Monday, July 18, 2011

Tutorial 67 : Letak Iklan Nuffnang Atas Header.

 Letak Iklan Nuffnang Jenis Leaderboard Atas Header

Assalamualaikum dan selamat hari Isnin.
Huh selesai memasak dan buat jus tembikai. Sangat yummy!
Lagi-lagi tutorialkan.. Ok tangan tengah rajin membuat tutorial pemintaan ramai. Sorry eh yang tertunggu-tunggu tu. Aku tengah rajin akan aku cuba tunaikan :)

Cara-cara.

1. Sign in Blogspot > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Templates
2. Cari code di bawah, nak mudah Ctrl F, masukkan code dalam kotak find dan enter.

<div id='header'>

ada sesetengah template tak jumpa code di atas, so try cari code ini pulak :

<div id='header-wrapper'>

3. Bila korang dan jumpa code itu, korang paste je code Nuffnang ( leaderboard ) korang dekat atas code yang korang cari tadi ( langkah 2 )

4. Preview dan SAVE jer.


senangkan, so apa lagi click je iklan nuffnang aku tu.

# Tutorial ini bukan sahaja boleh digunakan untuk code iklan nuffnang tapi code iklan lain seperti heartbeat dan sebagainya.

22 comments:

  1. salam..nk tnya mcm mna nak dapat kan code Nuffnang??

    ReplyDelete
  2. @eika

    register dulu di laman web nuffnang :)

    ReplyDelete
  3. Kak Farah! Kiranya kalau letak Nuffnang kat header; nanti kalau ade orang klik header kita boleh dapat earn macam Nuffnang biasa ke?

    ReplyDelete
  4. kalau tak jumpa dua2 code macam mana? :(

    ReplyDelete
  5. aah la tak jumpa pun code tu dear..so how to find out n betulkan template tu ae?

    ReplyDelete
  6. mcm mn nak buat? html tu cari xdak pun. ;(

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum kak farah..nk tanya bleyh x??? pleaz kak..huhuhu..akk nuffnang 2 kn..lau kitew daftar kat dye owang 6t kita kena bayar x??? saia x tau la kak..hope akk bleyh bantu..

    ReplyDelete
  8. uhuhu..da try masukkan dua2 code tu..tp xde pon..canne ehh??

    ReplyDelete
  9. Salam...uhuhuhu nape dua2 code tu xde...

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah..akhirnya berjaya..he3

    ReplyDelete
  11. Salam kak Farah, boleh tak letak iklan nuffnang dekat bawah header bukan atas header.. yang macam kat blog kak Farah.. :)

    ReplyDelete
  12. saya dah register nufnang, tapi saya tak jumpa code nufnang dekat mana. Mohon beri bantuan :)

    ReplyDelete
  13. saya dah register nufnang, tapi saya tak jumpa code dia dekat mana. mohon tunjuk ajar.

    ReplyDelete
  14. nice post..
    silalah singgah blog sy

    http://menjadisesuatuygsempurna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. Terima kasih Nurfarah tentang info letak nuff di header, puas akak mencari, sekarang baru ok.

    jemput datang ke blog akak http://kak-awwa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Assalam dear...thanks untuk tutorial ini :D

    ReplyDelete
  17. Tq farah...banyak tutorial membantu jom ke sebelah http://aliahdahlia.blogspot.com/

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.