Saturday, June 22, 2013

Coklat Imtiyaz makanan minda.

Assalamualaikum...

Time musim exam ni mesti kita memerlukan daya ingatan yang cergas dan kuat. Mesti rasa sangat tension bila kita study dan susah nak ingat apa yang kita dah study tu...rasa macam sangat-sangat down kan..dah la masa sangat suntuk...banyak kena baca, banyak kena study tapi otak ni macam tumpul je. Aduh tensionnya macam ni tambah-tambah bila fikir SPM, STPM or exam-exam lain yang nak dekat...rasa nak rebus je semua buku lepas tu buat minum tapi semua tu bukan boleh nak bagi kita ingat semua fakta, formula, dan teori yang kita dah baca...

Jadi kita mesti kena bagi baja kat otak kita..macam bunga dan pokok..dah tanam tapi tak subur kenalah kasi baja agar subur dan ranum hasilnya begitu juga dengan otak kita ni. Terlalu banyak junk food buat daya ingatan kita lemah kan. Kita perlukan makanan minda untuk booster kan semua daya ingatan kita.


Pilihan aku adalah Coklat Imtiyaz. Ya coklat yang sedap ini bukan sahaja sedap di makan tetapi mempunyai banyak khasiat untuk minda kita.



Sebelum kita makan coklat ni bolehlah baca doa yang ada disediakan dekat kotak nya.



Korang nak tahu tak apa khasiat coklat ni??


Coklat Imtiyaz (Minda)       
COKLAT IMTIYAZ dihasilkan melalui adunan pemakanan yang mempunyai nilai khasiat semulajadi, halal dan dikelaskan sebagai makanan. Sangat berkhasiat serta memenuhi keperluan diet dari golongan kanak-kanak, pelajar dan dewasa. Bentuk tablet, mempunyai rasa yang enak/sedap, senang dibawa kemana-mana, pengambilan (kemam) dan penyimpanan yang mudah.

Khasiat dan Kebaikan:
- Meningkat dan Menguatkan daya ingatan
- Mengatasi rasa gugup
- Memulihkan daya kreativiti
- Mengekang rasa putus asa  dan perasaan mudah mengaku kalah 
                               
Sumber Semulajadi :
1. GOTU KOLA (PEGAGA)
Dikenali sebagai tonik untuk mengurangkan ketegangan dan menguatkan daya ingatan. Juga membantu mengatasi tekanan dan meningkatkan kecerdasan minda.
2.  KISMIS
Kaya dengan vitamin, serat, antioksidan dan mineral yang diperlukan oleh badan. Kismis juga kaya dengan fruktosa untuk membekalkan tenaga kepada otak.
3. SUSU KUDA
Khasiat di dalam susu kuda hampir menyamai susu ibu dan amat sesuai untuk mereka yang alah terhadap susu lembu (lactose intolerance).
4. KACANG SOYA
- Mempunyai nilai diet yang lengkap dan asid amino serta mempunyai kesan positif kepada kesihatan.
5. KOKO
- Mempunyai lebih kandungan protein berbanding dengan sebiji pisang, sebatang lobak merah, sebiji oren, sebiji epal atau sejumlah kismis dengan berat yang sama.
  • Membantu menajamkan mata & minda
  • Melancarkan sistem penghadaman
  • Membantu meningkatkan memori & hafalan
  • Meningkatkan keyakinan diri & kreativiti
  • Meningkatkan kebolehan mengatasi tekanan
  • Meningkatkan kecerdasan mental dan tenaga fizikal
  • Daya ingatan yang kuat, konsentrasi serta fokus
  • Mengawal emosi untuk lebih ceria dan positif





 Rasa coklat ni sangat sedap, kalau ikutkan hati nak makan 1 botol terus tapi kena la ikut cadangan yang ditetapkan. Ambil 2 biji sehari, kunyah sahaja coklat tu..yummmy!!


Kuantiti 1 kotak coklat ni ada 60 biji jadi sekotak tahan untuk stock sebulan :)


Harga??


Sekotak RM 45 sahaja

tapi kalau nak jimat boleh beli banyak-banyak :

1 KOTAK : RM45
2 KOTAK : RM 85
3 KOTAK : RM 120
6 KOTAK : RM 210 
KOS PENGHANTARAN ADALAH PERCUMA DI SELURUH MALAYSIA !!!
LEBIH DARI 6 KOTAK – HUBUNGI TUAN BLOG UNTUK HARGA YANG LEBIH ISTIMEWA


Coklat ni amat sesuai untuk semua golongan masyarakat. Bolehlah pakat-pakat dengan kawan-kawan dan family beli borong untuk stock makanan keluarga.


Ini adalah testimoni yang mengamalkan coklat Imtiyaz

Keberkesanan Coklat Imtiyaz


Pada pandangan aku, coklat ni adalah makanan tambahan yang perlu ada dalam simpanan korang. Banyak sangat mamfaat dan kebaikan coklat ni, takkan supplement skin care kita sanggup beli tapi untuk kecantikan minda tak nak kan???

kenalah beauty with brain barulah bagus!



Coklat ni mengandungi kismis terapi yang dibacakan dengan 30 juzuk Al-QUran jangan langkah tau!


Kalau korang nak dapatkan coklat ni dan berminat nak join jadi agen boleh hubungi:



BRIGHTANGLE ENTERPRISE  (AS 0349388-M)
96A, JALAN PJ3,
JITRA, KEDAH
TELEFON : 019-549 3395
EMAIL : beli2buy2u@gmail.com

Minta isi form dulu, nanti admin KH2imtiyaz akan emailkan 3 pakej yang boleh dipilih bersesuaian mengikut kemampuan. Pakej serendah RM210 bg coklat minda, KH Kopi serendah (ori) RM165 dan KH kopi (coklat) RM170. Ada lagi pakej2 lain, tapi akan diemailkan setelah admin mendapat response dari reader yang berminat.




Kalau suka LIKE sahaja, Jangan lupa komen. TQ.

3 88 Orang doakan Farah dapat 4 flat:

NJihe.am said...

Salam singgah. Jiha pernah cuba produk ni. Sangat bagus untuk menguatkan daya ingatan di samping menikmati kelazatan coklat. Studioous.blogspot.com

budakamera si penulis said...

saya tak pandai la nak hias blog bagi cantik nie,,dah tgk mcm2 tutorial,,still bengap ag,,huhu

nancy eira said...

macam mana nak buat gambar yang mula2 tu..kat atas blog? senang cte nk buat macam blog cik nurfarah..hehehehh...sebab saya tak tahu apa name link? boleh tolong x? pls..heheheeh

 
This Blog is Protected. Copyright 2011 © Design By Cik Nurfarah