Sunday, June 9, 2013

Handbag F Timber baru.

Assalamualaikum,

selamat petang kekawan sekalian alam.

Best tengok orang bergaya bag lawa-lawa, kita pun nak juga bergaya.

Memang dalam planning nak beli handbag yang agak formal dan nampak mature.

Kebetulan ada sale kat Parkson, maka dengan rasa gembira aku pun intai-intai handbag yang akan menjadi milikku.

Sebelum ini memang ada pakai jenama F Timber tu pasal rasa yakin nak beli lagi. Aku ni jenis kalau sekali beli some brand lepas tu brand tu macam hampas memang aku takkan beli lagi walaupun cun melecun tapi bila dah pernah pakai F Timber ni aku rasa is good brand to choice, harga berpatutan dan best! So second kalinya aku membeli F Timber lagi hehehe.

Ini, first aku pilih jenama F Timber. Masa tu aku sibuk ke kuliah, library dan fakulti. Memang memerlukan bag yang teguh dan utuh..2 and 3x aku beli bag semuanya tali tercabut, putus, rosak..tension sangat. So, aku ke Parkson juga, cari-cari jumpa F timber jenis shoulder bag kain nylon.


Serius aku cakap, ni adalah bag kesayangan aku sebab memang tahan lasak, bawa laptop 3.5 kg pun still bergaya lagi. Walaupun bag ni tak nampak girly tapi is my kecintaan lah. Still bertahan walaupun dah hampir 2 tahun aku gunakan. Harga lupa pula, tapi sangat berbaloi sebab dalam RM30-RM40 sahaja.


Yang bestnya bag ni dia punya jahitan kemas, banyak poket dan tahan lasak. Kalau ke library mesti akan bawa sebab boleh bawa buku banyak-banyak dan berat. Balik kampung pun bawa juga sebab boleh sumbat macam-macam.

dan hari tu aku decide nak beli F Timber lagi, nak beli beg ala-ala wanita gitu. Banyak sangat pilihan sampai rambang mata. Semua cantik-cantik dan nampak elegen. Paling best ada sale diskaun sampai 70%..bestnya!! 

ok nilah bag yang baru tu:

 Eh belum bukak lagi, ok ok mai kita tengok hehehe..



Hitam itu memikat. 

Pilih punya pilih rembat si hitam manis ini. Walaupun dah diskaun 70% aku tetap pilih yang sesuai dengan bajet aku. Aku ni student lagi. So inilah paling sesuai dan paling menarik hati dan sanubari ini.

After diskaun dalam RM 54 sahaja. Murahkan??


Sebelum diskaun harga seratus lebih. Memang nasib baik betul sebab tinggal sebuah je. Kalau terlewat memang tak dapatlah.


Hitam mutu keunggulan. Yang penting aku puas hati dan cantik di mataku. Macam kulit buaya je kan hehehe.

Suka metarial nya..like luxury!



Kat dalamnya ada poket-poket, so tak payah pakai organized bag dah, senang nak letak hp bagai.

Lepas ni bolehlah mengayakan bag ni hehehe..


ok bye :)







11 comments:

  1. Parkson mn ya? Td pg pun sy gi parkson tp f.timber ada less 50% je

    ReplyDelete
  2. Parkson mn ya? Td pg pun sy gi parkson tp f.timber ada less 50% je

    ReplyDelete
  3. ooo... sesuai sangat beg tu dibuat g kuliah.. kelas kau jah.. dulu akak g kuliah pakai yg takda brand jew...al-maklum la student pokai... blanje pun jimat2.. beruntung u tau..

    ReplyDelete
  4. Beg kakpb pun F.Timber untuk lasak2 pergi pasar dan guna hari2. Memang sesuai sgt, murah, cantik pula.

    ReplyDelete
  5. akak dh beli jugak handbag timber...lepas diskaun 70% harga dpt RM 98.00++++

    ReplyDelete
  6. @C'est La Vie


    Rasanya semua Parkson akan ada kalau time offer :)

    ReplyDelete
  7. @zana fahmi

    Tu la kak, memang berbaloi sbb handbag memahal pun kalau simpan berlapuk n rosak jugak kan :)

    ReplyDelete
  8. 'F Timber ni aku rasa is good brand to choice'
    emm bukan 'to choose' ke
    hehe btw f timber mmg best .. design sume up-to-date and selesa...

    ReplyDelete
  9. F Timber ni aku rasa is good brand 'to choice' ....
    to choose kan?

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.