Friday, December 21, 2012

Perfumes yang best.




Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog ini.

Lama tak update sebab sekarang bergembira di rumah sambil relax-relax hahaha.
Ok ada juga pertanyaan tentang perfumes. Seronottt sangat bila memiliki perfumes yang sesuai dengan jiwa kita kan. Rasa lebih berkeyakinan dan hebakk je.

Kali ni aku nak share perfumes yang pernah aku try dan aku olah sedikit tentang bau dia tu. Saja nak sharing is caring, kalau shopping kat online shop memang sukar kita tak boleh nak bau so bila ada info sikit bolehlah decide mana nak beli kan. Memang beli blog shop lagi murah dari kaunter macam aku beli benda ni.

Sebenarnya aku adalah hantu perfumess hak hak hak..

ok jom aku kenalkan perfumes yang pernah aku pakai, cium, dan miliki. ni pendapat aku la, citarasa aku..kalau ok i say ok kalau k.o tetap aku cakap k.o. So, bau perfumes ni melambangkan personaliti seseorang..aku ni nak kata lembut tak juga, ganas sangat pun tak juga. so apa? hahaha. ok jom kita review perfumes yang pernah aku guna.

Jennifer Lopez Live Luxe

Jenama ni aku beli sebab aku terpedaya dengan Sasa best selebriti perfume hahaha...tapi best juga bau dia. Bau dia manis-manis mengoda gitu, tak terlalu kuat tapi lebih rasa segar je. Pada aku tak la long lasting sangat walaupun original perfumes, maybe kat aku je kot, kena sembur banyak sikit baru tahan lama hehehe. Tapi bau dia memang sangat segar je, rasa suka je ciumnya. Kalau korang rasa nak segar sentiasa bolehlah try perfumes ni. Aku suka pakai bila nak pi class. I like!

http://3.bp.blogspot.com/-L18q0tvXND8/T5NwJadHXnI/AAAAAAAADIc/3CiarTE65dc/s1600/IMAG0884.jpg


Fantasy Britney Spears.

Serius pakai rasa macam dalam fantasi. Ni memang long lasting bau dia. Sembur pagi sampai ke malam melekat bau dia. Bau dia sweet-sweet sexy gitu. Rasa macam diawangan je hehehe. Kalau aku sesaja nak keluar pagi balik malam or keluar lelama aku prefer pakai yang ni sebab bau dia sangat mengancam rasa macam artis u olls. Bau dia lembut tapi makin lama, makin wangi dan manis sahaja. Sembur kat tudung, confirm 2-3 still ada bau lagi hehehe. suka bangat!!

http://4.bp.blogspot.com/-H1YKyfKE37A/UBYFD86EHbI/AAAAAAAADwY/qc309MP42xA/s1600/hyponese.jpg



Hypnose Lancome.

Jika  korang rasa macam tak yakin n tak ada semangat ye..aku suggest korang pakai hypnose ni. Serius rasa macam begitu berkeyakinan je ececece..serius wa cakap sama lu ye. Bau dia sweet tapi rasa macam rich je. Bila hidu tu rasa macam uhhhh ada urmm tau. Susah nak gambarkan perasaan itu sebab yang try je tau. Memang setiap perfumes yang berbeza kita akan rasa mood yang berbeza so pilihan di tangan anda. Mudah aku cakap korang maybe akan rasa macam lebih yakin dan rasa mature je.


http://2.bp.blogspot.com/-MtnLWQoMImE/UBYDFsrXVcI/AAAAAAAADwQ/IZtXsc9cQtE/s1600/armani.jpg

Idole d'armani

Perfumes ni suka sangat, masa tu aku study kat USM pakai perfume ni. Bau dia romantikk sangat. Bau yang soft tapi (maybe sesuai dengan aku kot) makin lama bau dia makin kuat tapi taklah kuat sampai nak terpengsan kan..macam menusuk kalbu. Tahan lama juga..serius nanti nak beli lagi sebotol. 


 http://2.bp.blogspot.com/-gFteRJOitmY/UBYGEJ_BeDI/AAAAAAAADwg/JF5FgB4uY4g/s1600/sun+flower.jpg

Sunflowers Elizabeth Arden

Fresh, sweet dan cool. Bau yang soft tu akan buat korang rasa sangat selesa. Aku pernah repeat 2kali beli perfumes ni. Tapi tak la long lasting sangat, kena rajin menyembur sebab dia EDT je. Bau dia ala-ala Escada Rockin Rio dan, Escada Sunset.


Gucci Envy me.

Serius!, korang rasa cemburu bila cium bau ni. Rasa nak memilikinya 1 hehe. Bau dia ala-ala rose yang sweet dan sexy je. Sesuai dengan jiwa kewanitaan rasa macam sopan dan lemah lembut je. I love it. Aku pernah beli sebotol..terasa cepat betul kosong botol itu kerana terlalu cinta akan di kau.

Yang lain tu biarlah aku senaraikan gitu-gitu je, malas nak upload gambar banyak sangat :

Cacharel - Amor Amor- Rasa macam manis-manis je, yang suka perfumes sweet-sweet is very nice.
DKNY - fresh blossom- Lembut tapi macam strong pada kau, sakit kepada pass pada akak.
Issey Miyake-leau iskey- poning, bau strong sangat hahaha.
Hugo Boss- boss intense- so sweet dan sexy girl bila pakai. Terawang di angkasa. Best!
Lancome-miracle- stock-stock sweet juga. 
Hugo Boss - X X women- Serius memang wangi, bau dia sexy woo tapi bau dia buat aku kesakitan kepalaan je,

Sekarang ni wist list nak memiliki 3 perfumes ini hahaha, adakah menjadi kenyataan?? $$$$$$$$

Carolina Herrera 212 Sexy


Coco Mademoiselle Chanel Paris

Katy Perry Purr


So korang share la brand yang pernah korang pakai?? mana tahu ada yang best, perlu dicuba? hehehe..
explain sikit baunya tu ye :)

bye :)



25 comments:

  1. tq 4 sharing sis...:)
    sy x suka sngt dgn perfume tp parents sy suka sngt perfume koleksi dubai..pernah try n mmg harum!long lasting! hihi

    ReplyDelete
  2. Saya pakai Nina Ricci :) bau dia fruity :)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum...wah...nampak best semua....saya pun hantu perfumes...tapi kat sarawak nie memang susah nak cari yang best2...wangi soft cam nie....

    ReplyDelete
  4. salam..dik...suke blog nie..chantek pinky wahhhh....nanti dtg blog akak http://kainsaigon.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Hai...bw ur blog..nice blog n gud info...

    ReplyDelete
  6. owh yke, tringin plak nak try Fantasy Britney Spears tu... skrg ni pkai lady million - bau dia mmg best lembut je. pastu ska dgn VSG body mist-pure seduction mmg sgt9 best sbb bau buah2an n sgt sexy tp xbrapa tahan lama, sbb ye la body mist je pun.

    ReplyDelete
  7. Anda suka wangi? tak perlu mahal untuk kekalkan wangian.. Kunjungi my page https://www.facebook.com/pages/DUNIA-Perfume/302213106572673 untuk dapatkan perfume kegemaran anda dengan harga yg berbaloi!!! Come on perfumenista! Grab it now!!

    ReplyDelete
  8. Anda suka wangi? tak perlu mahal untuk kekalkan wangian.. Kunjungi my page https://www.facebook.com/pages/DUNIA-Perfume/302213106572673 untuk dapatkan perfume kegemaran anda dengan harga yg berbaloi!!! Come on perfumenista! Grab it now!!

    ReplyDelete
  9. Anda suka wangi? tak perlu mahal untuk kekalkan wangian.. Kunjungi my page https://www.facebook.com/pages/DUNIA-Perfume/302213106572673 untuk dapatkan perfume kegemaran anda dengan harga yg berbaloi!!! Come on perfumenista! Grab it now!!

    ReplyDelete
  10. jom shopping your fav perfume kat sini
    http://www.beautybeastonlineshop.com/

    ReplyDelete
  11. Terima kasih infonya gan.
    Lumayan buat nambah elmu.

    Parfum Ori
    Tips Memilih Parfum yang baik dan Benar


    --------------

    ReplyDelete
  12. Coco chanel memang best
    Bau memang lasting.. Xmenyesal beli.
    Kompom puas hati

    ReplyDelete
  13. Cube try couch n jadore.. bau nye soft and sedap je.. Sy ade jual original perfume but only for rm100 for 100ml.. can whatsaap me 0149034856. . Sebab kite amik direct dari france.. siyes original.. sye rse dri beli kat lua..rm300 some tinggi tk.berbaloi... fb name syasya zahari. Berbaloi beli perfume original rm100 je..

    ReplyDelete
  14. Jadore dior n couch Green soft one.. I ready love that perfume.. I Just buy rm100 untuk 100ml. .berbaloi sangat. .. siyes original perfume paling murah sy pernah beli.. N i keee buying different perfume bile dh habeh..

    ReplyDelete
  15. sy ada jual original tester perfume dengan harga yang murah.. perfume dubai pon sy ada jual.. kalau berminat boleh whataps sy 01123421202

    ReplyDelete
  16. Saya suka BVLGARI AQUA bau dye lembut dan fresh pada pada saya lahh..anda bagai mana????

    ReplyDelete
  17. if nak original perfume boleh wassup sy 0174226225 đŸ’¯original tester perfume RM120 semua jenis harga sama.buy 2 free 1 gred buy 3 free 1 chanel ori twist

    ReplyDelete
  18. @syasya zahariUlasan yang menarik. blog nya bagus.
    Ditunggu ulasan parfum yang lainnya ya. keep posting :)

    Parfum Wanita yang disukai Pria

    ReplyDelete
  19. Terima Kasih atas perkongsian..saya tgh cari2 perfume yg best..oklah blh jdkan panduan ni..

    ReplyDelete
  20. Saya pakai perfume hugo red bau dia sngt best rasa diri ni macho jee

    ReplyDelete
  21. nice post..
    tengah servey jenis perfume apa yang korang suka ni sebenarnya.
    sebab ila nak restok perfume dexandra.

    untuk yang belum tau, dexandra ni perfum pati setanding ori..murah je
    rm65 sebotol 35ml..ada lebih 60 pilihan..
    katy pery purr, coco chanel, dan byk lagi yang wangi2 uols..

    klu nak wassap ye 0199893277
    ila agen..siapa nak try or nk jd dropship boleh wassap

    ReplyDelete
  22. Terima kasih infonya gan, mantabbbsss.
    Ditunggu postingan lainnya.

    Gema Parfum :
    Escada Parfum.

    ----------

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.