Saturday, December 3, 2011

Tutorial 129 : Gambar membesar bila disentuh.

Assalamualaikum,

Gambar ini tiada kaitan dengan tutorial kerana aku tak pasang fungsi ini. I miss you pok pok gemokk!
 
Sementara ada mood tunaikan permintaan reader, aku tunaikan. Kalau dah start menelaah buku, aku malas nak tulis tutorial. Ok kali ini nak ajar simple tutorial. Aku tak pasang kesan ni, so untuk rujukan boleh pergi ke BLOG HALIM untuk melihat hasilnya, korang sentuh mana-mana gambar dalam entry dan automatik gambar itu membesar macam di zoom in sahaja.

Cara-caranya adalah seperti berikut.

1. Sign in Blogspot > Design > Edit Html

2. Cari code di bawah, Ctrl F sahaja dan paste code di bawah dalam kotak find then tekan enter!


<head>

3. Copy code di bawah dan paste di bawah code yang korang cari tadi.

    <style>
    .post img:hover {
    -o-transition: all 0.3s;
    -moz-transition: all 0.3s;
    -webkit-transition: all 0.3s;
    -moz-transform: scale(1.2);
    -o-transform: scale(1.2);
    -webkit-transform: scale(1.2); }
    </style>
 4. Preview, dan SAVE.

 Trylah sentuh mana-mana gambar dalam entry korang. Lihat hasilnya. Good Luck!

12 comments:

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.