Tutorial 99 : Letak Laman Web dalam Blog.

Assalamualaimun dan selamat hari Jumaat semua.
Kepada adik-adik yang masih sekolah, suka ler tu..sebab esok dan lusa cutikan.
Hari ni nak buat tutorial simple tapi sangat berguna kepada korang.

Try tengok di bawah:




Eh! kenapa ada web lain dalam blog nih yer? ok ini adalah cara nak letak other blog/web dalam blog kita. Contohnya korang nak buat segmen preview blog..it good kalau guna tutorial ni kan..lagi nampak gempaq..


Caranya mudah, korang copy code di bawah dan masukkan dalam entry atau sidebar korang.

<iframe border="1" height="500" src="http://bicarafarah.blogspot.com/" width="550"></iframe>

Tukar :

http://bicarafarah.blogspot.com/ dengan link blog yang korang nak.
500 height ketinggian
550 width lebar

dan SAVE.

P/s : Sorry aku tak highlightkan benda yang perlu ditukar itu sebab nanti kalau korang copy code tu dia bagi effect lain ( tak menjadi ) k baii !

Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
5 Comments for "Tutorial 99 : Letak Laman Web dalam Blog."

Akak ? cmne nak buat bende nieyh ? x paham are ,

@Eira

gantikan link akak dengan link yg adik suka..done! yang saiz tu ikut besar posting atau sidebar

sori thye eik??
cmne nk wt nie eik??
xphm la..
nk msk kn yg kne copy 2 kt mne eik??
sori tnye..
bb bru first time...

hi, I have follow your tutorial. but how to place it in the middle and center of the page? thank you for tutorial, you're my heroes! :)

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Jangan lupa LIKE! dan SHARE!

Terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top