Monday, July 22, 2013

Mudah Bermake-up dengan Kokuryu Super Summer Cake ( Bedak Arab).

Assalammualaikum,

Sekarang aku sangat busy dengan hal pengajian aku. Bersungguh sangat busy sampaikan hal blog pun tak terupdate. Harap maaf ye penaja-penaja sekalian.

Kebusy an aku ni menyebabkan aku susah nak bersiap lama-lama. Contohnya, kalau nak pergi library atau keluar...mesti take time nak bermake-up. Sangat lecehhh! Kena pakai cream muka, kena pakai foundation, kena pakai bedak...touch up lagi..memang take time. Keadaan sekarang yang memerlukan aku bertindak cepat dan tangkas..tak boleh berhabis masa untuk make-up muka depan cermin lama-lama..kekadang semua nak ekspress...so aku pilih Kokuryu Super Summer Cake ( Bedak Arab).

Kokuryu Super Summer Cake atau bedak Arab ni didatangkan dengan span yang sangat best. Serius bila sapu kan muka smooth je.


Inilah rupa bedak arab tu. Beratnya 50 gm. Memang tahan lama. Setahun pun boleh tahan tau.


Pilihan warna adalah orange blush.



Nak pakainya sangatlah mudah. Ok ini cara aku, dan cara ini menyebabkan bedak arab ni lagi smooth je.

1. Of course sebelum make-up korang basuh muka dulu kan?. Basuh muka dulu dengan pencuci muka korang.
2. Sekiranya korang pakai toner, boleh terus pakai toner. Biarkan toner kering di muka.
3. Ambil span yang disediakan, basahkan dengan air dan perah. Span tu dibiarkan basah, jangan terlalu basah atau terlalu kering ye.
4. Calitkan span basah itu kat bedak arab korang dan sapu sehingga rata di muka. Ala...macam sapu bedak compact biasa la tu.
5. Hasilnya muka gebu berseri-seri.


Jom tengok hasilnya, mesti terpegun kan..





Hasil calitan daripada bedak arab macam pakai make-up branded tapi just pakai bedak arab je.


ini hasil dari tuan blog.




Serius, aku sangat puas hati hasil daripada memakai bedak arab ni. Memang tahan lama sangat dan yang best makin lama pakai makin berseri-seri. Tak melekat kat tudung. Kalau dah agak-agak span tu belasah banyak kali guna dan bau pun masam-masam korang just letak sabun kat span basuh dan simpan je. Span kembali harum..memang tahan lama span tu tau!

P/s: Bedak Arab ni, ada yang original dan ada yang fake, kalau nak original pastikan beli di  Le Chantique Shope



Myracles Beauty

Ok, kalau nak lagi wajah cantik menawan jomlah cuba Myracles Beauty yang best tu.

Nak tahu apa tu Myracles Beauty?

Produk Tempatan/ Buatan Malaysia dan mendapat kerjasama dari FAMA di mana semua sumber collagen di dalam setiap produk Myracles Beauty dibekalkan oleh FAMA. Produk Myracles Beauty dikilangkan di Kedah-Bio, Kedah. 

Mengapa MYRACLES BEAUTY begitu cepat bertindak?
Myracles mengandungi bahan utamanya 'PURE MARINE COLLAGEN'. Hanya dengan PURE MARINE COLLAGEN 100% asli tanpa bahan kimia. Ia adalah sumber nutrisi yang sangat hebat untuk kesihatan dalaman dan juga kulit kita.

Antaranya ialah:
KOLAGEN -10 kali ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu dan 24% kolagen ini bersamaan dengan 2 keping sarang burung layang2.
KALSIUM-37 kali ganda lebih tinggi daripada hati ikan.
ANTIOKSIDA-550 kali lebih kuat daripada vitamin C.
VITAMIN A-40 kali lebih hebat daripada beta karotin 638 kali lebih hebat daripada daging lembu.
PROTEIN-21 kali lebih banyak daripada susu.
OMEGA 3 DAN 6-2326 kali lebih banyak ikan.


Sebab itu lah kami sgt amat yakin bahawa Myracles Beauty sangat sesuai di gunakan oleh pelbagai peringkat usia, lelaki mahupun wanita. ♥






Cun kan Obuse lip tint ni, nak dapatkan secara percuma?? beli pun boleh, borong pun boleh??
percuma 1 candy lipt tint - beli aura white atau treenea vcoa
percuma 2 candy lipt tint - beli set myracles beauty
(sementara stok masih ada)


detox foot patch 15 pasang rm30 free pos to sm (ss tambah rm5)
black mask 20 keping rm 30 free pos to sm (ss tambah rm5)





Nak tahu lagi lanjut dan nak dapatkan produk ni sila serbu:


Le Chantique Shope

atau hubungi: 6012-2292739

6 comments:

  1. Bedak arab tu femes kan..nmpk best je..x prnh guna lgi.

    ReplyDelete
  2. wow ! sgt menakjubkan . nk cuba lahhh . ramai org ckp best tp xberani nak try takut xsesuai dgn muka :)

    ReplyDelete
  3. Tak perlu pakai krim sebelum berbedak ke Farah?

    ReplyDelete
  4. @zana fahmi

    tak perlu, pakai trs je bedak ni sbb bdk ni memang dah melembab

    ReplyDelete
  5. boleh beli sbgai hadiah utk mak ni.. huhu

    ReplyDelete
  6. Hai farah...I would like to invite u to Mary Kay Balloon Party Ahad ni (6/10/2013)..jemput datang ye..:) http://mayabeautyempire.blogspot.com/2013/10/jemputan-ke-balloon-party.html

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.