Wednesday, March 13, 2013

NYX Cosmetics Review.

Assalamualaikum semua!

Selamat petang, aku masih kat kampung, esok terpaksa balik Bangi untuk settlekan tesis yang tak habis-habis ni hehe. Kat kampung ni tau je lah displin tak kuat nak mengadap tesis. So kena displin dari sekarang.

Sebenarnya dah lama sangat aku nak cari make-up pelet ni. Aku selalu beli kecik-kecik pelet kat Watson atau Guardian. Sebenarnya kalau bab make-up ni aku prefer beli yang original. Memanglah Mac, Channel yang cetak and rompak banyak jual kat online dan pasar malam..memang cun-cun...tapiii kulit aku ni sangat memilih, kalau yang fake punya produk mesti naik jerawat, mata ketumbit dan macam-macam. So nak tak nak kena beli kat farmasi juga..kalau ikut kan hati nak jenama mac original tapi mahalll hoii so pilih je Revlon, In 2 It, Maybelline...tapi beli kecik-kecikk je..

Fikir-fikir mau beli pallete yang besarr punya. Sebelum ni pernah beli kat akak Azlina Perfumes ni lipstick NYX...dan perfumes..lepas tu pakat beli pallette pulak. Suka beli kat beliau sebab puas hati sangat. Yang penting 100% original :) Kalau korang nak beli perfumes dan make-up try contact dia tau. Puas hati punya ;)

Lipstick first yang pernah aku cuba ialah NYX Xtreme lip cream dan Round Lipstick.



Paling best yang NYX Xtreme Lip Cream tu..aku pilih color nude peach.
dan round lipstik lousiana..menampakkan lebih hot dari biasa hehe..

Pada aku yang NYX Xtreme lip cream tu long lasting...kalau kulit cerah memang cun la..sebab nampak menyerlah.

dan my pallete la..best tau main make-up2 hehe..



Best tau sebab dia ada set shadow, lipstick, lip gloss, lip pencil dan blusher. So tak payahlah nak pening-pening nak cari semua color tu kan.


Aku punya pallete ni set Soho Glam Collection.

nak tengok dalamnya ye..nahhh.







Lepas ni tak payah risau kalau nak ber color-color lagi sebab macam-macam warna je..nak buat smokey eyess 10 inci  pun tak pe hehehe..

Kekadang aku ni ikut mood juga, kalau malas make-up just bedak dan lip balm je hehe..tapi kalau keluar jenjalan harussslah make up ye hehe..





hasilnya...


Aku memakai NYX Xtreme Lip Cream nude peach color.



untuk nampak lagi garang macam naga hehe




Maybe color yang slow sesuai dengan wajah aku kot hehe..




ok bye semua. Selamat ber make-up hehe


p/s: tengah belajar nak buat shading...


1 comment:

  1. Hai awak dh lame sy tk blogwalking hehe :) , saya pun suka brand NYX, Loreal mmg berpatutan :) .

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.