Thursday, May 30, 2013

Pentingnya Bag Organizer.

Assalammualaikum..

Lama tak tulis entry peribadi sebab busy dengan hal peribadi. Busy dan stress dengan tugasan pengajian. Hope boleh lakukan dengan berjaya.


Aku ni tak la terlalu organizer sangat tapi aku suka barang aku tersusun rapi sedangkan aku juga suka sepahkan barang, lepas sepah kemas balik lepas tu sepahkan semula..itulah aku. Aku runsing kalau keadaan macam serabut so aku perlukan keadaan yang tersusun dan kemas baru ada mood nak buat kerja. Kalau bilik macam tongkang pecah aku akan cuba take time untuk kemaskan dan cuba untuk nampak tersusun agar tak menganggu mood aku menulis tesis. Kadang-kadang kalau aku suka tengok video kat you tube tentang room tour, suka tengok mat salleh ni punya bilik yang sangat organizer semua tersusun.

Ok, entry kali ni bukan nak cerita pasal room tour, kalau room cantik menarik bolehlah tapi kalau biasa-biasa tak usahlah haha..
Kali ni nak cerita pasal bag organizer.

Kenapa ye bag organizer ni? penting ke??


Yes sangat penting pada aku kalau kita pakai jenis beg shoulder tu yang besar dan tiada poket-poket tu.
Sebab semua barang akan bercampur aduk dalam bag, jenuh nak mencari kunci, hp, lipstick dan macam-macam. Kadang-kadang sampai habis orang call baru jumpa hp, sangat leceh. Lepas tu mesti hp cepat calar sebab bercampur aduk dalam bag.
Macam ni:

Serabut kan, kadang-kadang teraba-raba nak cari purse sebab nak bayar kat kedai. Hoi kau pergi mana wahai purse???


Susahkan nak cari semua tu, rasa nak keluarkan semua dalam bag tu. Where pen? where my spex? where note? where where where...bencikk.



Cari punya cari aku jumpa juga bag organizer ni dengan harga yang berpatutan. Tak sanggup nak beli online sampai RM70-RM100. Paling murah dalam RM20 tak termasuk pos. Tapi aku beli kat POPULAR cuma RM15.90 sahaja. Murahlah dan berbaloi. Aku pilih warna dark green sebab tak mudah comot. Kang warna pink nampak comot pula..dah tak comel :) Macam-macam colour ada, korang pilihlah.


Macam nilah rupanya, banyak poket dan boleh letak macam-macam. Suka sangat!


Kalau korang pakai beg macam aku ni, bag organizer sangat efektif untuk digunakan.


 
So tak lah pening nak meraba-raba dalam bag tu kan. Mudah je nak ambil barang. Macam-macam boleh letak. Dan memudahkan korang nak tukar-tukar handbag, tak payahlah nak punggah semua barang dan tukar bag, nanti kot ada barang yang tertinggal pula kan. Dengan bag ni korang just angkut beg ni masukkan dalam handbag korang. Senang! dan jimat masa.


 


Tersusun dan kemas. Lepas ni tak lah aku kelam kabut nak mencari barang dalam bag.


Masuk je bag organizer tu dalam handbag korang dan siap!!

Tak perlu pening kepala lagi lepas ni. Suka sangat!



Ok baiii!

Ada barang menarik nak review secara PERCUMA?






5 comments:

  1. mudah mmg memudahkan tapi tak takot tercicir ke?

    ReplyDelete
  2. @Asyiffa Aida ♥

    Rasanya tak sebab kita masukkan dalam handbag kita. Bukan pakai bag organizer tu je hehehe

    ReplyDelete
  3. Eh.nampak interesting .Sebab saya pon jenis letak macam2 barang dalam beg .Nnti nak beli lah.dekat Popular kan ?

    ReplyDelete
  4. salam... bole ke awak buatkn blog utk saya...

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.