Tutorial 96 : Link Comel Versi Background.

Assalamualaikum..
Korang ni mesti tak boleh tengok blog aku ada perubahan sikit mesti nak minta tutorial ek..
Isk isk jelez ler tu..hahhaa..
Kali ini link di hover juga tapi versi background macam aku punya. Nak ler tuuu..

Macam ni rupanya :

 

Kalau korang dah guna tutorial link di hover yang lain better korang padam..kot tersewel plak template korang kan :) apa-apa pun try dulu k?

1. Sign in Blogger > Design > Edit HTML

2. Cari code ini, nak mudah tekan ctrl F je dan pastekan code di bawah dalam kotak find..

a:hover
3. Bila korang dah jumpa dia, korang cuma copy code di bawah dan paste di bawah code yang korang cari tadi.

color: #000000;
background:#F751883;
text-decoration:none;
border: #ffffff 2px dashed;
padding:3px 5px;
-moz-border-radius:10px;
4. Kalau nak tukar colour :

#000000 untuk warna font
#F751883 untuk warna background 
#ffffff untuk warna border

Code Warna


5. Preview dan Save. 

p/s : Jangan nak ubah lain-lain coding. Kang blog cacat kang jangan salahkan aku. Itu tanggungjawab sendiri ok!
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
3 Comments for "Tutorial 96 : Link Comel Versi Background."

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top