Wednesday, April 25, 2012

Tutorial 136 : Back to Old Setting/ Old Interface

UPDATE: OLD SETTING/ OLD INTERFACE SUDAH TIDAK WUJUD LAGI! HARAP MAKLUM.




Assalamualaikum,

Masa mula-mula sign in blogger tiba-tiba terkejut dan kaku bila melihat setting yang selalu aku guna untuk blogger bertukar rupa dan bentuk. Lagi complicated daripada yang lama. Lagi tak best dan nampak macam menyemak nak bagi pelempang berdas-das sampai pengsan.

Click for large.

 Serius, adalah sangat tak cantik dan menarik. Aku lebih suka old setting!

Click for large.
 Mula-mula korang kena :

1. Click bahagian Blogger Option. Seperti di atas.

2. Pilih Old Blogger interface.

Tunggu page loading. Dan taraaaa...back old setting!



Mudahkan? SO apa lagi click la my nuffnang berjemaah. Baii semua!


38 comments:

  1. blog saya da kembali pada yang lama . heheh . ty :D

    ReplyDelete
  2. betul2. yang lame lagi senang.
    :)

    ReplyDelete
  3. blog sy tak dapat kembali lagi.. huhu. :'(

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum , terima kasih .. da kembali kepada yang asal ;)

    ReplyDelete
  5. yeyyyyyyyy dh brjaya....thnks kak farah yer...yg lama lg sng la

    ReplyDelete
  6. tau tak apa.yang lama lagi senang ;)

    ReplyDelete
  7. tau tak apa.yang lama lagi senang ;)

    ReplyDelete
  8. as-salam kak..
    mula-mula pun syeida terkedu sebab dashboard dah lain. last-last tekan sane sini, legaaaa... hihi

    ReplyDelete
  9. salamulaikum.......hy awk,,,u blog so cute,,(^^,)..minta teach ckit...mcm mna nak wat ek...tab menu yg paling sample,,,.mcm wak tuu,,..kurg faham tengok tutorial wak,..lg satu cthnya..kita nak tulis ttg resepi kat tab menu...n ape2x lah..a=kta nak ckap....so kta nak sambung len hr macam na pulak nak letak blek dalam satu page resepi,,tuu ekk???plez PM sy kat my FB....Mastinah cullenz se ryeong..(^^,)i wait..k..daa

    ReplyDelete
  10. nnnti die nk remove yg old kpd baru bln yg akn dtg..jht betul :[ tak suke yg baru, serabut ! HUHU

    ReplyDelete
  11. tHanks kak farah , buka dashbord jadi cm gini terkejut beruk ._.

    ReplyDelete
  12. thanks 4 da tutorial,, sangat membantu.. huhuhu

    ReplyDelete
  13. Yeay..dah btukar kpd yg lame kmbali..thanks sis :)

    ReplyDelete
  14. kalau baru but blog.auto akan jd new interface kan..so,macamna nk tuka ke old interface??help plezzz..

    ReplyDelete
  15. blog sy tak bole kembali pada yang :( ,

    ReplyDelete
  16. salam . Akak! nhe nak minta tlg.. adik dha try dha tp msa adik klik kat setting tepi tu xder pulak dia ckp "old blogger interface".. :'(

    ReplyDelete
  17. Macam mana nak tukar ke old interface.. dah tekan dekat setting tu, tapi tak ada pun old interface tu.. :( Serabutlaa dengan new interface.. tolongg.. please

    ReplyDelete
  18. kenapa saya takder old blogger interface???

    ReplyDelete
  19. akak .. asal kat blogger option azy xder pun pilihan old blogger interface .. :'( sobsob

    ReplyDelete
  20. Assalammualaikum kak farah. Kalau kita dah tukar jdi yg lama ni , boleh ke nk tukarkan balik jdi yg baru ?

    ReplyDelete
  21. Farah , sy tk boleh nak back to old setting . KEnapa eh ? Old blogger interface tada . :'(

    ReplyDelete
  22. haisshh kita punya blog tade old interface tu..macam mane nih

    ReplyDelete
  23. KENAPA SAYA PUNYA BLOG TAL BULI TUKAR SUDA? H,, :( TLG

    ReplyDelete
  24. knp saya punya tak ada old interface?? harap awk boleh tolong saya..

    ReplyDelete
  25. knp blog sya x de perkataan old interface tuh? please... HELP ME!!!

    ReplyDelete
  26. sekarang ni dah tak boleh buat macam ni kan? tak ade da perkataan old blogger interface :(

    ReplyDelete
  27. Salam Farah
    First of all, thanks atas tutorial.
    Sangat berguna dan membantu.
    dulu akak blogger tp dah setahun tinggalkan dunia blog, kena belajar balik...huhuhu...

    hmmmm...
    blog 2013 dah takleh tukar ke old blog setting dah..aduiii

    ReplyDelete
  28. kenapa saya punya tade yg old blogger interface tu ?

    ReplyDelete
  29. @Mizz Aida sedeeeehhh,, xleh tukar pom,, tkde pun old ntah ntah tu ,,, huhuhuh,,huwaaaaaaaaaaaaaaaa T_T

    ReplyDelete
  30. @Mizz Aida sedeeeehhh,, xleh tukar pom,, tkde pun old ntah ntah tu ,,, huhuhuh,,huwaaaaaaaaaaaaaaaa T_T

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.