Jom masak-masak dihujung minggu.

Assalamualaikum. Apa korang buat hujung minggu ni? Mesti asyik tidur membesarkan perut je kan. Wahai anak-anak dara sekalian silalah ke dapur menolong ibumu atau sediakan hidangan untuk family. Pasti menjilat jari. Cik Farah ni bukan sahaja cantik, comel, pintar, baik tapi pandai sangat memasak. Memang amat sesuai buat calon isteri..hehehe..sila muntah bersama-sama. Okeh..aku bergurau canda je janganlah berasa jelik walaupun memang hakikatnya begitu hehehhe. Entry kali ni aku tak update pasal resepi sebab tak prepare nak snap gambar untuk resepi. Jadi jom layan resepi yang aku buat baru-baru ni. Teramatlah sedap.

 Sos ini untuk penambah perasa. Sos utama aku buat sendiri barulah ada kepuasankan. Tapi sorry gambar tak ada..next time buat akan di snap gambar-gambarnya.

Masa beli ais cream kegemaran ternampak benda alah ni. Jadi teringin untuk masak spaghetti. Lama tak makan benda ini. Bercayalah kalau kita buat sendiri kepuasan lebih tiptop dari makan di kedai.

 Kalau nak buat kuah yang sedap letaklah ayam atau bebola daging. Aku just letak ayam dan fish ball je. Tak ada bebola daging. Cuma ada bebola cinta je hehehe.



Untuk extra sedap lagi bolehlah letak sos spaghetti. Kalau korang pemalas sangat boleh makan dengan sos spaghetti yang sedia ada. Tapi rasanya tak ler sesedap mana pun.. tapi mesti ucap ALHAMDULILAH. Mak aku pun kata sedap..yummy!! Nanti bila aku buat lagi spaghetti..aku akan update resepi sos spagetti Miss Farah yang memang takkan dapat dimana-mana .

Ini pula mee bandung. Sangat sedap dan menjadi kegemaran ayah. On da way praktik memasak untuk lebih kaaauuu..

Ini sahaja sajian mata untuk hari ini. Ok daaa...
Tag : masakan., resepi
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
7 Comments for "Jom masak-masak dihujung minggu."

Hai sis..hehe.sedap nye.nak try la.☺
Sis..leh u tunjuk ajar i nak buat peti ais mcm u x? Tlg yea.☺

spagheti is my fav.tp x pndai nak buat

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top