Sunday, August 21, 2011

Tutorial 101 : Bentuk-bentuk Border

Assalamualaikum dan selamat hujung minggu?
Dah shopping raya? huhh sangat penatkan kalau shopping last minute!

Hari ini nak ajar bentuk-bentuk border. Dan tutorial ini boleh di aplikasikan dengan

Tutorial 21 : Menambah border dan background di tajuk post.
Tutorial 22 : Membuat Background di sidebar dan border.

So, kalau nak guna bentuk-bentuk border boleh rujuk tutorial di atas yer..fahamkan dulu tutorial tersebut baru tahu nak letak benda ni di mana :)

-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;
-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;
-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;
-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;




-moz-border-radius: 2em;  
        -webkit-border-radius: 2em;
                border-radius: 2em; 






-moz-border-radius: 0 50px 50px 0;
       border-radius: 0 50px 50px 0;
}





       -moz-border-radius: 40px 10px;  
            border-radius: 40px 10px;





# tanya kalau pening lalat yerr..




Kalau suka LIKE sahaja, Jangan lupa komen. TQ.

14 88 Orang doakan Farah dapat 4 flat:

anamizu said...

bagusla tuto farah buat ni :)

celoteh si gadis remaja said...

jadi..tanks ye..ape2 hal,mntak izin ambik tuto nie

Urfi Luthfurrahman said...

thanks

LizaJohary said...

Liza Johary : thanks dear :)

Siti Maisarah Zulhaimi said...

Thanks lagi! xD

uncHa said...

terima kasih ye kak ;)

hAirA shAmIrA said...

klau nk letak border dlm entry mcm mne pulak?? please

sHiMi sHinHae~ said...

thanks :)

Kathy Rbain said...

salam farah..akak copy paste gambar border farah ni ye?sweet je warna merah nye..akak suka.akak dah kredit kan ke blog farah tau?

► I'M IYQA ◄ said...

Jadilah kak ! Thanks you for tutorial ini ^-^

Fatini Zahid said...

saya copy paste gmbar border yer??
tq dear

EyeNa MellowD said...

akak nak tanya,

napa bila saya buat ni, or letak background kat title bar/side bar ,

font berubah, and takleh tuka. apsal eh ?

sangat2 memerlukan pertolongan akakk.. tenkiu :)

♥Cik Nurfarah♥ said...

Nnt akak update jln pyelesaianny

Nur Ramizah said...

mohon copy ya.syukran.

 
This Blog is Protected. Copyright 2011 © Design By Cik Nurfarah