Saturday, July 30, 2011

Tutorial 74 : Delete Navigation Bar

Assalamualaikum, buat tutorial pendik-pendik jer.. Malas nak buat yang panjang lebar punya.. Banyakk ooo permintaan yang tutorial panjang tapi sorry yer.. Nanti aku rajin aku update jer.. Usah risau yer dong!

Sebelum korang buat tutorial ni, korang kena tahu apakah navigation bar?? Jom tengok pe ke bendanya tu..kang buat-buat tutorial ni terus menyesal pula kan...

Plz click gambar jika confuse..

Kadang-kadang, maybe ada orang tak suka navigation bar tu tapi aku suka! Khas kepada korang yang tak suka benda itu..boleh buat tutorial ini yerr..


1. Sign in blogger > Design > Edit HTML
2. Cari code ini,

/* Variable definitions

3. Lepas jumpa tu, korang copy code di bawah dan paste berhampiran code /* Variable definitions tadi seperti dalam gambar.

#navbar-iframe {
display: none !important;
}
Sila click untuk lagi besarrr..


4. Preview dan SAVE.

p/s : kalau tak ada code tu, korang paste dibawah tajuk template yang ada
garisan ----------------------------------------------- */ seperti di bawah.
Done!

Name:     Denim
Edit by : Miss Farah aka Cik Farah
Designer: Darren Delaye
URL:      http://bicarafarah.blogspot.com
Date:     29 May 2011
----------------------------------------------- */
#navbar-iframe {
display: none !important;
}
ok, nak packing baju ni..baiiiii..balik kampungg ooo balik kampung!

11 comments:

  1. akk. sy punye nativgtion bar tu hilang..mcm mne nk letak balik ye>??

    ReplyDelete
  2. thank you cik farah :) like sangattt

    ReplyDelete
  3. nape saye punye navbar at sidebar? ,
    da settiing . py , xjady mcm biase . (;
    H E L P !!!

    ReplyDelete
  4. akak,mcm mana nak download full template?x reti :'( please,ajr...thanks :)

    ReplyDelete
  5. tq...sy dh amik tutorial awk......

    ReplyDelete
  6. akak,saya guna denim
    tapi saya punya x menjadi la
    tolong saya ..

    ReplyDelete
  7. @Siti Nurul Hidayahsame laa kita :( mcm mana ni kak farah ? helpppppp

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.