REVIEW MYLARA SKINCARE 2019




Assalamualaikum dan salam sejahtera buat pembaca blog Cik Farah.


Lama aku tak update blog sebab terlalu busy dengan kerja.

Tapi sebab produk ni memang sangat best dan aku pernah REVIEW sebelum ini maka aku memang akan review lagi khas untuk my reader.



Basic Whitening 3 in 1


Produk di atas ialah Basic Whitening 3 in 1. Yang terdiri daripada:-

1. Collagen Cleanser (60ml)
2. Matte Perfect CC Cream (7g)
3. Instabright Night Cream (7g)



Utk basic set FUNCTION 

-Mencegah jerawat 
-Mengecilkan liang pori 
-Mencerahkan kulit 
-Mencegah jerawat 
-Mencerahkan kulit & glowing 
-Melembabkan & melicinkan kulit 
-Memulihkan dan melindungi kulit 
-Mencerahkan parut dan tompok jerawat

Harga Basic Set
RM75




1. Glowing Cleanser

Step pertama, aku akan gunakan glowing cleanser untuk membersihkan wajah.
Buihnya sangat halus dan lembut. Sangat bagus menanggalkan sisa make-up dan kotoran di wajah. Memang takkan mengeringkan kulit muka aku. Selepas cuci tu memang rasa lembut dan rasa sangat bersih. 


DESCRIPTION                                                                                                                   A versatile and effective quadruple cleanser that eliminates all traces of make-ups, dirt, oil and impurities. Gently removes eye make-up and mildly exfoliates for a softer, smoother and brighter complexion.
INGREDIENT                                                                                                                 Aqua (water), Sodium Lauryl Sulphate, Carica Papaya Fruit Extract, Aloe Barbadensis Extract, Soluble Collagen Cocamidoprophyl Betaine, Cocamide DEA, Sodium Benzoate, CI 77491, Fragrance.
DIRECTION                                                                                                               Cleanse Twice Daily:
- Apply 1-2 pumps onto wet palm, massage face and neck gently.



2. Perfect Glow Serum

Untuk Perfect Glow Serum ni bukan dalam basic set tapi kita boleh add-on. Aku cuba Perfect Glow Serum ni untuk kesan yang lebih cepat. Kulit muka aku memang ada parut jerawat. Sejak aku cuba serum ni aku dapat lihat perbezaan yang ketara. Memang parut jerawat makin berkurangan dan kesan sun-burn pun dah berkurangan. Kulit wajah memang makin cerah je. 


FUNCTION                                                                                                           Brightening skin tones, scars and sunburn, firming and gives glowing effect
Mencerahkan kulit wajah serta memberi kesan glowing.
INGREDIENT                                                                                                             Water, Niacinamide, Rosa Centifolia Flower Water, Citric Acid, Honey Extract, Propylene Glycol, Hydroxyethycellulose, Isopropyl Alcohol, Avena Sativia (Oat) Kernel Extract, Butylene Glycol, Centilia Asiatica Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Scutellaria Bicalensis Root Extract, Camelia Sinensis Leaf Extract, Elycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Polysorbate-20, Sodium Hyaluronate, Fragrance, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin
DIRECTION                                                                                                                Apply appropriate amount of drops on face and massage thoroughly.

Harga Perfect Glow Serum
RM 35





3. Matte Miracle CC Cream SPF 30

Selepas pakai serum aku akan pakai cc cream ni sebagai make-up base. Memang sangat mudah menyerap ke dalam kulit. Ada SPF 30 untuk pelindungan UV. Muka pun rasa lebih glowing dan rasa lembab sepanjang hari. Paling syok bila pakai cream ni, make-up tak bercapuk, make-up akan lebih tahan lama. Muka memang smooth dan glowing je.



DESCRIPTION                                                                                                                All- in-one multi-tasking cream that miraculously protects your skin from harmful sun rays with SPF 30. Clinically proven to improve skin texture and hydrate with an elegant matte finish. As “CC” stands for color corrective, it includes, skin-brightening primer, lightweight foundation, moisturizer, with anti-aging ingredients and collagen boosters.
INGREDIENT                                                                                                               Aqua (water), Glycerin, Pearl Powder, Argan Oil, Titanium Dioxide, PEG/PPG-20/15 Dimethicone, Isononyl Isononanoate, Iron Oxide, Hydroxethyl Urea, Vinyl Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethicone Crosspolymer, Prophylene Glycol, CI 77492, Fragrance
DIRECTION                                                                                                                  After applying Mylara Facial Toner, CC Cream is best used 15 minutes before sun exposure, and reapplying in every 2 hours is recommended if exposure to sun persists.

Harga Matte Miracle CC Cream SPF 30
RM 30




4. Instabright Night Cream

Pada waktu malam, sebelum tidur aku akan pastikan menggunakan Instabright Night Cream ini sebagai rutin harian wajib aku. Memang best night cream ni lembut je pada kulit. Bila bangun pagi tengok kulit pinkish je. Makin cerah je. Serius aku suka. Jerawat pun makin pudar dan kulit lembab je. Paling best sunburn pun hilang!

FUNCTION                                                                                                          Brightening skin tones, scars and sunburn, firming and gives glowing effect
INGREDIENT                                                                                                                 Water, Niacinamide, Rosa Centifolia Flower Water, Citric Acid, Honey Extract, Propylene Glycol, Hydroxyethycellulose, Isopropyl Alcohol, Avena Sativia (Oat) Kernel Extract, Butylene Glycol, Centilia Asiatica Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Scutellaria Bicalensis Root Extract, Camelia Sinensis Leaf Extract, Elycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Polysorbate-20, Sodium Hyaluronate, Fragrance, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin
DIRECTION                                                                                                                 Apply appropriate amount of drop

Harga Instabright Night Cream
RM30

No make-up. Hasil setelah berterusan memakai mylara skincare. Alhamdulilah.

Hanya memakai cc cream dan bedak compact sahaja.

Pakai cc cream sebagai make-up base.

Secara keseluruhan, alu berpuas hati dengan produk Mylara Skincare ni sebab sangat bagus dan berkesan dengan wajah aku. Harga yang sangat berpatutan dan mampu milik dan paling penting sangat selamat untuk digunakan.

Mendapat kelulusan KKM









Produk Mylara Skincare ni boleh dibeli mengikut set atau loose item.

Harga sangat berpatutan.

Untuk info lanjut boleh layari:




Sekian terima kasih kerana membaca review cik Farah.

# Ini adalah testimoni dan pengalaman peribadi saya menggunakan produk Mylara Skincare. Sebarang kesan yang terjadi kepada pengguna selepas penggunaan produk ini bukan dalam tanggungjawab saya.

No comments

Post a Comment

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Jangan lupa LIKE! dan SHARE!

Terima kasih :)

Related Posts

Blogger Copyright © 2019. All Rights Reserved by BLOG CIK NURFARAH