Wednesday, September 7, 2011

Abang Lenovo Masuk Hospital.

Assalamualaikum.

Kesian, sungguh kesian kat pakwe baru kita sebab eksiden pastu kena masuk wad sebab mengalami kecederaan. Sebenarnya laptop baru aku si Lenovo ada masalah. Terhempas semasa pergi mendaftar di UKM semalam. Tapi alhamdulilah boleh on dan ok macam biasa cuma bahagian tepi dia macam retak sikit dan seolah-olah leper sikit.

Kalau nak guna it ok cuma keadaan fizikal my lappy aku tu yang membuatkan rasa tak best je. So tadi pergi kedai Lenovo dan minta orang tu repair. Contohnya, kalau korang beli kereta baru, tiba-tiba kereta korang tercalar sebab langgar pasu..mesti rasa macam "bengkak" je tengok dan of coursela rasa nak repair agar dia cun seperti dulukan. So inilah yang aku rasa sekarang. hahaha..

http://2.bp.blogspot.com/-a1sSqh1GFK8/Th1McrIhNoI/AAAAAAAABTA/DDgKnplbkuc/s400/fara1385.jpg


Nasib baik ada guarenti lagi, staff kat situ kata dia akan tolong untuk dapatkan guarentee tu sebab kes aku nih bukan kerosakan teknikal tapi kerosakan "terhempas" yang disebabkan kecuaian sendiri. Nasib baiklah body je ada masalah, dah la baru pakai dalam 2 bulan lebih jerr..ohh sadissnya.

Terpaksa bawa abang Acer ke UKM buat sementara waktu, sebab my Lenovo kena hantar ke kilangnya semula untuk tukar body. Harap dapatlah tukar body dia. Kalau dia kata kena bayar pun tak kisah asalkan dia macam dulu. Tapi hope sangat-sangat dapat guarenti tu...amin..

Mungkin dalam 2-3 minggu tempoh repair semula sebab kena hantar kilang bagai. Sedih :(

Tapi aku bersyukur sebab Acer aku still OK dan boleh berfungsi untuk buat kerja bagai cuma DVD-ram je tak boleh guna. Tapi itu small matter.

http://3.bp.blogspot.com/-yJaC08QFDms/Th1M1DDB1OI/AAAAAAAABTE/baMgegrOWKc/s400/fara1386.jpg

Hope my Acer ni tak buat hal la yerr.. Please la my Acer berbakti untuk tuanmu yang amat memerlukanmu.


Inilah my Acer yang hampir 4 tahun berkhidmat dengan aku.

Ok baii.. Mailah tolong aku packing barang. Penat wohh..rasa macam nak bawa lori ke UKM angkut barang hahaha..

p/s : Sorry tutorial tak ada masa nak tulis yerr..

5 comments:

  1. alololo..sian nye lappy cik farah..dah la kiut miut...sabar yea..nanti dah plastic surgery ok lah tu...

    ReplyDelete
  2. heee...ciannye:)hehe...tapi laptop sis da due2 kene curikk..lagikk bengkak kan:(hehe

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.