Saturday, May 26, 2012

Tip Pengguna Tudung Bawal.

Bawal kembali.

Itulah yang terjadi selepas penat dengan fesyen tudung ekspress ala-ala langsir tingkap yang beraneka rupa tapi tetap cun walaupun ala-ala jendela berjalan. Okey berhenti merepek.. Pada peminat bawal, tapi bukan ikan bawal..mesti rasa leceh sangat nak betulkan/bentukkan tudung bawal anda supaya terletak stabil di atas kepala tanpa ada senget-senget, kelepek2..susahkan.ada yang tiup-tiup tudung tu untuk stabilkan dia. *Dilihat melalui pemerhatianku.

Aku adalah salah seorang yang susah sangat nak bentukkan tudung bawalku. Seperti gambar beberapa tahun yang lalu.

 Masa ni di USM, selekeh giler.


Macam ombak tudung aku apabila ditiup angin tapi still kelepek je tudung tu.

Jadi aku guna Kiwi Clean Starch, tak perlu guna lilin kerana lilin akan rosakkan kain bawal anda.

Bagaimana nak guna? Sembur macam pakai perfumes?

Caranya mudah je, sebelum korang iron tudung that mean masa tu iron dah dipanaskan. Sembur dekat kawasan kepala tudung...agar mudah korang bentukkan tudung tu.. Semburlah banyak yang korang rasa suka. Makin banyak makin keras kain tu. Tapi dont worry la, kalau korang basuh tudung tu, semburan itu akan hilang. Bestkan? tak ada kesan ponnng..

Serius dengan aku sangat menjadi. So fobia kepada bawal dapat dibuang..maklumlah bawal kembali. Ikan bawal semakin laku kak oiiii..

Sekurang-kurangnya tudung aku tak kelepekkkk sangat kenn.

 
Jadi bolehlah memperagakan bawal 3 tones. Tak lerr pemalas asyik nak pakai tudung segera je.

Cukuplah 3 tones, tak mau 100tones yang ala-ala tudung kena clorox tu kan. Ok ni je bagi pengubat rindu kat korang.

Sebenarnya entry ni dah lama pekasam kat save post, lama sangat tak repostkan.. Sekarang ni kerja bertimbun, rasa diri pun tak terurus, muahahaha.. Ok baii.. sambung wat keja lagikkk!!


23 comments:

  1. Wahhhhh! Tips berguna ni..=D
    Mekasih2=D

    ReplyDelete
  2. Assalam , farah.. betul yana pun guna cara tu jugak... kwn kat Uitm perkenalkan yana ngan kiwi clean tu... Alhamdulillah.. xdelah pagi2 mood nak g kuliah rosak kan ^_^

    ReplyDelete
  3. hihi,sma la.rin pun gna benda alah tu untk keraskan tdung.kalo x, confrm lah bulat sentiasa.hihi :)

    ReplyDelete
  4. thanks ! tips berguna sangat :D

    ReplyDelete
  5. hehe saya pun guna ni , pelik tgk ayah dok gne , try sekali , haha bess , slalu pkai kt tudung sekolah :3

    ReplyDelete
  6. btol tu...sy mmg dah lamew gn kiwi clean starch tu...lemon flavor g..hahahha...terbukti hasil yg menarik dan lebih kemas...sebenarnyer di pasaran adew lagi semburan kanji yg lain..tp yg btol2 berkesan brand kiwi nie la...x dew share pun..tp sajew nk kongsi hasil yg lebey berkesan..cuber la ea...;)

    ReplyDelete
  7. woww..nice info farah..xsngke pulak kan..trigt zmn study dl letak lilin..blh cuba ni nnti

    tq:)

    ReplyDelete
  8. tips yg bagus! sye pun ssh jugak nk handle tudung bawal, dhlah pakai spek, susah btul....

    ReplyDelete
  9. help me with clicking this please )http://hamizahsyam.says.com/my/news/malaysia-is-selected-few-in-asia-to-watch-super-juniors-virtual-concert-by-lg

    ReplyDelete
  10. nak beli tp x terbeli2

    hehe

    comel la die

    ReplyDelete
  11. sy pown mmg susah sgt nk pkai tudung nie..then cube gne Kiwi Clean Starch tuu ..alhmdulillah..okey pown..tudung skolh pown sembur sgn tuu jugak..hee

    ReplyDelete
  12. salam kenal..sis follow blog ni yer...

    wow...bagus tips ni...sesuai dgn peniaga tudung bwl mcm akak.. bolehlah akak share dgn org lain pulak lps ni...

    ReplyDelete
  13. Alololol,comel pulak lal farah ~

    ReplyDelete
  14. dulu pakai tudung segera tu sampai 6bulan. masuk bulan ke 6 try pakai tudung bawal. susah bebenor nak kelepek die. senget benget. hahaha :)

    ReplyDelete
  15. wah bagus nie..tq kak farah..tips bergune snggat

    ReplyDelete
  16. mana beli adik comellllll???

    ReplyDelete
  17. tips yg sgt brguna..sy pemakai tudun bwl..

    ReplyDelete
  18. Thankz sis. Bawal comes back! Cntik. Sis follow my blog too cikuna0107.blogspot.com

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.