Tuesday, August 9, 2011

Tutorial 87 : Buang Underline di bawah Link.

Haii!
Tutorial time!
Kali ini nak tunaikan permintaan :

1. Sign in blogger > Design > Edit HTML

2. Cari code ini, nak mudah tekan Ctrl F, masukkan code dalam kotak find dan enter!

 a:link {
3. Lepas itu, korang akan jumpa code ini di bawah a:link {

 text-decoration:underline;

4. Yang ada underline tu korang tukar dengan none

Seperti ini :

text-decoration:none;
5. Save jer..link kat blog korang tak ada underline lagi.

k baiii!

10 comments:

  1. nak tanye la sis, cemane nak wat kotak2 kat sidebar tu dan tukar font sidebar..nampak kemas je..blog akk nmpak x kemas lor..

    ReplyDelete
  2. salam ...nak tanya la macam mn nak hilang kan ni bntuk skru drve..yang ade at blog uh...

    ReplyDelete
  3. Akak , mcm mane nak buat link jadi x besar , tapi dy bertukar warne ? . Mcm mane ek ?

    ReplyDelete
  4. Kak Farah , napew isya buat tak jdi??

    ReplyDelete
  5. Kak Farah ,, napw sye wat tak leh??

    ReplyDelete
  6. akk,knape saye punye tetp ade underline tu lagi erk???x de pulak error....cbe tengok kat blo saye ni =>http://schasooyoung.blogspot.com/
    camne ni akk???
    tolongla reply comment saye nie..

    ReplyDelete
  7. masih ada, padahal katanya gak ada error sama sekali

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.