Tutorial 82 : Fireworks / Bunga Api di Blog

Assalamualikum,
Sempena bulan puasa dan Syawal yang bakal tiba ni.
Aku nak ajar korang macam mana nak letak bunga api dalam blog.
Jangan risau bunga api ni tak membahayakan korang.
Malah lebih selamat berbanding bermain bunga api sebenar :)
Takkan asyik musim sejuk jer kan..


1. Sign in blogger > Design > Add Gadget > Html/JavaScript
2. Copy code di bawah dan paste ke dalam Html/Java Script


Pink Fireworks
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/jeritanblog/javascript/a_pink.js"></script>
Blue Fireworks
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/jeritanblog/javascript/a_blue.js"></script>
3. Save dan tengok hasilnya.

credit : Jeritan Blog
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
7 Comments for "Tutorial 82 : Fireworks / Bunga Api di Blog"

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top