Aku dan USM ( PART 1 )


Salam.. semua.
Kerana banyak sangat kenangan yang perlu diabadikan aku akan tulis serba sedikit pengalaman aku semasa belajar di USM. Masa dulu aku tak buat blog so tak ada la aku share tentang semua ini.
Masa first ada blog dulu pun aku memang tak update apa-apa pun.

Sebenarnya pilihan utama aku bukanlah Universiti Sains Malaysia. Usm merupakan pilihan ke-6 aku sebenarnya. Aku lebih minat kos pendidikan. Empat pilihan teratas aku semuanya pendidikan. Memang aku layak menduduki ujian mtest untuk pendidikan..then ujian berjaya..tapi temuduga aku sangkut. Mungkin masa itu aku tak bersedia dengan baiknya. Tapi itu semua kuasa Tuhan. Bukan rezeki aku. Aku dapat penemuduga yang skema. Tapi alhamdulilah aku ditawarkan untuk melanjutkan pelajaran ke USM untuk Ijazah Sarjana Muda Sains Kemasyarakatan. Sebenarnya aku tak berminat belajar kat USM dan tak suka Penang..aku target UKM. Tapi tak kenal maka tak cintakan..dah kenal bukan je jatuh cinta tapi rindu, sayang, kasih semua ada. Kawan aku yang sama temuduga pendidikan tu juga pun dapat USM juga..sama kos lagi. Dia pun dapat penemuduga yang sama dengan aku. Memang dah nasib kami kot kantoi masa temuduga..hahaha..

Masa aku tahu keputusan UPU tu..aku tak la excited sangat. Tapi aku kecewa. Orang lain kecewa tak dapat masuk U tapi aku kecewa sebab yang aku target tak dapat..Tapi alhamdulilah sangat...


Nanti aku continue Part 2.. Apa aku rasa masuk first menjejaki kaki ke Pulau Pinang? Masa first di USM?

p/s : Malam ini mood untuk update terkurang..rasa gantuk sangat. Ok bye.
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
7 Comments for "Aku dan USM ( PART 1 )"

hahaha XD
interviewer yang skema ? 0_0

@AmyZana

hahaha skema melampau sampai dari atas ke bawah di tenung...macam mata nak terkeluar hahaha..

farah.kamu pun student usm juga ke
batch bila
hehehhehe.kebetulan kan.nama blog kita sama then tempat study pun sama juga
sy batch 2006/2009.kos pun s.k juga.wahhhh semua kebetulan =)

@Edura Hanum

saya masuk 2007/2008..konvo 8/2010

Awak mungkin senior saya kot? hehehe

senior setahun jek
tapi xepernah jumpa pun kan
sk abik major apa
sy 3p

@Edura Hanum

laaa...saya pun 3p jugak..minor psiko..duk fajar harapan..kenal tak ainul kariah?dia ex roomate jgak..org panggil anol

Nak tanya..sy plajar sem 3 di usm..sy Dpt major geografi...nk tanya utk minor..susah x subjek 3p dari school sk ni? Bleh explain?

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Jangan lupa LIKE! dan SHARE!

Terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top