Tutorial 7 : Membuat Button di Blog

Salam! Jom masuk kelas tutorial Miss Farah.
Hari ini mood begitu baik sekali membuat tutorial..
Hari ini nak ajar tutorial yang mudah lagio senang!
Anda tahu tak apa itu button pada blog?
Contoh macam ini..lihat ye 

Ok adik2, kakak2 dan abang2..jom saya ajarkan macam mana nak buat benda yang senang ini!! jomm!



Sila clik kalau nak tahu apa dia button untuk blog!

Cara2 nak buat amat2 la mudah seperti minum air!..

<a href="http://www.facebook.com/fara.idola" target="blank"><button>My Facebook</button></a>
Sila ubah link yang berwarna biru ke LINK anda.
Sila ubahtulisan merah ke tajuk button anda

Kemana nak letak button ini?

  1. Login ke Blogspot
  2. Klik Layout > Add a Gadget Javascript / HTML
  3. Copy kod di atas dan Pastekan kedalamnya.
  4. Save dan priview.
Mudahkan sayang?
17 Sila Komen "Tutorial 7 : Membuat Button di Blog"

basic tuorial . .
ok lah ni
www.bit.ly/uneverstudy

wah farah nanti free2 sy pun nak buat. thanks 4 da info yer syg

k.farah..hurm...nk tny siket....cm ane nk buang button edit setiap gadget..??

k.farah.
da try tpi simple sgat lha.nak yg luar biase .,
bwad ehh !:))

Hey nice blog~~^^ visit our blog~ we sell 100% handmade stuffz like pouches, mobile charms, unique tags.. 좋은하루가되세요~ http://twinscraftlife.blogspot.com

Hye..farah..if nak wat button fb,twitter,tumblr cam u wat kat tepi tu camne ek ?tq ^^

@Ar Rumaisa

ada di tutorial..float utk fb twitt tu try cr ada :)

hai Farah : saya nak buat Button yang macam farah tu, HOME, INFO dan sebagainya....macamana nak buat tu?...

Akk, layout tu ade dekat mane? -,-

assalam kak..
nk tanye boleh??
kalau boleh soalan nye ni..
'Add a Gadget Javascript' tu apa??
pastu link tu nk letakkan kat mane??

kak farah,,syer nk buat button yg tuturiol then tok about me,,bnyk lgy lah...xpy xboleh lah...lgy pon syer nk buat bwah header blog..mcm mner eh?teach me. .

kak...mcm mner eh..nk buat button tuturiol,tips-tips tu,,,about me...ajakn boleh x kak?sbab syer nk buat dibwah header...

@cty aisah

http://bicarafarah.blogspot.com/2010/12/tutorial-19-membuat-tab-menu-cantik.html

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top