Sunday, May 22, 2011

Follow Me If You Want To Live!!!

http://www.zero2heroblogger.com/wp-content/uploads/2009/07/follow-me-terminator.jpg
Gambar dari abang GOOGLE

Assalamualaikum..
Kasar title?
Apa kes?
Tak kira korang kena follow blog aku kalau tak aku tembak korang!
OK..stop..
Korang selalu tak jumpa kat chat box, komen box, fan page dan seadik-berak dengannya..

seperti :

I Follow U, You Follow Me
If u follow, i'ii will follow back!
Follow balik!
Follow back!!

dan semua paksaan untuk memolow-molow

Pastu kalau orang tak follow balik blog mereka mereka akannnn

UNFOLLOW
blog kita...

Kalau kita nak follow blog someone kenalah ikhlas..
Maksudnya kalau kita suka sangat kat blog dia kita akan follow.
Contohnya..Aku akan follow blog someone kalau aku rasa happy baca blog dia, atau ada banyak information yang berguna di dalam itu. SURE! aku FOLLOW
atau pun aku memang saja-saja nak follow aku akan follow je..tapi takklah sampai tinggalkan mesej paksaan untuk follow balik..

Kalau paksaan macam itu aku memang tak open pun blog korang..atau aku just open dan X semula..
Kalau hati aku ni di tarik-tarik untuk tekan follow..itu memang lain ceritalah.. ( mesti ada pelaris kot belog korang )

Tak salah kalau nak suruh orang lain follow blog kita tapi kenalah beradab..jangan main paksa-paksa..
Ayat tu kenalah buat hati orang rasa terbuka nak open blog korang atau follow korang..

Contoh :

Saya Follow awak, kalau sudi follow saya balik.
Aku rasa walaupun ayat itu ada "paksaan lembut" tapi dia lebih manis berbanding..

Saya Follow awak, awak follow saya balik..

Tapi kalau orang itu tak sudi follow korang janganlah korang unfollow mereka balik..

Selalunya kalau korang just type..

SAYA FOLLOW AWAK

maybe ada sesetengah blogger follow u back..

Tapi..yang sengal dan bengal..bila ada yang suka menipu..

kata dah follow tapi haramm langsung follow..ala teknik BW PALSU tu atau memang saja dia BW dan just left mesej macam itu..

Apa-apa pun berblog la dengan cara yang berhemah.. Kalau blog korang ada "value"..pasti ada follower tapi yang jenis suka ciplak tu..lu sendiri ingat la beb..

Tak guna juga kalau follower beraban tapi pembaca haremmm ada..

apa-apa pun

Follow Me If You Want To Live!!!
p/s : Just for fun..aku tak paksa korang follow blog aku tapi aku berbesar hati menerima korang sebagai FOLLOWER aku... Sayang korang semua..@_______@






2 comments:

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.