Tutorial 37 : Jom pasang Energy Saving Mode pada Blog

salam..
Tutorial ini bukan diminta oleh sesiapa tetapi atas dasar prihatin untuk menyelamatkan bumi kita cheewah!
Energy Saving Mode ini adalah untuk jimatkan pengunaan tenaga..
So untuk info lebih lanjut sila ke SINI..
Cara untuk install benda ini pun I dapat dari SINI juga..
I akan bagi tahu serba sedikit info tentang fungsi benda ini..
Benda ini better dipasang sebab dapat save energy..kurangkan H20..( karbon dioksida )
Dapat selamatkan alam semulajadi kita ini..
I cadangkan kepada semua blogger better pasang benda ini pada blog anda..
Benda ini akan berfungsi bila anda biarkan blog anda ( tanpa gerakkan cursor/mouse) dalam setengah minit..dia akan jadi macam ini :

Lepas jadi macam ini u all janganla panic pula..kalau u all gerakkan cursor dia akan jadi macam biasa je..ala macam screen saver kat PC tu..

Cara-caranya mudah je..jom ikut step ini.

1. Sign in blogspot > Design > Edit HTML
2. Cari code ini, nak senang cari tekan Ctrl F dan paste code di bawah dalam kotak find..
<head>
3. Kalu dah jumpa code itu, copy code di bawah dan paste di bawah code yang dicari tadi.
<script language="javaScript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js"></script>
4. Save dan view blog..tunggu beberapa saat..dan jangan gerakkan mouse..dia akan menjadi seperti gambar di atas...

I hope u all dapat cuba tutorial ini..sayangi bumi anda..

Sumber : http://www.onlineleaf.com
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
34 Comments for "Tutorial 37 : Jom pasang Energy Saving Mode pada Blog"

thankz! sy memang cari mende nih! :)

salam..
knapa saya buat x mnjadi pun?
url sy.. uniklmsimmt.blogspot.com..
minta tlg....
dan slmat bkenalan.. =)

@UNIKL MSI

selamat berkenalan..cuba semula.try tengok blog dan jangan gerakkan apa-apa..dalam kurang 1 minit insyaallah menjadi

thankx ea mizz farah..
daa jadi... :D

ske!!! senang nak bt rupa nya..ingat mcm complicated je..thankzz,,

miss farah,,sy da try byk kali tp awat xleyh??

@ All

Thank semua pada yang menjadi mencuba tutorial ini..

@ zakiah dan nurfatin

Try biarkan seketika kalau tak jadi tamplete anda tak suai dgn tutorial ini..:)

kne tnggu bpe lme bru jdi cm 2??

@budak botey

jangan gerakkan cursor..dia akan kuar dalam beberapa saat :)

kte amik tau..heee..
yg akak py kte amik,,semua mjd...hee
thnks tau

akak, saye buat tak jadi pon ?

@♥Cik Nurfarah♥

akak , nak tnye kalau nak buang benda nie mcam ne plak?? sbb bnda nie buat blog ada virus le plak..

Kak Farah ! mcmne nk delete Energy Saving Mode ni ?

This comment has been removed by the author. - Hapus

@Siti Humairah Zulhaimi
awesome ! thankz a lot.. byk sy gne tuto dlm blog ni.. thankz

awesome ! thankz a lot.. gyk sy blaja kat blog ni.. (:

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Jangan lupa LIKE! dan SHARE!

Terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top