Tutorial 68 : Letak Iklan Nuffnang dalam Post Entry.

Assalamualaikum,
Sekali lagi untuk tutorial iklan Nuffnang. Kali ini nak ajar korang letak iklan Nuffnang jenis Large Rectangle (336 x 280px) dalam post entry. Senang reader korang tengok iklan korang tu kan... 





1. Sign in Blogspot > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Templates
2. Cari code di bawah, nak mudah Ctrl F, masukkan code dalam kotak find dan enter.

 <data:post.body/>


3. Bila korang dah jumpa, copy code nuffnang korang yang jenis Large Rectangle (336 x 280) dan paste di BAWAH code yang korang cari tadi.

4. SAVE jer.

 p/s : click double triple iklan nuffnang aku tu kalau nak berkat :) hahaha. 


# Tutorial ini bukan sahaja boleh digunakan untuk code iklan nuffnang tapi code iklan lain seperti heartbeat dan sebagainya.






Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
4 Comments for "Tutorial 68 : Letak Iklan Nuffnang dalam Post Entry."

assalamualaikum cik farah... =) thanx for the tutor

psstt psstt, menarik plak iklan volkswagen & cimb click[nuffnang] cik farah...click till full load gitu..hehhee ;)

Thank you cik farah :D sy baru dlm dunia blogging. awak banyak tolong sy, tq tq tq <3

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top