Monday, August 1, 2011

Tutorial 76 : Ucapan Sebelum Komen.

Assalamualaikum..
Hari ini rasa tangan rajin nak buat tutorial untuk korang,
Kali ini tak payah main coding-coding ye. Aku yakin korang sangat sakit mata bermain dengan codingkan.
So jom aku ajar korang cara buat ucapan sebelum komen.
Mungkin dengan cara ini ramai orang nak komen romen blog korang hahaha..

Ok masih lagi garu-garu kepala sebab masih tak faham apa yang aku bebelkan? Nahh tengok gambar di bawah :


Kalau korang nak buat ucapan macam aku nih, cee try tutorial ini :
1. Sign in blogger > Setting > Comments 



2. Korang scroll kat bawah, dan jumpa Comment Form Message


3. Dan tulislah ucapan apa yang korang nak. Dan SAVE. Lihat hasil ucapan korang di bahagian komen entry korang.
Senang jer kan.. k baiii..nanti komen2lah..

7 comments:

  1. salam.. cik farah.. nk tanya..
    knp sy punyer blog comment dia hilang ek..
    da g kat setting da... tapi still tak boleh... mcm mana ek?

    ReplyDelete
  2. @HanyaDuniaKita

    Hilang lepa buat tutorial ini ke?? pelikk? kalau lepas buat tutorial hilang padam semula mesej itu. Tgk btul2 kat setting

    ReplyDelete
  3. salam farah..nak minta bantuan .. kotak komen xboleh nk komen plak ni...huhuhu...

    ReplyDelete
  4. Hello! Thanks because give us a usefull tutorial for our blog. By the way, please visit my blog, "hannanghazali.blogspot.com". My real name is Hannan Batrisyia but my nickname is Daphne Garcia Adelia. :D

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.