjang. Ketahanan pada my skin dalam 7-12 jam and more. Serius kalau sembur pagi sampai ke malam masih ada bau lagi.

Rate: 9/10
Kategori rate: Love, Like, Dislike



Boleh dikatakan perfumes ni adalah My signature fragrance.
Adakah aku akan repeat beli kalau perfume ni habis? Of course aku akan repeat beli sebab perfume ni sangat menjimatkan.


Yang pasti pilihlah yang original untuk mendapat nikmat sebenar memakai perfume. Hehehe.

Kebaikan:
Sesuai sekiranya korang pengemar bau-bau manis. Long lasting!

Keburukan:
Bila manis sangat rasa melekit pula hehehe.


1 comment:

  1. My favourite perfume! Hehe. Bau manis je macam nak makan. Kikiki

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.