Tutorial 87 : Buang Underline di bawah Link.

Haii!
Tutorial time!
Kali ini nak tunaikan permintaan :

1. Sign in blogger > Design > Edit HTML

2. Cari code ini, nak mudah tekan Ctrl F, masukkan code dalam kotak find dan enter!

 a:link {
3. Lepas itu, korang akan jumpa code ini di bawah a:link {

 text-decoration:underline;

4. Yang ada underline tu korang tukar dengan none

Seperti ini :

text-decoration:none;
5. Save jer..link kat blog korang tak ada underline lagi.

k baiii!
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
10 Comments for "Tutorial 87 : Buang Underline di bawah Link."

nak tanye la sis, cemane nak wat kotak2 kat sidebar tu dan tukar font sidebar..nampak kemas je..blog akk nmpak x kemas lor..

salam ...nak tanya la macam mn nak hilang kan ni bntuk skru drve..yang ade at blog uh...

Akak , mcm mane nak buat link jadi x besar , tapi dy bertukar warne ? . Mcm mane ek ?

Kak Farah , napew isya buat tak jdi??

Kak Farah ,, napw sye wat tak leh??

akk,knape saye punye tetp ade underline tu lagi erk???x de pulak error....cbe tengok kat blo saye ni =>http://schasooyoung.blogspot.com/
camne ni akk???
tolongla reply comment saye nie..

masih ada, padahal katanya gak ada error sama sekali

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Jangan lupa LIKE! dan SHARE!

Terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top