Blog Tutorial


Anda susah nak cari tutorial di sini?
Cuma click Ctrl dan F, letak key word dalam kotak Find dan Enter sahaja.
Good Luck!
SENARAI TUTORIAL





























Tutorial 142 : Cominggg soon.....
 


SENARAI TUTORIAL MENGIKUT KATEGORI


Tutorial ....



PHOTOSHOP CORNER







Masukkan code di bawah entry anda sebagai tanda credit selepas anda copy paste tutorial saya. 
Harap Maklum.



Credit By <a href="http://bicarafarah.blogspot.com/p/blog-tutorial_1005.html">Cik Nurfarah</a>

Kalau suka LIKE sahaja, Jangan lupa komen. TQ.

539 88 Orang doakan Farah dapat 4 flat:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 539   Newer›   Newest»
Panglima Melaka said...

Love it

mia said...

awesome..

♥Miss Farah♥ said...

tq semua! try my blog tutorial ya!

♥●Dhia As-syifaa♥● said...

salam miss..mcm na buat kalo org nk komen entry kita,then keluar box comment,xyah ssh2 leave page tu kalo nk komen..tlong yer msss.tq.

♥Miss Farah♥ said...

Hi Dhia..macam ini cara mudah setting> comment > comment from placemant > tick pou-up window..

dan SAVE

cik yanie said...

tutorial yg mat bergune! nice!

khalija ibrihain said...

salam . sis taw ta nak buat icom ganti word COMMENT kepade icon . sye dah try kat tutorial lain tapi ta jadi la sis . heplp me :(

♥..cik_mas..♥ said...

nak tukar font dalam blog... :(

♥Miss Farah♥ said...

tq semua..nanti I try updatte ye..tunggu,,,

ZaCKiR said...

bgs2 pnyentry ni, tnhx byk2

wuwul said...

terima kasih ccikgu tutorial .ngehehee :PP

♥Miss Farah♥ said...

selamat mencuba semua

Encik Blogger said...

byk2!~

aanie said...

wah, banyaknya tutorial....sukeee...nanti nak try la...:)

wawajib said...

saye suke blog nie....<3<3

im single said...

hye..nak tahu macam maner nak buat transparent header ynag cute 2 boleyh?

♥Miss Farah♥ said...

@ im single
Boleh tgk tutorial yang saya list kan di tutorial40...kalau awak guna photoshop. masa nak buat new ..ambil bahagian background contents..click transparent je..done!

Nur Jannah Mohed said...

akak....napa org x blh komen kat blog saya?saya dah tkr background manatau background tu ada problem tp dah tkr pun still x leh komen..akak blh tolong x???

!♥eyQa♥! said...

Kaka ,
Macammane nak tukar Older Post / Newer Post / Home toe jadi icon yang cute ?
--"

♥Miss Farah♥ said...

nanti akak update ye dear

kisahsukadukapahitmanisnurinjazlina said...

kak farah , ni ade tuto req siket , bole ta buat tuto header transparent ? guna photoscape / photoshop / gimp .

Mas said...

leh tak buat tutorial mcm mana nak separate sidebar dalam kotak yang berasingan mcm kat blog awak ni?

Nabiela Humaira said...

I Like it....!!
Thanks miss farah... I learned a lot here..... thank you so much...!!

LAILA NAJIHAH said...

good tutorial. =D

❤‌ princess nabilah ❤‌ said...

mcm mana nak bsr kan header yer...
header nie pun suruh someone buatkan tp dia ckp xblh nk bsrkn coz prob template..xsure laa...blh tlg.hehehe

Haura Malina said...

farah, cmne ek nak buat gmbar dalam 'peti ais' tu jadi kecik macam u buat ? i buat, gmbar tu besar.

Aqilah Kamarudin said...

best best best :)

Aqilah Kamarudin said...
This comment has been removed by the author.
cik najihah said...

sis...ade x tutorial mcm mana nak 1 kan banner kontst & GA..yg moving animation tu

♥Miss Farah♥ said...

@ Cik Najihah

Ada..insyaallah akan di update

alis :) said...

fara, nak tanya ni macam mana nak buat logo fb, twiter macam awak tu tegak? sy punya melintang la.

Jenny99 said...

akak2...maner akak ambil cursor akak?

♥Miss Farah♥ said...

@ alis

Try tutorial 44...selalunya dia menegak tapi masa tu jgn click rich text tau..

♥Miss Farah♥ said...

@ Jenny99

Nanti akak bg tutorial..

nurul_atiqah said...

sis farah,,macam mane nak buat segala benda yang bahagian tepi tu (iklan,kontest,petiais dll)
jadi dlm kotak..nampak kemas lah..
yang mane satu tutorial dia ek??ade tak?? :)

♥Miss Farah♥ said...

@nurul_atiqah

Sebenarnya tutorial tu berpart2 kalau nak buat sebab dia saling berkaitan. Insyaallah kalau ada masa sis buat tapi sekarang minta maaf. Adik boleh gunakan fungsi templete designer. Ambil yang ada kotak sidebar punya design. Kalau adik pandai hias dgn tutorial yang sis bg ni pun dah cantek dan kemas :)

♡ Sutera Kasih ♡ said...

terbaik..saya nk share link ni kat blog saya..sharing is sweet :)

saya shea said...

akak . bole tk bg tuto utk cntek kan about me ?

♥Miss Farah♥ said...

@ Sutera Kasih

Silakan :)

♥Miss Farah♥ said...

@saya Shea

Mau cantikkan bagaimana tu dik?

mrs qhaleeda imran said...

salam . kaka mcm mne nak wt yg kt tpi blah kri ny ?? yg lmbg twitter , fb n formspring .

cikbebel said...

hai cik farah...i'm newbie..byk info dapat kat blog awak..

dah follow awak..jum follow saya balik =)

Ellisa Syafiqah said...

thanks akak untuk sume nie :)
really bantu sya untuk cntikkan blog :)

Aufa said...

tutorial yang Miss Farah tunjukkan memang setaii. Ianya membnatu mencomelkan blog saya. Terima kasih Miss Farah! Banyakkan lahh tutorial yg baru yea <3

azie rafael said...

tengs miss farah untuk tutorial neh :)

Ellisa Syafiqah said...

akak, macamne nak buat nama akak yang kat atas sekali tu yang blog miss farah ( bila hati berbicara ) pastu ade dekorasi bunga2? cmne nak buat eh kak?

Farah Aiey Aieda said...

Kak Farah.. Mcm mne nk buat blog list ek ? Akq adakn tutorial boley ? Adeq tgh mncri-cri tutorial untuk buat blog list , tpy xjmpe2 jugak.. Hrp akq boley tlong...

♥Miss Farah♥ said...

Farah Aiey Aieda

insyaallah akak akan update

Farah Aiey Aieda said...

ok thankx akq...

Fatira Ilmar said...

cik Fara, cane nak edit gune photoshop nak kasi lawa tulisan2 tu? xreti laaa. sedey :(
asal kite xjumpe pon tulisan ade love2 ape sume tu..

♥Miss Farah♥ said...

@fatira

kena install dulu tulisan tu..pastu baru boleh guna..

Nur Ashikin Bt Mohd Effendi said...

salam . :)
erm , tlg wat toturial psl button tepi niy bolei ta ? <<<
yg fb , twitter n blog uhh .

♥Miss Farah♥ said...

Sila tgk tutorial 44...

Nur Farhana said...

Assalamualaikum,
akak ada buat toturial burung twitter terbang dlm blog tak?nak boleh?maaf ganggu ^^

♥Miss Farah♥ said...

insyaallah akan diupdate :)

Farahin Nadhirah said...

akak farah ! macam mana akak buat yang tip top blog, peti ais semua tu ? blog saya makin tak cantik :'( tolonggggggggggggggg

♥Miss Farah♥ said...

@ farahin

sila tgk tutorial 45

elyzatul nastaysah said...

cam ne nak wat twitter button yg cm kat blog awak tu?

Luahan Haty Lydia said...

. .salamm . .akak nk tnye . .cm ne nak buang warne silver yg ade at blog saie ue kak? . .saie nak buadd puteh je ..ta nak background silver at blakang ue . .muley tulun gtaw taa cm ne?

Muwaffaq said...

hai uolls..sy peminat setia blog ni sejak akak fara buat blog riang ria bersama hamster..tiap minggu mesti lepak kat situlah
..............................................
oklah lawati blog saya di http://the-flip-flop.blogspot.com/..kak fara pun same tau
(^-^)
sayang uolls

♥Miss Farah♥ said...

@ELYZATUL

Sila tengok floating button di slot tutorial

♥Miss Farah♥ said...

@luahan hati lydia
Bergantung pada jenis tamplete jugak..kalau guna minima templete memang tak ada mcm tu.


@ Muwaffaq..

Thank a lot... Insyaallah akan akak jejak blog kamoo

Fatin Roziana said...

kak , saye copy tutorial akak eh :) sy creditkan kat akak ... ^_^ Pastu sy linkkan trus tutorial blog akak ni kat blog sy kayh :)

♥Miss Farah♥ said...

@Ftin Roziana

Sila kan :)

SHAHIRAH ADIZAN said...

akak . i need your help . boleh tak akak buat tutoril pasal cara-cara nak tangkap gambar di dekstop komputer. ? saye blogger baru tak tau sangat pasal ni semue . hope akak dapat membantu .

Waniey Coco said...

sume tuto besh2 .. kite sukaa laah .. :)

Afiqah Zulkifli said...

ada tak tuto yang mudah untuk magnify image?

♥Miss Farah♥ said...

To all

Nanti saya try update ye..

Thank pada yang sukakan tutorial ini :)

Anonymous said...

akk...kl0 da trdelete gadget f0ll0wers cmner na ltk blek dlm bl0g ???

♥Miss Farah♥ said...

@ Anonymous

Click balik page eleman>add gadget dan pilih add follower

Miss Cupcake said...

salam sis..nak request tuto boleh?Tuto nie bagi sis senang je *kowt*ehehe.macam mana nak buat yang page macam akak nie?Saya ada gak buat tuto ckit..setakat 7 jea.baru try buat..sis boleh ajar ?yang macam page kat atas nie..semua tuto muncul..i mean tajuk2 tuto..orang click,nanti tuto tu je muncul..lepas buat macam mana kalau lpas buat tuto kita ak post ke page nie?Sis faham tak?susah ckit maksud saya nie nak faham..hehe..do help!please!sebelum nie request sis tak respond..ke suis dah buat tuto nie?

♥Miss Farah♥ said...

Cuba tutorial 11...just ambil link n letak dalam tab menu

princess winter said...

salam sis npa blog sy tp stipa gadgt da gmbr skru???mcm na nk buangkn dan skrg tuk possting sy tk blh upload gmbr cm na nk wat plzz help..sy msih bru tuk blog...

princess winter said...

kak sarah plzz tlg sy..:(tuk hlngkn gmbr skru tu dn nk blhkn posting upload gmbr sprti biasa blik cm na???

SiMpLe LIvE 0f Me ! said...

Kak , mcm mne nk letak lagu ehh ?

Miss Cupcake said...

sis,nak ckp ckit..yang tumblr sis tu kan..yg button fb,twitter dan sebagainya tu salah..cuba sis tekan yg tumblr biru pekat tu..link twitter..yang biru cair pun sama..cuba tgok link dia..dua2 sama..yg biru pekat tu kan untuk tumblr.com?silap ckit lah tu sis..tuto pun pnjg kan..

♥Miss Farah♥ said...

@Miss Cupcake

Sorry..tq sebab tegur..akak dah betulkan..tak perasan hehehe

nurul izzati said...

maceh bg tutorial..like like like..heheheh...

Cik Eyfa said...

akak boleh request tutorial x ?
saya nak tanya.. macam mana nak buat " bila kita higlightkan satu perkataan tuh nanti leh jadi warna len ? " (warna asal dia bila kita highlightkn ia warna biru) harap akak boleh tolong :)

♥Miss Farah♥ said...

@ cik Eyfa

Akak akan buatkan ye .. :)

Cik Eyfa said...

Terima kasih kak farah >.<

Cik.Tedy said...

ummm..nk rq gk laa cm gnie..nk buat spoiler cm mane eayt..farah tw x tuto nie..lau tw ajarlah yanaa eap..hehhe..biase yanaa buat asik ad error jew than x center..uhuks..

♥Cik Nurfarah♥ said...

@ Cik.Tedy

Acane tu..xberapa nak faham :)

N U R Y A N A said...

akak , camne nak buat kotak pink tajuk 'tabung' tu , 'peti ais' tu yang kat blog akak tu ?

♥Cik Nurfarah♥ said...

@ NURYANA

Kena design dlu :)

suhainarofei_89 said...

salam..bOleh bg tUto utk bwt read mOre/bc selnjutnyer x ? :). mekasih. :)

suhainarofei_89 said...

salam..bOleh bwt tutO y read mOre/bc selnjutnya x ? mekasih tw..:)

♥Cik Nurfarah♥ said...

@ suhainarofei_89

Akan di update :)

cuppycake blog said...

salam sisi boel buat tuto mcm mane nax buat pages banyak2 mcm sis punye tax?? sye boleh buat 10 je ... tolong keyh

♥Cik Nurfarah♥ said...

Memang limit sepuluh je dik oii..
Yang len tulis macam entry biasa je..

Nana o'Hara ! said...

salam,kak farah .. nadia nak download photoshop tp x leh la .. rase mcm boleh tp x reti la nak buat ..boleh tunjuk kan mcm mane nak buat ..

Rushda said...

best sume tuto kak farah... senang difahami dan yg pnting, ianya mnjadi.. :)

PINKaholicx said...

kak farah mcm mane eak nak wat kt bahgian entry kaler putih mcm akk neh,,tp sy tanak letak sidebar kaler putih sekali,,

Miss Cupcake said...

nak request tuto leh?tuto buat background sekeliling shoutbox yang bukan yang ajax tu,tapi mcm kat blog saya..n tuto cara nak buang 5 icon kat seblah komen..sis tgok blog saya..kt setiap n3,bwh sekali ada 5 icon..digg,stumbleupon n lain.nak buang leh?x sukalah sis..thnx ye..waiting :)

♥Cik Nurfarah♥ said...

akan diusaha kan :)

N U R Y A N A said...

salam cikfarah. diya nak tanya ni, ada tak tutorial tuk buat box title kat sidebar tu. contoh cikfarah buat tajuk 'jantung hati' tu dalam kotak pink comel. macam mana nak buat tu ekk? tunjuk ajar (: then, kenapa saya nak letak glitter tepi blog tak bley? thanks.

♥Cik Nurfarah♥ said...

@ nuryana

itu kena design dulu kat PS. Kalau rajin kita update tapi xsure :)

Kadang2 memang ada template y tak sesuai dengan tutorial yg saya berikan :)

pyqa said...

sis, ad x tutorial yg mcam hearder sis tu.. bila nk klik header and sidebar akan ad garisan putus2 warna pink tu.. dh lame cari,p xjumpa.. tolong ye sis :)

♥Cik Nurfarah♥ said...

@ pyqa

nanti sis cuba update.. :)

pyqa said...

ok sis.. tengs :) lame da cri tutorial tu sis :)

Naniey hananieyy said...

Mcm mna nk buat denim ?

♥Cik Nurfarah♥ said...

@ Naniey hananieyy

acane tu??hehehe enggak faham

pyqa said...

sis,ad x tutorial yang bila kite tekan mane2 link pun,automatik dye terus ke new tab.. :) sorry bnyk tny sis

cik ena said...

jmpot la ke blog kte yg xsbrapa...hee

❤❤sAkuRa❤❤ said...

tengS cik Fara for the GREAT tutorial u've done for us... jasa mu akan dikenang ~ =)

drop by my blog --> http://sakura-endlesslove.blogspot.com/

syabby said...

sis, cmne nak show comment without tekan kat comment tu bru boleh bce. contoh '2 comments'. kne click situ baru boleh bace comment. cmne nk show directly the comment?

♥Cik Nurfarah♥ said...

@syabby

sign in blogger > setting > comments > Comment Form Placement > tick Pop-up window dan SAVE..


nanti inform semula yer hehehe

❤❤sAkuRa❤❤ said...

fara, kite nk tanye awk nie.. cmne nk tuka header utk sidebar?

♥Cik Nurfarah♥ said...

@sakura

acane tu??header??

Sasa Cokelat said...

love it ! <3

♥Cik Nurfarah♥ said...

@ http://missdeqna.blogspot.com/

akak dah ubah nama blog sebab url blog xsesuai letak nama blog..

akak xdpt publish komen sebab nnt kot org hack blog adik sebb ada pword..

cik ena said...

oke..mkaseh kak..hhehe..adek br je bkk belog ni,,xbpe reti..mkseh tau...

♥Cik Nurfarah♥ said...

@ cik ena

welcome :)

Muhammad Alif Hafizi bin Muhammad Apandi said...

Kak Farah (panggil kak sbb saya umur 14)..cam maner nak buat kotak teks yang teks dier bergerak sebab nak letak lirik lagu bawah music box di blog http://www.iluvnips.blogspot.com...tolong ek

fateha ramly said...

HYE !! TQ untuk tutorial nyee . sangat bergune .

Azeghah Azis said...

hai cik farah, kite dah lame cari cara nak create blog cmni..tejumpe plak blog awk..

kite ade amik beberapa dari tutorial ni, sume kite suka..

cmne sebenarnye nak bagi kredit kat awk? kite dah follow blog awk dah...!~ n_-

nur hanani said...

Akkak farah ! Sya nk tnye ckit niey ap toturial yg kotak tuh mcm kak fara tutorial,home ,tempahan and anthr tuh ?

! ❤ PINKaholicx ❤ ! said...

sis nak tanye mcm mane nak hilangkan garisan link dekat entry eak?

♥Cik Nurfarah♥ said...

@pink

akan cuba di update tutorialnya :)

Meeee...(^_^) said...

salam..cik farah sy nk tnye cm ne nk wk kotak sidebar yg cam cik farah pnye tuh..yg de gmbr bunga..tp sy nk gne pattern len la..cam ne ye..tq..:)))

iqa said...

sis fara,, thanks a lot..tutorial sis byk mmbntu sy..hehe,, almaklumlah, sy msh lg freshie bab2 blog nh..hehe

*hugs~~

QmaRidh said...

nak minta tolong tunjukkan cemane nak wat sub menu dalam tab menu?

Khocet said...

Nice one...

apple said...

cik farah cam ne nak buat header terus b'smbung dgan post

~yayaLOVA~ said...

cik farah, nak request tutorial buat banner mcm cik farah boleh?

sitihanisahali said...

trime ksih utk semue tutorial ni.sukeee sgt.....first tutorial yg saye faham 100%!thnx! <3

MissRa Md Isa said...

Fara : MissRa dah follow fara...nt follow mIssRa ya...Thanx lots... kat cini Missra dpt byk ilmu..cara2 nak cantikkn blog..Actually, Missra baru nak berjinak2 ngn Blog nie...hope in d future, kalo da xfaham Fara boleh tolong mIssra LAGI....tenkiuuu..luv u...hehehe

N U R Y A N A said...

salam cikfarah. saya dah follow cikfarah. telima kaceh daun keladi sebab dari tutorial blog cikfarah ni la yana dapat conteng2 blog yana yang dari takde apa jadik lawa :P credit to cikfarah & yana dah pun letak banner cikfarah kat blog yana & like cokfarah kat facebook. thank you, once again cikfarah. (:

Miss Haza said...

salam cik farah.. mau tnye.. npe ye ble kte nk cntik an blog.. ble save je msti kuar ERROR .....

rmai kte klo gne template mmg xkan jd.. btul ke??
cmne nk ubah??

huhu.. sorylah.. kte msh bru.. byk xphm lg...

♥Cik Nurfarah♥ said...

aah. pilih template minima.. :)

ALIAALIO said...

sys , mahu tanya . kenapa blog adek byle dye kebawahh ada lebihan tu ehh ?

♥Cik Nurfarah♥ said...

@ ALIAALIO

Kadang2 mungkin internet..atau memang ada wrong coding

ALIAALIO said...

sys , macam mana nak buat body background ehh ? boleh tolong buatkan tutor ? *muka tak tahu maluu xD

sarra said...

macam mane nak masuk kan lagu kat blog ?

QmaRidh said...

nak minta tolong bagi tutorial untuk letak status twitter kat header blog...dah buat tapi tak jadi laa..

kanakanakribena said...

akq , macam mana nk delete scrol box untuk blog archive?

and , ape mksd arahan akq niy?

(Masukkan code di bawah entry anda sebagai tanda credit selepas anda copy paste tutorial saya.
Harap Maklum) ?

♥Cik Nurfarah♥ said...

@ kanak2 rebina

kalau salin semula tutorial akak di entry korang..better letak credit..kalau nak guna utk belog xpayah

kanakanakribena said...

Oh , oke , dah paham. Akq , ad satu lgy soalan , hihi. Macam mana nk buang scroll box for blog archive? :D

Nur Hafizah Hadi said...

Wee..TQ so much Cik Farah, blog kite dah better than yg dulu laa dgn bantuan tutorial cik Farah ni. Special thanks untuk Cik farah :

http://pukul4pagi.blogspot.com/2011/08/perempuan-dan-pink-yang-tidak-dapat.html

:D

kanakanakribena said...

akaq , kenape tetibe navbar saya ad kt bwh? mcm mana nk tuka balik ke atas?

Sang Hati said...

berjaya..^_^
tutorial yang sangat jelas..

winky MINKY said...

kak , macam mana nak letak background kat post kita ? i mean , ta guna background blog . tp khas untuk kotak entry kita jek . cmner erk ?

♥Cik Nurfarah♥ said...

@ winky

nanti akak update ok ? :)

PijaH J0keR said...

k.Farah,, kalau saya nak copy tutorial k.Farah pastuh nak simpan dalam Microsoft Word boleh??

ALIAALIO said...

kaka , kenapa bila kyte pergi dekat template designer dye keluar macam ni 'bX-vuo623'
susah lah nak editt .

ALIAALIO said...

akak , nak tanya kenapa bila kita nak edit dekat template designer dye keluar benda ni 'bX-vuo623'

tolong kak , susah lah nak editt .

Liyana Marzuki said...

salam. akak, mcm mne na buat tajuk entry kite tuh center. da lame cari. ta dpt laa. kalau daa ade. tajuk kat situ ape erk? ta prasan laa. na mintak pertolongan akak sgt nih. thanzz.

adamharith1 said...

MAKASIH...
banyak mende i blaja kat sini,
selamat ari raya..

zieqa adnan said...

Thanks kak <3

Awadah Yumi said...

miss farah , how nak buat belogg yang ad tuto ?

✿Ummu Aiman✿ said...

miss farah, lepas download adobe photoshop tu nak buat camne?

Si Gadis bUbble Gum said...

sis farah,,nape ngan BACKGROUND blog sy jadi DOUBLE ?? bley help sy x ??

Siti Asmah Saad said...

akak, cuba buka http://ceriteraceritachem.blogspot.com/ (blog sy), nape kat atas dia ada tulisan camtu ek. please help me... :)

PelangiBiru said...

assalamualaikum... sy nk tanya... ader tak tutorial yg kita nak tau sapa yg buka blog kita???
thansk

Nanny Ismail said...

cik farah tau tak slalu nye kn kat bwah blog ade lagi satu scrolbar kan. mcam mane nak buang? do you know? ty :)

eman said...

akak , camane nak buat buat slide picture ?

LizaJohary said...

kak farah :) thanks sangatsangat :) tutorial kakak banyak membantu Liza :) terima kasih banyakbanyak kak farah :) ILOVEYOU , and may all your dreams come true sayang :) THANK YOU :)

Yulee Ashaz said...

as salam..akak..saya nak tanya..macam mana nak hilangkan link layout kat blog..so,tak ada laa menyemak kat bhgian atas..terima kasih.. ^^,

cank qul said...

Kak boley tolong x . .? approve CaNk QUl . .
ader nak ckp sesuatu tentang belogg cank . .

nadzira hamzah said...

dear (!) tlong nadd . mcm mne nak buat tuto . hilangkan post blog , post blog nadd bole clickk.
mcm mne nadd nk buat cm u punye . nad buat tak jadi lah . ikot u pnye tuto . nadd cuma tak paham . thanks dear

far_east said...

hola cik farah..

camner nak buat icon kat sebelah url belog ekkk cam farah buat icon bunga pink tue?

♥Cik Nurfarah♥ said...

@far-east

membuat favicon sendiri.. ada di tutorial :)

suflina said...

KAKAK.. mcm mne nk buad bunga love at sbelah. tittle bar bergerak tuh... sye tk pandai..

~Jieharul~ said...

salam .. nak tnye .. mcm mne akk buat yg .. home, info, tutorial ,design kat atas tuh ??

far_east said...

hai farah..


akak copi paste tutorial farah letak kat blog akak naa...tapi akak copy yg akak nak gunakan jer laa...


btw thanks a lot untuk semua tutorial tue... =))

Noraien said...

sis farah,terima kasih tok tuto yang best2 nieee.bnyak yang saya ikot n senang nak faham tuto sis bagi.


thanks again :)

ezatyazmipnye :) said...

thanks for the turorial kakak ,
saya akann kreditkann , keep visiting blog
------- > http://storytellerofezatyazmi.blogspot.com/

EyFa LoOrP yOu said...

Thank You 4 the tuto kak .. sya dh kreditkn .. singgah2 lh ke blog sya ye kak .. hehe ... Thank You sgt kaKaK . !

nienie_noenoe.blogspot.com said...

kAK farah thank a lot toturial tu...saya maksudkan semua toturial...comel dan banyak membantu...n senang ^^

mira ^^ said...

hye kak , thanks for the tuto . i'm already use it .
do follow mine ,

Eyra Coco said...

kak farah cara tutorial cara download fonts ada tk?

jura said...

mcm mana nak pdm tajuk di bahagian header

Cik Hus Hus said...

Credit By Cik Nurfarah

Nabila Natasha said...

Assalamualaikum... mcm mna nk buat yang riben pink 2...?
yang The Boss,Like My Blog,Peti Ais dan lain2.. tab dia 2..??

nur afiqah said...

salam , aka ? macam mane na center kan header ? saya ta jumpe lha tuto tu .

♥Cik Nurfarah♥ said...

@nur afiqah

http://bicarafarah.blogspot.com/2011/08/tutorial-97-center-header-template.html

Qisya Adelia said...

assalamualaikum kak farah :) kalau kite gune template denim, bile ltak header still ade background yg wrne biru. cemane nk buang background yg wrne biru tu eh ? thanks

RafizahAbdRahim said...

: mcm mane naa center kan title blog :(

~Jieharul~ said...

salam kak .. mcm ne nak buat lau untok follow ade gamba arnab .. lau untok singgah ade gmba yg bergerak lah .. ade x turorial mcm tuh .. yg sy ckp nie tntang kat shout box .. tq :D

Fresya ulfah said...

bezz nye tutorial2 sume tuu :) thx, b'jya gak sye ikut tutorila tuh, klu bole, cik farah follow lha blog sye :) http://little-fresya.blogspot.com/

Fresya ulfah said...

cik farah, cmne nk buang navbar?

Nabilah Najwa Asmawi said...

le meilleur blog que j'ai jamais été (in french)

hehe..cube cari maknyenye..
anyway love 10000x this blog

eyaa' gan said...

aka farah, camane ye na buat header? tolong yee, terima kaseh :)

Amy Faramimy said...

wow .. bestnyer .. en cantek kak farah nyer blog

SYZ said...

Thank you..byk dpt info kat sini untuk my new blog(◕_O)


Follow me ye
http://syz0989.blogspot.com/

eka stariesz sifruitykey said...

thanks kak :D

FaiZah~2704 said...

salam.. mcamne nk ubah ID? hehe.. thnks

ecahonly said...

akak mcm mne nk wt bkk blog jew dye tliz (WEKCOME TO MY BLOG)? mcm sdare sye pnye http://burukdiluarcantikdidalam.blogspot.com/

♥Cik Nurfarah♥ said...

http://bicarafarah.blogspot.com/2011/08/tutorial-102-welcome-image-dalam-blog.html

Budak Pendek :) said...

Camne nak letak balik Navbar ? sbb navbar saya hilang oh (!) ;(

Amira Mashud said...

salam...u,i follow your blog yah... :)

Saya Aida said...

thanks atas semua tutorial yg brgune tu ehh ? klu bole saya nak mintak cik fara tnjukkan cara nak buad header title post yg lbih mnarik atau wrna wrni gitu . wahh ! HAHA :p

Ezrina Hamizax said...

kak farah .. cm mne nak wat shoutmix box ?

Nurdania Binti Ismail said...

cik fara ltk la tutorial ank kcg main main dlm blog 2 eko n above

atyrah aymy said...

farah kenape sejak tyrah gunakan 'welcome image in blog' blog tyrah dh tk boleh view?

era said...

sesungguhnya, blog akk terlalu cantekk n to many maklumat yang ade, bhee~ saya suke, thnxx .

eiza diera said...

akq...mcm mne nk buat icon mcm dkt profile akq tuh...

erney ezuana said...

akak, macamne nak buat nama akak yang kat atas sekali tu yang blog cik nurfarah 2...
cri xjmpa lorh,...
akak wt kt tutorial yg no bpe erkk,..???
=(

✿Ummi Myra✿ said...

salam farah sayang, ada tak tutorial untuk buat readmore guna picture, kalo ada inform akak ye...tengs sayang :)

wanz harry said...

mcm ner nak tlak code html kat post

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 539   Newer› Newest»
 
This Blog is Protected. Copyright 2011 © Design By Cik Nurfarah