Saturday, May 12, 2012

Field Work Gadek Melaka.

Assalamualaikum,

Sangat busy sampai tak sempat nak update blog kecintaan hati ini. Rindu ye nak baca aku merepek?

Ok, memang minggu kebusyan sampai tidur pun tak cukup,..berat badan pun turun 10 kg, Ok nampak sangat menipunya. Kesempatan jari menari atas keyboard ni nak share tentang field work aku 4,5,6 Mei 2012 hari tu. Selama 3 hari 2 malam ke Kg Gadek, Melaka. Kami menjalankan kajian Kesertaan digital dan masyarakat global bermaklumat luar bandar. Kami bertolak dari UKM lebih kurang 8.15 pagi dan sampai ke Gadek, Alor Gajah dalam pukul 9.30 pagi. Perjalanan tidak terlalu jauh lebih kurang sejam gitu. Sampai-sampai je, terus ke Balai Raya Kampung Gadek, beri taklimat sedikit dan edarkan borang kaji selidik pada penyelidik untuk cari responden.






Ini gambar first kami di Gadek.


Semua excited untuk field work kat Gadek. Selepas solat Jumaat semua pelajar dibahagikan mengikut kumpulan kepada keluarga angkat masing-masing. Aku dengan Mira dapar keluarga yang sama. Sangat best dapat family yang peramah dan baik. Serius! sangat sedap asam pedas mak angkat kami.


Hari ke-2 adalah majlis utama untuk perasmian penyelidikan kami dan temubual bersama fokus group. Sambil tu boleh capture gambar bersama kawan-kawan.

Selepas Majlis adalah sesi bergambar bersama jawatankuasa kampung yang sangat mesra melayan kami.

Terima kasih kerana menjayakan program kami.

Kejadian selepas perasmian

Semua pelajar yang terlibat dalam penyelidikan di Gadek.

Selepas majlis perasmian tersebut kami melawat projek pertanian di Gadek. Tanaman padi, ternakan kambing dan jagung.


Comelkan kambing tu..bekk bekkk

Jagung kat situ sangat manis!
Selepas melawat projek pertanian, kami ke Medan Info Desa Kg. Gadek pula.






Malam tu kami teruskan fokus group belia dan esok boleh enjoy sebab soal selidik semua dah settle! Ambil kesempatan ke Bandar Hilir iaitu bandar warisan dunia.



Selepas pusing-pusing bandar hilir, kami back to UKM tercinta.

Good nite! semua, nak zzzzzz...




2 comments:

  1. haha..kambing paling comel...tgkla sape yg capture pic tu..hehe..

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.