Monday, August 1, 2011

Tutorial 75 : New Tab Menu Semasa Click Link.

Assalamualaikum semua! Selamat menyambut bulan Ramadhan Al-mubarak!
Tutorial kali ini nak ajar cara untuk buat new tab menu semasa korang click any link dalam blog korang.
Selalunya, kalau korang nak click new tab menu dalam some blog korang kena tekan right click kan? macam ni kan :

so sekarang tak perlu buat cara ni bila nak click link dalam belog korang. Reader pun mudah nak read dan mesra pengguna. Ramuannya adalah :

1. Sign in blogger > Design > Edit HTML
2. Cari code ini,


<head>

3, Bila dah jumpa, copy dan paste di bawah code <head> tadi.

<base target='_blank'/>

4, Done! dan SAVE. Senangkan :)

p/s : Nak pi bazar Ramadhan ke tak?

6 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. tengQ cik fara for the tutorial =)
    urmm, actually sakura de 1 lagi nk tanye fara, cmne nk wt box pink yg fara include dlm stiap ost bile nk tunjuk step2 tue? boleh ajar sakura x? ;)

    ReplyDelete
  3. hehe tengs ye sis..oleh kerana sis baik hati.. pyqa letak banner sis kt blog pyqa.. hehe peace yaw

    ReplyDelete
  4. fa ade tag akak dlm m1 contest nyh.. tengs

    ReplyDelete
  5. thanks for the info..nice blog.. :)

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.