Wednesday, October 19, 2016

Kenapa entry tak meriah lagi?

Assalamualaikum..

Lama tak membebel macam dulu-dulu..dulu syok je update entry sekarang makin lupakan blog maklumlah banyak update dekat FB, tapi tu pun just share status orang je..rasa macam syokje just share..agaknya dah makin tua jadi sesi meluah perasaan pun tak serancak dulukan..just berdiam diri je kalau rasa tak penting.

Sekarang ni aku banyak ambil tempahan design blog so just mengadap blog customers je lah..2 blog dah siap just tinggal 1 je lagi nak finalkan..nanti aku review..kena ambil mood kalau nak review ni hehehe..


Cuba korang tengok kat Blog Archive aku, tahun 2014, 2015 dan 2016 amat sedih je bilangan entry aku..sangat la sedikit,,ni tahun-tahun selepas menamatkan pengajian so lebih tertumpu kepada pekerjaan, jadi masa nak update tu memang terbatas..sebenarnya boleh je nak update tapi sebab ada penyakit MALAS so memang terperap je la blog penuh sawang.

Sebenarnya tempoh 3 tahun ni macam-macam suka duka yang dirasai..kadang-kadang rasa nak share tapi maybe diam lebih baik...semua perkara tu mematangkan aku sebagai hamba Allah dimuka bumi ni.

Nanti kalau rajin aku update la story2 kat blog..ikut mood jugakan..
Ada juga reader nak letak iklan dalam blog tapi buat masa ni aku tak nak ambil dulu sebab aku kurang aktif berblog, pages view pun tak meriah sangat so tunggu aku aktif semula..sebab aku tak suka ambil iklan kalau iklan tu tak mendatangkan hasil kepada korang...tunggu blog aktif yerr..insyaallah akan buka iklan dan review produk.

Opps sekarang ni tengah diet sebab rasa makin kegemukan. Tiba-tiba rasa rindu pada someone yang suka kita makan salad ni :'( Betul kata orang dugaan bertunang ni berat..segalanya serah pada Allah.


Sekarang ni dua ekor budak nilah peneman aku.. Si Uteh dan Mimi. Mimi ni adik aku bagi..jenis DLH aka mix mainecoon cat. Uteh sekarang agak nakal..suka curi2 keluar rumah..Mimi pun sama tapi Mimi lebih behave sikit..mudah di ajar..dan dengar kata..Uteh lak makin keras kepala.degil tahap nak lempang je montot dia..

Uteh Mucukk

Uteh dah dewasa..dalam setahun umur dia tapi dia dah sunat so tak la macam kucing jantan lain yang suka kencing merata..so tak la susah nak jaga. Cuma peragai suka curi keluar rumah tu yang geram..sebab selama ni dia kucing indoor..sekali dapat keluar..berjuta-juta kali la nak bebas...


Mimi ni dah masuk 10 bulan..tak sunat lagi sebab nak kitten hehehe..special tentang Mimi ni..dia suka berkepit dengan aku..manja dan kuat jeles kalau layan kucing lain lepas tu kalau panggil je nama dia terus datang. Hari tu dia dah bising sebab on heat so bagi dia suami..suaminya kucing jiran je hahaha..sebab asyik memekak siang malam nak cari BF..lepas tu terus senyap..mana tahu nanti leh ada babykan..

Mimi yang suka buat muka kalau marah

Sayang mereka ni, rasanya kucing betina lebih behave berbanding kucing jantan...Senang diajar dan lebih sensitif..macam manusia jugak ke??

Tuan blog?? stay muda remaja dan masih macam dulu juga hehehe..

Aku tahu ramai rindu kat aku..rindu tak??


Masih kekal remaja dan nampak macam budak sekolah lagi so orang tak sebuk tanya.."bila nak kahwin?'
So semua tu ada aku kesahh?? hahahaha...

Ok, rasa mata nak beradu je ni..lain masa jumpa lagi dan selamat malam :)

3 comments:

  1. singgah

    https://belogs.blogspot.my/2016/10/big-followers.html

    ReplyDelete
  2. alahhhhaiii comelnya MIMi tu. geram tengok rupanya wehh

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.