Tutorial 54 : Link Membesar Semasa Disentuh.



Assalamualikum..
Huh penat tangan edit semula page Tutorials.
Aku edit semula pages itu untuk memudahkan korang untuk belek membelek tutorial yang aku ajarkan ni.
So apa lagi jemputlah ke pages itu.. Kemas dari biasa kann..
Korang perasaan tak sesetengah blog akan membesar linknya jika di sentuh? Termasuklah my lovely belog ini.. cee sentuh mana-mana link..contoh ini. Teringin ke nak buat kesan macam tu?
Senang je dik oii.. Jom ikuti cara-cara mudah ini :

1. Sign in blogspot > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates
2. Cari code di bawah, nak mudah cuma tekan Ctrl F dan paste code di bawah di dalam kotak find ( panjang lebar ni, faham? )

]]></b:skin>
3. Dah jumpakan? Korang copy dan paste code di bawah sebelum/di atas code yang korang cari tadi.


a:hover {font-size: 22px;
font-weight: bold;text-decoration: none;}
4. 22px tu adalah besar font ketika di hover atau di sentuh. Kalau nak besar atau kecil korang ubah la.
5. Preview dan sentuh mana-mana link..menjadi? Sila SAVE.

P/s : Like jika suka..jangan lupa komen ye!
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
15 Comments for "Tutorial 54 : Link Membesar Semasa Disentuh."

thanks...dah jadi...suka tgk tutorial cini...

a'a...jadi la kak farah...(betoi ka kak farah????) hehe....comey2...tq yer....nnti sy tgk tuto yg lain lg k...thnks

thanks yaa hehe sharing is caring

@ yang tak jadi?

aiwat xjadi?? salah coding?? atau dah banyak letak coding tutorial lain y sama funcion?

apa maksod ctrl f .. saya xpandy nk gune laa kaak..
tolong ajar le.. :)

Hai cik farah, nie dah kali kedua curik tuto cik farah. Menjadi. Thank you

ala.......knape x jdi ni......

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Jangan lupa LIKE! dan SHARE!

Terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top