Saturday, April 9, 2011

Dah Sebulan saya kerja

http://2.bp.blogspot.com/_cW7ee-0Admc/TLR2gTRmYUI/AAAAAAAABes/SFXHyrqrn58/s1600/uncategorized-work.jpg

Assalamualaikum..
Terasa rindu nak update blog comot dan berhabuk ni..
Jelez tengok orang lain update blog hari-hari.
Saya pun nak jugak!! tapi saya malas..ohh no aku tak malas cuma penat je nak update macam dulu-dulu.
Kepada adik-adik yang nak tutorial tu nanti bila kerajinan mengatasi segalanya akan diupdate tapi bila kemalasan mengatasi segalanya terbengkalailah blog ni.
Sebab blog ni jadi "rumah tinggal" sebab tuan punya blog ini sudah berkerjaya.
Dulu memanglah rajin mengadap laptop dan blogwalking tapi sekarang MAAP sesangat ye.
Aku kerja hari Isnin sampai hari Sabtu..8.30 pagi sampai 5.30 petang .. Walupun waktu bekerja office hour tapi badan dan otak aku memerlukan rehat untuk kekal pintar dan jelita muahaha..
Rasa macam tak bercaya pula dah sebulan aku kerja. Nasib baik aku tak buat hal..iaitu lari ..
Lari bukan bermaksud aku melarikan diri dengan jejaka Lombok untuk bernikah..bukan dan bukan sama sekali dan semoga dijauhkanlah.. Lari bermaksud meninggalkan pekerjaan itu kerana tekanan mental..hahaha..tapi kerja aku ni memang tak stess dan happy je. Aku bertindak sebagai Akauntan syarikat je. Cuma bermain dengan nombor je.. Aku memang suka matematik walaupun matematik aku cuma dapat B je dalam SPM..
Gaji pertama? Alhamdulilah dah dapat. Next gaji kenalah belanja seseorang sebab dah janji hahaha..
Aku fikir nak simpan ketat-ketat duit gaji aku sebab aku nak beli laptop baru untuk Masters nanti insyaallah. Simpan sikit dan yang selebihnya mintalah ayah support hehehe :)
Nak laptop warna PINK!!

http://allaboutnica.files.wordpress.com/2011/01/pink-apple-mac-laptops.gif

Nak laptop Apple tapi kena setahun kerja tanpa mengunakan gajilah hahaha...

http://www.laptopsarena.com/wp-content/uploads/2009/11/pink-laptop2.jpg
 Sony pun ok juga :)

http://pinklaptopscheap.com/images/dell-inspiron-pink-laptop.jpg

Dell aku tak suka brand dia tapi kalau ada orang sudi hadiahkan ON je :)


http://www.laptopsarena.com/wp-content/uploads/2011/01/acer-aspire-pink-laptop-computer-used.jpg

Acer? Laptop aku sekarang pun Acer..nak tukar angin tapi Acer is good la.

 Tak kisahlah apa..tapi nak PINK laptop cap ayam I tak mau ye..:))


ok baii..nak laptp 1000gb dia punya space ..ada ker? ofcourselah adakan..sebab nak letak gajah dalam laptop tu hahaha!!

5 comments:

  1. tahniah kak farah .. besh nya da kjew , da dpt pegang wet sndry :)

    ReplyDelete
  2. sukanyaaa blog ni. cantik & kemas...

    btw, laptop lenovo pun ok gak kot?..tahan lasak...

    nasihat klu nk beli laptop, cari yg warranty 3 tahun tau...mmg mahal sikit tp untung sgt2..

    ReplyDelete
  3. yeay dah kerja!! haha...waa...mau sambung master ke cik farah?? saya pon kepingin begitu dong..insyaAllah ada rezeki

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.