Friday, July 8, 2011

Tutorial 58 : Link Within

Assalamualaikum.
Hari ini tersangatlah rajin untuk mengupdate blog dan membuat tutorial. Terajin pula nak buat tutorial senang lenang ni. Korang hanya tengok gambar ye.
Sebelum itu, korang tahu tak apa Link Within?
Selalu tak korang tengok kat bawah entry some blog tulis macam ini :

Anda Mungkin Juga Meminati
You Might also Like

Contohnya macam blog aku ini,


Sebenarnya senang je nak pasang benda ini. Jom ikuti step by step ye.

1. Sebelum itu korang kena pergi ke SINI
2. Dia akan keluar benda ini :


3. Isikan apa yang patut seperti di bawah :

Width : korang boleh pilih berapa entry nak masukkan dalamnya.
4. Lepas isi apa yang patut click je Get Widget!


5. Then, korang click install widget jer..


6. Click add widget untuk install dalam blog korang!

7. Maka keluarlah page element korang macam gambar di atas. Tapi kalau korang tak nak menyemak title link within tu keluar kat sidebar korang bolehlah buang dia dengan mengedit terlebih dahulu.

8. Padam title Link Within dan SAVE. Lepas itu tengoklah hasilnya!


p/s : Tiba-tiba rajin buat tutorial bergambar. ok baiiii!!!!

13 comments:

  1. huhu. thanks! akak rse ade version lain x link within nih? yg lebih ringan? rse mcm memberatkan blog =.=

    ReplyDelete
  2. @AmyZana

    setakat ini linkwithin je..kalau nak yang lain cuba try prvios entry macam peti ais sy kat sidebar tu hehehe

    ReplyDelete
  3. hye..akak..thanks sbb sediakn tutorial nie..
    dah lma cari tp bru jumpa kat blog akak..
    anwy,kak..cantik blog..pink gituu..

    ReplyDelete
  4. thanx, lama dh cari tuto ni.. tqvm

    ReplyDelete
  5. akak,macam mana nak ubah "mungkin anda juga meminati" kepada ayat kita sendiri??

    ReplyDelete
  6. Macam mana nak tukar "Anda Juga Akan Meminati" tuh ? Tolong Reply Please !

    ReplyDelete
  7. salam. nak tnya kenapa bila saya klik kat salah satu link pada anda juga meminati tu dia tulis "Sorry, the page you were looking for in this blog does not exist." macam entry tu tak wujud. help pls

    ReplyDelete
  8. sis.. knp sy punya ta kuar gambar??

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum :) Kenapa saya buat dia tak keluar pon?

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.