>

Sunday, August 21, 2011

Tutorial 101 : Bentuk-bentuk Border

Assalamualaikum dan selamat hujung minggu?
Dah shopping raya? huhh sangat penatkan kalau shopping last minute!

Hari ini nak ajar bentuk-bentuk border. Dan tutorial ini boleh di aplikasikan dengan

Tutorial 21 : Menambah border dan background di tajuk post.
Tutorial 22 : Membuat Background di sidebar dan border.

So, kalau nak guna bentuk-bentuk border boleh rujuk tutorial di atas yer..fahamkan dulu tutorial tersebut baru tahu nak letak benda ni di mana :)

-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;
-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;
-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;
-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;




-moz-border-radius: 2em;  
        -webkit-border-radius: 2em;
                border-radius: 2em; 






-moz-border-radius: 0 50px 50px 0;
       border-radius: 0 50px 50px 0;
}





       -moz-border-radius: 40px 10px;  
            border-radius: 40px 10px;





# tanya kalau pening lalat yerr..



14 comments:

  1. jadi..tanks ye..ape2 hal,mntak izin ambik tuto nie

    ReplyDelete
  2. klau nk letak border dlm entry mcm mne pulak?? please

    ReplyDelete
  3. salam farah..akak copy paste gambar border farah ni ye?sweet je warna merah nye..akak suka.akak dah kredit kan ke blog farah tau?

    ReplyDelete
  4. Jadilah kak ! Thanks you for tutorial ini ^-^

    ReplyDelete
  5. saya copy paste gmbar border yer??
    tq dear

    ReplyDelete
  6. akak nak tanya,

    napa bila saya buat ni, or letak background kat title bar/side bar ,

    font berubah, and takleh tuka. apsal eh ?

    sangat2 memerlukan pertolongan akakk.. tenkiu :)

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...

 
This Blog is Protected. Copyright 2016 © Design By Cik Nurfarah