Friday, November 8, 2013

Tempahan Design dan Edit Blog.

LIMITED EDITION SAHAJA!! CEPAT SEBELUM FULL!!
SILA BACA DAHULU SEBELUM MEMBUAT SEBARANG TEMPAHAN
 

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Kepada pembaca dan pelanggan yang berminat untuk mendesign dan edit blog, anda boleh membuat tempahan.

Pakej :

Pakej 1 : Full Template
(Template + Header + Footer)

Pakej 2 : Template sahaja
(Template + Footer) 

Pakej 3 : Header sahaja
(Header)
Harga akan diberikan berdasarkan pakej anda. Best prices!!
Mahal?? Nak Nego boleh..jangan tanya harga terus lari tanpa sepatah dua kata. Kerja design ni bukan kerja jual barang yang ada stock lepas tu boleh pos...saya perlu MASA, IDEA, RUANG..
Hormati masa kerja saya yer.
(kerja design blog ni, saya buat part time sahaja. Waktu malam dan weekend je insya Allah saya free)

# Cas tambahan akan dikenakan bergantung kepada "kerumitan" dan permintaan pelanggan. Tertakluk kepada terma dan syarat. Saya berhak meletakkan harga selain pakej di atas.
#Review Blog bukan harga pakej tapi tanda penghargaan kepada pelanggan yang menempah dengan saya, sekiranya pelanggan tidak suka blognya di review boleh beritahu saya semasa proses perbincangan.

SILA BACA SEGALA TERMA DAN SYARAT DI BAWAH SEBELUM MENEMPAH.

Syarat Perkhidmatan:

1. Kerja mendesign akan dimulakan sekiranya anda telah menjelaskan bayaran dan anda perlu menunggu giliran anda. ( first pay first serve, pelanggan yang tidak membuat pembayaran tidak akan dilayan). Bayaran adalah FULL PAYMENT.

2. Jangka masa/kerja mendesign bergantung kepada giliran atau pelanggan sebelum anda dan kelapangan masa saya serta kerumitan design yang anda minta.

3. Hanya mendesign blog jenis Blogger/Blogspot sahaja.

4. Saya memerlukan id dan password anda semasa proses pemasangan template.

5. Cas tambahan akan dikenakan bergantung kepada design, "kerumitan" dan perkhidmatan tambahan.

6. Maksimum pengubahsuaian adalah 2X sahaja. Sekiranya anda membuat pengubahsuaian melebihi 2X semasa proses mendesign anda akan di cas RM10 setiap kali ubahsuai. Sebelum proses design fikirkan design apa yang anda kehendaki. Jangan berubah-ubah fikiran. (Saya masih bertimbang rasa lagi ya)

7. Wang tidak akan dikembalikan sekiranya anda masih tidak berpuas hati walaupun sudah lebih 2X kali proses design.(hormatilah masa dan kerja saya semasa proses mendesign blog anda, saya sudah berikan trade mark design saya, kalau anda suka teruskan menempah jika inginkan design yang terlalu hebat anda boleh cari designer lain).

8. Selepas final design@muktamad, tiada sebarang perkhidmatan antara saya dengan pelanggan. Cas baru akan dikenakan sekiranya inginkan perkhimatan baru.

9. Saya hanya mendesign template dan edit blog sahaja, tidak mengambil khidmat untuk "create atau buat blog atau update entry anda/ubahsuai kandungan entry/blog anda".

10. Sekiranya template anda rosak atas perbuatan sendiri tidak akan dilayan. Bukan tanggungjawab saya.

11. Saya tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang gambar yang mempunyai "Hak Cipta Terpelihara". Pastikan anda mengetahui sumber asal gambar anda sebelum menggunakan gambar tersebut. (doodle, dolly, cartoon, photo dan sebagainya) *Saya tidak mendesign doodle/dolly/kartun.

12. Sila bagitahu design/thema anda secara detail agar mudah untuk saya mendesign.

13. Fikir dan finalkan terlebih dahulu design anda sebelum kerja design dilakukan.

14. Saya mempunya trade mark design saya tersendiri. Anda boleh melihat FORTFOLIO saya sebelum menempah. Jika anda tidak suka akan hasil kerja saya. Anda boleh membuat tempahan pada designer blog yang lain.

15. Segala terma dan syarat ini adalah muktamad. Saya berhak menolak atau menerima tempahan daripada pelanggan. Tiada unsur paksaan.



Cara membuat tempahan.

1. Pilih pakej yang dikehendaki.
2. Emelkan kepada saya ke fara_idola@yahoo.com atau sms/whatapps 0172788373 (kalau nak cepat respon/call-call I tak jawab ye)
3. Setelah bersetuju melalui perbincangan yang dibuat, proses pembayaran boleh dilakukan.

Kaedah Pembayaran.
1. Hanya menerima pembayaran melalui CIMB bank dan Maybank sahaja (bagitahu tarikh dan waktu bayaran/referent number/print screen).
2. Top-up Maxis/Celcom untuk bayaran RM5 sahaja.

Design Blog.
Thema:
1. Tetapkan thema blog anda.
2. Pilih warna kegemaran untuk blog anda.

Column (rujuk gambar di bawah):
- 3 column.
- 2 column ( sidebar di bahagian kiri atau sidebar di bahagian kanan ).



Header:
1. Tajuk header.
2. Description/ucapan (jika suka)
3. Adakah ingin meletakkan URL/link blog anda di header?
4. Gambar- gambar sendiri, doodle, doolly, dan sebagainya.


Footer:
1. Perkataan yang ingin di footer.
2. Gambar- gambar sendiri, doodle, doolly, dan sebagainya.

# Anda boleh memberi contoh blog kegemaran anda sebagai examples.
KALAU ANDA BENAR-BENAR BERMINAT UNTUK DESIGN/EDIT BLOG BOLEH MENGHUBUNGI SAYA. JIKA SEKADAR INGIN MELEPASKAN BATUK DI TANGGA JANGAN BUANG MASA YE. 

Maklumat lanjut sila :
Emel : fara_idola@yahoo.com
WhatsApp/mesej: 0172788373 (no call ya!) respon terpantas dariku!

Nak tengok design saya?

 http://bicarafarah.blogspot.my/p/portfolio-header-design.html
http://bicarafarah.blogspot.my/p/blog-page_16.html



 Sekian, Terima Kasih.



6 comments:

  1. cntek ah kak farah...buat bisnes mengedit n designing blog org...caya la...konfem ramai pelanggan ...InsyaAllah...

    ReplyDelete
  2. cntek ah kak farah...buat bisnes mengedit n designing blog org...caya la...konfem ramai pelanggan ...InsyaAllah...

    ReplyDelete
  3. dah full ke blom?agak2 berapa harga?

    ReplyDelete
  4. akak,boleh tak akak ajarkan sya mcm mana nak design blog supaya blog tu ceria and nak buat dashboard yg cumel..
    kalau bole akk bole pm saya kat
    fb:hikmah zulhairi IV
    wechat:hikmahzulhairi65
    but saya berharap sesangat akk bole ajarkan..
    then nak tnya,yg tempahan tu kne bayar masuk acc akk la ya?

    ReplyDelete
  5. Akak fara saya iska dari indonesia, saya nak mau tanya. Cara header bisa menyambung dengan Tubuh blog macem mana?

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.