Blog Tutorial


Anda susah nak cari tutorial di sini?
Cuma click Ctrl dan F, letak key word dalam kotak Find dan Enter sahaja.
Good Luck!
SENARAI TUTORIAL































SENARAI TUTORIAL MENGIKUT KATEGORI


Tutorial ....



PHOTOSHOP CORNER







Masukkan code di bawah entry anda sebagai tanda credit selepas anda copy paste tutorial saya. 
Harap Maklum.



Credit By <a href="http://bicarafarah.blogspot.com/p/blog-tutorial_1005.html">Cik Nurfarah</a>

576 comments:

  1. salam miss..mcm na buat kalo org nk komen entry kita,then keluar box comment,xyah ssh2 leave page tu kalo nk komen..tlong yer msss.tq.

    ReplyDelete
  2. Hi Dhia..macam ini cara mudah setting> comment > comment from placemant > tick pou-up window..

    dan SAVE

    ReplyDelete
  3. salam . sis taw ta nak buat icom ganti word COMMENT kepade icon . sye dah try kat tutorial lain tapi ta jadi la sis . heplp me :(

    ReplyDelete
  4. tq semua..nanti I try updatte ye..tunggu,,,

    ReplyDelete
  5. terima kasih ccikgu tutorial .ngehehee :PP

    ReplyDelete
  6. wah, banyaknya tutorial....sukeee...nanti nak try la...:)

    ReplyDelete
  7. hye..nak tahu macam maner nak buat transparent header ynag cute 2 boleyh?

    ReplyDelete
  8. @ im single
    Boleh tgk tutorial yang saya list kan di tutorial40...kalau awak guna photoshop. masa nak buat new ..ambil bahagian background contents..click transparent je..done!

    ReplyDelete
  9. akak....napa org x blh komen kat blog saya?saya dah tkr background manatau background tu ada problem tp dah tkr pun still x leh komen..akak blh tolong x???

    ReplyDelete
  10. Kaka ,
    Macammane nak tukar Older Post / Newer Post / Home toe jadi icon yang cute ?
    --"

    ReplyDelete
  11. kak farah , ni ade tuto req siket , bole ta buat tuto header transparent ? guna photoscape / photoshop / gimp .

    ReplyDelete
  12. leh tak buat tutorial mcm mana nak separate sidebar dalam kotak yang berasingan mcm kat blog awak ni?

    ReplyDelete
  13. I Like it....!!
    Thanks miss farah... I learned a lot here..... thank you so much...!!

    ReplyDelete
  14. mcm mana nak bsr kan header yer...
    header nie pun suruh someone buatkan tp dia ckp xblh nk bsrkn coz prob template..xsure laa...blh tlg.hehehe

    ReplyDelete
  15. farah, cmne ek nak buat gmbar dalam 'peti ais' tu jadi kecik macam u buat ? i buat, gmbar tu besar.

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. sis...ade x tutorial mcm mana nak 1 kan banner kontst & GA..yg moving animation tu

    ReplyDelete
  18. @ Cik Najihah

    Ada..insyaallah akan di update

    ReplyDelete
  19. fara, nak tanya ni macam mana nak buat logo fb, twiter macam awak tu tegak? sy punya melintang la.

    ReplyDelete
  20. akak2...maner akak ambil cursor akak?

    ReplyDelete
  21. @ alis

    Try tutorial 44...selalunya dia menegak tapi masa tu jgn click rich text tau..

    ReplyDelete
  22. sis farah,,macam mane nak buat segala benda yang bahagian tepi tu (iklan,kontest,petiais dll)
    jadi dlm kotak..nampak kemas lah..
    yang mane satu tutorial dia ek??ade tak?? :)

    ReplyDelete
  23. @nurul_atiqah

    Sebenarnya tutorial tu berpart2 kalau nak buat sebab dia saling berkaitan. Insyaallah kalau ada masa sis buat tapi sekarang minta maaf. Adik boleh gunakan fungsi templete designer. Ambil yang ada kotak sidebar punya design. Kalau adik pandai hias dgn tutorial yang sis bg ni pun dah cantek dan kemas :)

    ReplyDelete
  24. terbaik..saya nk share link ni kat blog saya..sharing is sweet :)

    ReplyDelete
  25. akak . bole tk bg tuto utk cntek kan about me ?

    ReplyDelete
  26. @saya Shea

    Mau cantikkan bagaimana tu dik?

    ReplyDelete
  27. salam . kaka mcm mne nak wt yg kt tpi blah kri ny ?? yg lmbg twitter , fb n formspring .

    ReplyDelete
  28. hai cik farah...i'm newbie..byk info dapat kat blog awak..

    dah follow awak..jum follow saya balik =)

    ReplyDelete
  29. thanks akak untuk sume nie :)
    really bantu sya untuk cntikkan blog :)

    ReplyDelete
  30. tutorial yang Miss Farah tunjukkan memang setaii. Ianya membnatu mencomelkan blog saya. Terima kasih Miss Farah! Banyakkan lahh tutorial yg baru yea <3

    ReplyDelete
  31. tengs miss farah untuk tutorial neh :)

    ReplyDelete
  32. akak, macamne nak buat nama akak yang kat atas sekali tu yang blog miss farah ( bila hati berbicara ) pastu ade dekorasi bunga2? cmne nak buat eh kak?

    ReplyDelete
  33. Kak Farah.. Mcm mne nk buat blog list ek ? Akq adakn tutorial boley ? Adeq tgh mncri-cri tutorial untuk buat blog list , tpy xjmpe2 jugak.. Hrp akq boley tlong...

    ReplyDelete
  34. Farah Aiey Aieda

    insyaallah akak akan update

    ReplyDelete
  35. cik Fara, cane nak edit gune photoshop nak kasi lawa tulisan2 tu? xreti laaa. sedey :(
    asal kite xjumpe pon tulisan ade love2 ape sume tu..

    ReplyDelete
  36. @fatira

    kena install dulu tulisan tu..pastu baru boleh guna..

    ReplyDelete
  37. salam . :)
    erm , tlg wat toturial psl button tepi niy bolei ta ? <<<
    yg fb , twitter n blog uhh .

    ReplyDelete
  38. Assalamualaikum,
    akak ada buat toturial burung twitter terbang dlm blog tak?nak boleh?maaf ganggu ^^

    ReplyDelete
  39. akak farah ! macam mana akak buat yang tip top blog, peti ais semua tu ? blog saya makin tak cantik :'( tolonggggggggggggggg

    ReplyDelete
  40. cam ne nak wat twitter button yg cm kat blog awak tu?

    ReplyDelete
  41. . .salamm . .akak nk tnye . .cm ne nak buang warne silver yg ade at blog saie ue kak? . .saie nak buadd puteh je ..ta nak background silver at blakang ue . .muley tulun gtaw taa cm ne?

    ReplyDelete
  42. hai uolls..sy peminat setia blog ni sejak akak fara buat blog riang ria bersama hamster..tiap minggu mesti lepak kat situlah
    ..............................................
    oklah lawati blog saya di http://the-flip-flop.blogspot.com/..kak fara pun same tau
    (^-^)
    sayang uolls

    ReplyDelete
  43. @ELYZATUL

    Sila tengok floating button di slot tutorial

    ReplyDelete
  44. @luahan hati lydia
    Bergantung pada jenis tamplete jugak..kalau guna minima templete memang tak ada mcm tu.


    @ Muwaffaq..

    Thank a lot... Insyaallah akan akak jejak blog kamoo

    ReplyDelete
  45. kak , saye copy tutorial akak eh :) sy creditkan kat akak ... ^_^ Pastu sy linkkan trus tutorial blog akak ni kat blog sy kayh :)

    ReplyDelete
  46. akak . i need your help . boleh tak akak buat tutoril pasal cara-cara nak tangkap gambar di dekstop komputer. ? saye blogger baru tak tau sangat pasal ni semue . hope akak dapat membantu .

    ReplyDelete
  47. sume tuto besh2 .. kite sukaa laah .. :)

    ReplyDelete
  48. ada tak tuto yang mudah untuk magnify image?

    ReplyDelete
  49. To all

    Nanti saya try update ye..

    Thank pada yang sukakan tutorial ini :)

    ReplyDelete
  50. akk...kl0 da trdelete gadget f0ll0wers cmner na ltk blek dlm bl0g ???

    ReplyDelete
  51. @ Anonymous

    Click balik page eleman>add gadget dan pilih add follower

    ReplyDelete
  52. salam sis..nak request tuto boleh?Tuto nie bagi sis senang je *kowt*ehehe.macam mana nak buat yang page macam akak nie?Saya ada gak buat tuto ckit..setakat 7 jea.baru try buat..sis boleh ajar ?yang macam page kat atas nie..semua tuto muncul..i mean tajuk2 tuto..orang click,nanti tuto tu je muncul..lepas buat macam mana kalau lpas buat tuto kita ak post ke page nie?Sis faham tak?susah ckit maksud saya nie nak faham..hehe..do help!please!sebelum nie request sis tak respond..ke suis dah buat tuto nie?

    ReplyDelete
  53. Cuba tutorial 11...just ambil link n letak dalam tab menu

    ReplyDelete
  54. salam sis npa blog sy tp stipa gadgt da gmbr skru???mcm na nk buangkn dan skrg tuk possting sy tk blh upload gmbr cm na nk wat plzz help..sy msih bru tuk blog...

    ReplyDelete
  55. kak sarah plzz tlg sy..:(tuk hlngkn gmbr skru tu dn nk blhkn posting upload gmbr sprti biasa blik cm na???

    ReplyDelete
  56. sis,nak ckp ckit..yang tumblr sis tu kan..yg button fb,twitter dan sebagainya tu salah..cuba sis tekan yg tumblr biru pekat tu..link twitter..yang biru cair pun sama..cuba tgok link dia..dua2 sama..yg biru pekat tu kan untuk tumblr.com?silap ckit lah tu sis..tuto pun pnjg kan..

    ReplyDelete
  57. @Miss Cupcake

    Sorry..tq sebab tegur..akak dah betulkan..tak perasan hehehe

    ReplyDelete
  58. maceh bg tutorial..like like like..heheheh...

    ReplyDelete
  59. akak boleh request tutorial x ?
    saya nak tanya.. macam mana nak buat " bila kita higlightkan satu perkataan tuh nanti leh jadi warna len ? " (warna asal dia bila kita highlightkn ia warna biru) harap akak boleh tolong :)

    ReplyDelete
  60. @ cik Eyfa

    Akak akan buatkan ye .. :)

    ReplyDelete
  61. ummm..nk rq gk laa cm gnie..nk buat spoiler cm mane eayt..farah tw x tuto nie..lau tw ajarlah yanaa eap..hehhe..biase yanaa buat asik ad error jew than x center..uhuks..

    ReplyDelete
  62. @ Cik.Tedy

    Acane tu..xberapa nak faham :)

    ReplyDelete
  63. akak , camne nak buat kotak pink tajuk 'tabung' tu , 'peti ais' tu yang kat blog akak tu ?

    ReplyDelete
  64. salam..bOleh bg tUto utk bwt read mOre/bc selnjutnyer x ? :). mekasih. :)

    ReplyDelete
  65. salam..bOleh bwt tutO y read mOre/bc selnjutnya x ? mekasih tw..:)

    ReplyDelete
  66. salam sisi boel buat tuto mcm mane nax buat pages banyak2 mcm sis punye tax?? sye boleh buat 10 je ... tolong keyh

    ReplyDelete
  67. Memang limit sepuluh je dik oii..
    Yang len tulis macam entry biasa je..

    ReplyDelete
  68. salam,kak farah .. nadia nak download photoshop tp x leh la .. rase mcm boleh tp x reti la nak buat ..boleh tunjuk kan mcm mane nak buat ..

    ReplyDelete
  69. best sume tuto kak farah... senang difahami dan yg pnting, ianya mnjadi.. :)

    ReplyDelete
  70. kak farah mcm mane eak nak wat kt bahgian entry kaler putih mcm akk neh,,tp sy tanak letak sidebar kaler putih sekali,,

    ReplyDelete
  71. nak request tuto leh?tuto buat background sekeliling shoutbox yang bukan yang ajax tu,tapi mcm kat blog saya..n tuto cara nak buang 5 icon kat seblah komen..sis tgok blog saya..kt setiap n3,bwh sekali ada 5 icon..digg,stumbleupon n lain.nak buang leh?x sukalah sis..thnx ye..waiting :)

    ReplyDelete
  72. salam cikfarah. diya nak tanya ni, ada tak tutorial tuk buat box title kat sidebar tu. contoh cikfarah buat tajuk 'jantung hati' tu dalam kotak pink comel. macam mana nak buat tu ekk? tunjuk ajar (: then, kenapa saya nak letak glitter tepi blog tak bley? thanks.

    ReplyDelete
  73. @ nuryana

    itu kena design dulu kat PS. Kalau rajin kita update tapi xsure :)

    Kadang2 memang ada template y tak sesuai dengan tutorial yg saya berikan :)

    ReplyDelete
  74. sis, ad x tutorial yg mcam hearder sis tu.. bila nk klik header and sidebar akan ad garisan putus2 warna pink tu.. dh lame cari,p xjumpa.. tolong ye sis :)

    ReplyDelete
  75. ok sis.. tengs :) lame da cri tutorial tu sis :)

    ReplyDelete
  76. @ Naniey hananieyy

    acane tu??hehehe enggak faham

    ReplyDelete
  77. sis,ad x tutorial yang bila kite tekan mane2 link pun,automatik dye terus ke new tab.. :) sorry bnyk tny sis

    ReplyDelete
  78. jmpot la ke blog kte yg xsbrapa...hee

    ReplyDelete
  79. tengS cik Fara for the GREAT tutorial u've done for us... jasa mu akan dikenang ~ =)

    drop by my blog --> http://sakura-endlesslove.blogspot.com/

    ReplyDelete
  80. sis, cmne nak show comment without tekan kat comment tu bru boleh bce. contoh '2 comments'. kne click situ baru boleh bace comment. cmne nk show directly the comment?

    ReplyDelete
  81. @syabby

    sign in blogger > setting > comments > Comment Form Placement > tick Pop-up window dan SAVE..


    nanti inform semula yer hehehe

    ReplyDelete
  82. fara, kite nk tanye awk nie.. cmne nk tuka header utk sidebar?

    ReplyDelete
  83. @ http://missdeqna.blogspot.com/

    akak dah ubah nama blog sebab url blog xsesuai letak nama blog..

    akak xdpt publish komen sebab nnt kot org hack blog adik sebb ada pword..

    ReplyDelete
  84. oke..mkaseh kak..hhehe..adek br je bkk belog ni,,xbpe reti..mkseh tau...

    ReplyDelete
  85. Kak Farah (panggil kak sbb saya umur 14)..cam maner nak buat kotak teks yang teks dier bergerak sebab nak letak lirik lagu bawah music box di blog http://www.iluvnips.blogspot.com...tolong ek

    ReplyDelete
  86. HYE !! TQ untuk tutorial nyee . sangat bergune .

    ReplyDelete
  87. hai cik farah, kite dah lame cari cara nak create blog cmni..tejumpe plak blog awk..

    kite ade amik beberapa dari tutorial ni, sume kite suka..

    cmne sebenarnye nak bagi kredit kat awk? kite dah follow blog awk dah...!~ n_-

    ReplyDelete
  88. Akkak farah ! Sya nk tnye ckit niey ap toturial yg kotak tuh mcm kak fara tutorial,home ,tempahan and anthr tuh ?

    ReplyDelete
  89. sis nak tanye mcm mane nak hilangkan garisan link dekat entry eak?

    ReplyDelete
  90. @pink

    akan cuba di update tutorialnya :)

    ReplyDelete
  91. salam..cik farah sy nk tnye cm ne nk wk kotak sidebar yg cam cik farah pnye tuh..yg de gmbr bunga..tp sy nk gne pattern len la..cam ne ye..tq..:)))

    ReplyDelete
  92. sis fara,, thanks a lot..tutorial sis byk mmbntu sy..hehe,, almaklumlah, sy msh lg freshie bab2 blog nh..hehe

    *hugs~~

    ReplyDelete
  93. nak minta tolong tunjukkan cemane nak wat sub menu dalam tab menu?

    ReplyDelete
  94. cik farah cam ne nak buat header terus b'smbung dgan post

    ReplyDelete
  95. cik farah, nak request tutorial buat banner mcm cik farah boleh?

    ReplyDelete
  96. trime ksih utk semue tutorial ni.sukeee sgt.....first tutorial yg saye faham 100%!thnx! <3

    ReplyDelete
  97. Fara : MissRa dah follow fara...nt follow mIssRa ya...Thanx lots... kat cini Missra dpt byk ilmu..cara2 nak cantikkn blog..Actually, Missra baru nak berjinak2 ngn Blog nie...hope in d future, kalo da xfaham Fara boleh tolong mIssra LAGI....tenkiuuu..luv u...hehehe

    ReplyDelete
  98. salam cikfarah. saya dah follow cikfarah. telima kaceh daun keladi sebab dari tutorial blog cikfarah ni la yana dapat conteng2 blog yana yang dari takde apa jadik lawa :P credit to cikfarah & yana dah pun letak banner cikfarah kat blog yana & like cokfarah kat facebook. thank you, once again cikfarah. (:

    ReplyDelete
  99. salam cik farah.. mau tnye.. npe ye ble kte nk cntik an blog.. ble save je msti kuar ERROR .....

    rmai kte klo gne template mmg xkan jd.. btul ke??
    cmne nk ubah??

    huhu.. sorylah.. kte msh bru.. byk xphm lg...

    ReplyDelete
  100. sys , mahu tanya . kenapa blog adek byle dye kebawahh ada lebihan tu ehh ?

    ReplyDelete
  101. @ ALIAALIO

    Kadang2 mungkin internet..atau memang ada wrong coding

    ReplyDelete
  102. sys , macam mana nak buat body background ehh ? boleh tolong buatkan tutor ? *muka tak tahu maluu xD

    ReplyDelete
  103. macam mane nak masuk kan lagu kat blog ?

    ReplyDelete
  104. nak minta tolong bagi tutorial untuk letak status twitter kat header blog...dah buat tapi tak jadi laa..

    ReplyDelete
  105. akq , macam mana nk delete scrol box untuk blog archive?

    and , ape mksd arahan akq niy?

    (Masukkan code di bawah entry anda sebagai tanda credit selepas anda copy paste tutorial saya.
    Harap Maklum) ?

    ReplyDelete
  106. @ kanak2 rebina

    kalau salin semula tutorial akak di entry korang..better letak credit..kalau nak guna utk belog xpayah

    ReplyDelete
  107. Oh , oke , dah paham. Akq , ad satu lgy soalan , hihi. Macam mana nk buang scroll box for blog archive? :D

    ReplyDelete
  108. Wee..TQ so much Cik Farah, blog kite dah better than yg dulu laa dgn bantuan tutorial cik Farah ni. Special thanks untuk Cik farah :

    http://pukul4pagi.blogspot.com/2011/08/perempuan-dan-pink-yang-tidak-dapat.html

    :D

    ReplyDelete
  109. akaq , kenape tetibe navbar saya ad kt bwh? mcm mana nk tuka balik ke atas?

    ReplyDelete
  110. berjaya..^_^
    tutorial yang sangat jelas..

    ReplyDelete
  111. kak , macam mana nak letak background kat post kita ? i mean , ta guna background blog . tp khas untuk kotak entry kita jek . cmner erk ?

    ReplyDelete
  112. k.Farah,, kalau saya nak copy tutorial k.Farah pastuh nak simpan dalam Microsoft Word boleh??

    ReplyDelete
  113. kaka , kenapa bila kyte pergi dekat template designer dye keluar macam ni 'bX-vuo623'
    susah lah nak editt .

    ReplyDelete
  114. akak , nak tanya kenapa bila kita nak edit dekat template designer dye keluar benda ni 'bX-vuo623'

    tolong kak , susah lah nak editt .

    ReplyDelete
  115. salam. akak, mcm mne na buat tajuk entry kite tuh center. da lame cari. ta dpt laa. kalau daa ade. tajuk kat situ ape erk? ta prasan laa. na mintak pertolongan akak sgt nih. thanzz.

    ReplyDelete
  116. MAKASIH...
    banyak mende i blaja kat sini,
    selamat ari raya..

    ReplyDelete
  117. miss farah , how nak buat belogg yang ad tuto ?

    ReplyDelete
  118. miss farah, lepas download adobe photoshop tu nak buat camne?

    ReplyDelete
  119. sis farah,,nape ngan BACKGROUND blog sy jadi DOUBLE ?? bley help sy x ??

    ReplyDelete
  120. akak, cuba buka http://ceriteraceritachem.blogspot.com/ (blog sy), nape kat atas dia ada tulisan camtu ek. please help me... :)

    ReplyDelete
  121. assalamualaikum... sy nk tanya... ader tak tutorial yg kita nak tau sapa yg buka blog kita???
    thansk

    ReplyDelete
  122. cik farah tau tak slalu nye kn kat bwah blog ade lagi satu scrolbar kan. mcam mane nak buang? do you know? ty :)

    ReplyDelete
  123. akak , camane nak buat buat slide picture ?

    ReplyDelete
  124. kak farah :) thanks sangatsangat :) tutorial kakak banyak membantu Liza :) terima kasih banyakbanyak kak farah :) ILOVEYOU , and may all your dreams come true sayang :) THANK YOU :)

    ReplyDelete
  125. as salam..akak..saya nak tanya..macam mana nak hilangkan link layout kat blog..so,tak ada laa menyemak kat bhgian atas..terima kasih.. ^^,

    ReplyDelete
  126. Kak boley tolong x . .? approve CaNk QUl . .
    ader nak ckp sesuatu tentang belogg cank . .

    ReplyDelete
  127. dear (!) tlong nadd . mcm mne nak buat tuto . hilangkan post blog , post blog nadd bole clickk.
    mcm mne nadd nk buat cm u punye . nad buat tak jadi lah . ikot u pnye tuto . nadd cuma tak paham . thanks dear

    ReplyDelete
  128. hola cik farah..

    camner nak buat icon kat sebelah url belog ekkk cam farah buat icon bunga pink tue?

    ReplyDelete
  129. @far-east

    membuat favicon sendiri.. ada di tutorial :)

    ReplyDelete
  130. KAKAK.. mcm mne nk buad bunga love at sbelah. tittle bar bergerak tuh... sye tk pandai..

    ReplyDelete
  131. salam .. nak tnye .. mcm mne akk buat yg .. home, info, tutorial ,design kat atas tuh ??

    ReplyDelete
  132. hai farah..


    akak copi paste tutorial farah letak kat blog akak naa...tapi akak copy yg akak nak gunakan jer laa...


    btw thanks a lot untuk semua tutorial tue... =))

    ReplyDelete
  133. sis farah,terima kasih tok tuto yang best2 nieee.bnyak yang saya ikot n senang nak faham tuto sis bagi.


    thanks again :)

    ReplyDelete
  134. thanks for the turorial kakak ,
    saya akann kreditkann , keep visiting blog
    ------- > http://storytellerofezatyazmi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  135. Thank You 4 the tuto kak .. sya dh kreditkn .. singgah2 lh ke blog sya ye kak .. hehe ... Thank You sgt kaKaK . !

    ReplyDelete
  136. kAK farah thank a lot toturial tu...saya maksudkan semua toturial...comel dan banyak membantu...n senang ^^

    ReplyDelete
  137. hye kak , thanks for the tuto . i'm already use it .
    do follow mine ,

    ReplyDelete
  138. kak farah cara tutorial cara download fonts ada tk?

    ReplyDelete
  139. mcm mana nak pdm tajuk di bahagian header

    ReplyDelete
  140. Assalamualaikum... mcm mna nk buat yang riben pink 2...?
    yang The Boss,Like My Blog,Peti Ais dan lain2.. tab dia 2..??

    ReplyDelete
  141. salam , aka ? macam mane na center kan header ? saya ta jumpe lha tuto tu .

    ReplyDelete
  142. @nur afiqah

    http://bicarafarah.blogspot.com/2011/08/tutorial-97-center-header-template.html

    ReplyDelete
  143. assalamualaikum kak farah :) kalau kite gune template denim, bile ltak header still ade background yg wrne biru. cemane nk buang background yg wrne biru tu eh ? thanks

    ReplyDelete
  144. : mcm mane naa center kan title blog :(

    ReplyDelete
  145. salam kak .. mcm ne nak buat lau untok follow ade gamba arnab .. lau untok singgah ade gmba yg bergerak lah .. ade x turorial mcm tuh .. yg sy ckp nie tntang kat shout box .. tq :D

    ReplyDelete
  146. bezz nye tutorial2 sume tuu :) thx, b'jya gak sye ikut tutorila tuh, klu bole, cik farah follow lha blog sye :) http://little-fresya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  147. le meilleur blog que j'ai jamais été (in french)

    hehe..cube cari maknyenye..
    anyway love 10000x this blog

    ReplyDelete
  148. aka farah, camane ye na buat header? tolong yee, terima kaseh :)

    ReplyDelete
  149. wow .. bestnyer .. en cantek kak farah nyer blog

    ReplyDelete
  150. Thank you..byk dpt info kat sini untuk my new blog(◕_O)


    Follow me ye
    http://syz0989.blogspot.com/

    ReplyDelete
  151. salam.. mcamne nk ubah ID? hehe.. thnks

    ReplyDelete
  152. akak mcm mne nk wt bkk blog jew dye tliz (WEKCOME TO MY BLOG)? mcm sdare sye pnye http://burukdiluarcantikdidalam.blogspot.com/

    ReplyDelete
  153. http://bicarafarah.blogspot.com/2011/08/tutorial-102-welcome-image-dalam-blog.html

    ReplyDelete
  154. Camne nak letak balik Navbar ? sbb navbar saya hilang oh (!) ;(

    ReplyDelete
  155. salam...u,i follow your blog yah... :)

    ReplyDelete
  156. thanks atas semua tutorial yg brgune tu ehh ? klu bole saya nak mintak cik fara tnjukkan cara nak buad header title post yg lbih mnarik atau wrna wrni gitu . wahh ! HAHA :p

    ReplyDelete
  157. kak farah .. cm mne nak wat shoutmix box ?

    ReplyDelete
  158. cik fara ltk la tutorial ank kcg main main dlm blog 2 eko n above

    ReplyDelete
  159. farah kenape sejak tyrah gunakan 'welcome image in blog' blog tyrah dh tk boleh view?

    ReplyDelete
  160. sesungguhnya, blog akk terlalu cantekk n to many maklumat yang ade, bhee~ saya suke, thnxx .

    ReplyDelete
  161. akq...mcm mne nk buat icon mcm dkt profile akq tuh...

    ReplyDelete
  162. akak, macamne nak buat nama akak yang kat atas sekali tu yang blog cik nurfarah 2...
    cri xjmpa lorh,...
    akak wt kt tutorial yg no bpe erkk,..???
    =(

    ReplyDelete
  163. salam farah sayang, ada tak tutorial untuk buat readmore guna picture, kalo ada inform akak ye...tengs sayang :)

    ReplyDelete
  164. mcm ner nak tlak code html kat post

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.