Tutorial 15 : Membuat Title Bar Animated

Salam..
Hari ini i nak ajar lagi tutorial Blog.
Sebelum ini i ada ajar cara membuat title blog bergerak.
So pada yang tak tahu boleh tengok disini.
title blog bergerak itu memang dah biasa orang buat..
so nak tak cuba kelainan?
Jom kita try versi lain pula..
tapi kalau u all nak try versi ini..jangan lupa remove widget yang title blog bergerak u all..
nanti gila pula blog u all :)

Jom kita try.

1. Sila ke web ini untuk mendekorasi title bar anda...Clik SINI

2. Masukkan mesej anda ke Add title bar message

3. Untuk effect pilih Choose an effect


4. Pilih Speed of effect lagi kecil speed lagi laju..

5. Sila preview sebelum puas hati dan click generate code.

6. Copy code tersebut.

7. Add widget macam biasa seperti berikut Sign in blogger > design/layout > page elements > add a gadget > and pilih HTML/Java Script .

8. SAVE dan tengok hasilnya...tak puas hati? cuba lagi..


Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
13 Comments for "Tutorial 15 : Membuat Title Bar Animated"

Akak , Macam mane nak letak GlitterGraphics sebelah title bar ?

Kakak !!!! Mcm manaa nak delete yang title blog bergerak ??? Dah mcm gilaa adekk tengok -.-'

kat mana nak cari add title bar message tu ?

berhasil..makasih sist atas tutor nya ya

makasih tutor nya sist..berhasil

TQ dik farah...
banyak ilmu kat blog ni.. akak follow ye...TQTQTQTQ.... so much...muahhh
http://monasrie.blogspot.com/

TQ dik farah...
banyak ilmu kat blog ni.. akak follow ye...TQTQTQTQ.... so much...muahhh
http://monasrie.blogspot.com/

Menarik.. Blog awak pun sangat menarik dan cute...hihi

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Jangan lupa LIKE! dan SHARE!

Terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top