Tutorial 20 : Membuat Copyright blog

Salam..
Selamat petang dan selamat hujung minggu.
Terasa nak buat blog tutorial pula..suka bila ramai yang try tutorial yang i buat..:)
Hari ini i nak buat tutorial yang simple sangat!
Rugi u all tak cuba!
i nak buat copyright blog..
sila pergi ke bahagian bawah blog i..
u all akan jumpa dia..macam ini.,,

Ini blog Miss Farah. Jangan Copy Cat kerana anda mungkin didakwa. Jika suka sila credit ke Miss Farah

 Nak cuba buat?
Sila bagi RM10 untuk setiap perkataan..
Tipu je..
Ok! jom kita cuba..
Langkah-langkah..

1. Sila sign in blogger > Dashboard > Design/Layout > Edit HTML >Tick Expand Widget Template.

2. Sila cari code di bawah ini ye kawan-kawan..ingin memudahkan pencarian anda hanya tekan Ctrl F

</body>
3. Dah jumpa code itu...sila COPY code ini

<center>I LOVE BLOG MISS FARAH</center>

dan paste DI ATAS code   </body>

4. Gantikan I LOVE BLOG MISS FARAH dengan ayat u all. Preview dulu..kalau dah jadi sila SAVE.


Senangkan..ayat i pun skema je hahaha...komen bila dah try!!


Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
37 Comments for "Tutorial 20 : Membuat Copyright blog"

ta jadi pun ,,
ta bape paham .
tick expand widget na amek kat ner ??
ta dop pon ..

X menjadi laa
leh terangkan x kat facebook izyan ?

xjdik pon , bule miss farah tunjuk hasil dia cna x ?

Kenapa tak buleh jadi?


Selalunya dia bahagian bawah sekali..

BTW , Semua toturial sny saia cbe ! Best and menarik ! Tapi ade sestgh blog byk toturial tapi tak bole COPY :(

sis mcm mna na cri b0dy c0de ta reti lah

Done, dear!! thanks for the tutorial. ♥ it.

hai farah...thanks untuk tutorial nie.

akak dah buat copyright nie tapi boleh tak nak tanya sket...

camner nak buat tulisan canggih sket yea..?

hai kak farah...sy suke sgt dengan tutorial yg akak buat...senang nk paham :D

Yeah3!!....
jdyjdy ='=
sye suke <3

thanks kak farah.
dah buat dah, mudah :)

TQ SGT2 YER...KITA WAT ADE JADI ADE X...HMMMMM PENING BANGET..SAPAI NK JULING BIJI MATA...HUHUHU

yeaaaahhhh...da try wat..tq farah^_^

dah buat, tq very much..tapi nak tnya, mcm mana ea nak buat tulis comel canggih manggih tu :)

da buat n menjadi...tq, Dear...sgt2 berguna ur blog utk newbie mcm I..have a nice day.

Da jadi....
cantik laa...
thanks kak..suke sgt2 tutorial akk

assalamualaikum...hai,farah thank diatas perkongsian farah utk setiap tutorial utk blog ni..mudah sgt nk fhm...akak dah follow blog farah,harap farah sudi2 lah follow blog akak pulak...hehe..

I'm from Indonesia.. I like your blog.. your blog is Cantik ,hehehe visit my blog too ya..
http://saaqinah.blogspot.com/

Kalau blog baru? kan takde tick expand widget..

Kat mna sebenarnya nak cri bahagian yg expand widget template tu..xjumpa :(

Tak jumpa kt mna expand widget template tu..blh tolong x?

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top