Monday, April 29, 2013

Saya Peminat Tegar Tudung Bawal.

Assalamualaikum.

Busy sikit, so update tu agak lambat di tambah dengan tekanan hidup sebagai seorang student.

Lupa kan semua itu kerana hidup perlu diteruskan juga.

Ok, sebenarnya aku nak share sesuatu dengan korang ni..dari dulu sampai sekarang aku adalah peminat tegar tudung bawal..bukan ikan bawal tau. Sebab utama aku minat tudung ni  ialah gaya tudung ni memang sesuai nak dipakai dalam pelbagai suasana. Nak untuk formal, kasual, riadah, date dan bermacam lagi. Dan sudah tentu nampak lagi muda dengan gaya itu..nampak macam belasan tahun hakikatnya sudah berumur 20++ tutttt..hehehe..


Kali ni aku nak share tentang tudung bawal express/sarung bersulam. Lepas ni tak perlu lagi nak pin-pin bagai terus sarung dan pakai, jimat masa.

Kualiti kain sangat bagus, aku ni jenis cerewet juga dengan bawal ni sebab aku tak suka bawal yang meninggalkan kesan bila kita pakai keronsang..yang macam garis-garis putih tu..so hodoh tau..tapi bawal yang aku pakai ni sangat berkualiti tinggi.

 Sudah tentu color pink sebab aku kan peminat tegar pink! cun giler colornya.

Sulamannya sangat kemas dan berkualiti tingggi. Suka sangat. 

Close up lagi.


Sesuai dengan baju kurung, baju T, blous dan macam-macam lagi. 


Gambar fresh dari ladang ni, tadi aku ambil..thank for my BF..Miera! sebab snap gambar kita :)


Pandangan belakang.

Aku suka sangat kain bawal ni, lembut, senang digosok, senang dibentuk dan sudah tentulah cantik!


Pelbagai jenis sulaman ada :)

Pelbagai pilihan color ada.


Rasa nak memiliki semua color ni. Cun sangat! jatuh hati tau!

Sulan syiling! cun nya.....nakkkk!!

1.       Terdapat pelbagai jenis sulam. Sulam frenchknot, sulam safa, sulam syiling
2.       Fesyen terbaru bawal sarung bersulam. Senang nak pakai.
3.       Bawal semua bawal jepun no 1
4.       Labuh menutup dada
5.       Harga dari RM60 – RM90 (ikut jenis sulam)

Sebenarnya banyak gila koleksi yang korang boleh dapatkan kat SUFYA COLLECTION.



Jadi, kalau nak tengok koleksi terkini, terhangat di pasaran jangan lupa ke sana ye.

Sufya Collection ada buat give away, boleh menang tudung cun-cun. Bermula pada 25/4/13 hingga 31/5/13.   Aku dah join, so cepatlah join mana tau luck boleh menang tudung ni.


Nak tau detail, nak tengok koleksi best-best. Jangan malu dan segan ke fan page beliau, Like sekali tau :)




8 comments:

  1. cantik!Fatin pun belum try lagi pakai..huhu

    ReplyDelete
  2. before this dh pernah tgk org lain pkai.. mmg cantik..tp bhgian belakang mcm pendek sikit la....

    ReplyDelete
  3. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  4. omak aii..akak berkenan sgt, nanti akak terjah.

    ReplyDelete
  5. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  6. Ecah nyinggah blog jap sbb citer sal bawal...me love bawal 😍

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.