Sunday, October 31, 2010

Tutorial 1 : Jom Check BERAT BLOG

Jangan ingat badan kita ini je kena timbang! tapi berat blog pun kena juga.
Aku ada jumpa web untuk testing berat blog..
So kalau dah berat sangat buang la widget2 yang tak diperlukan. Kalau Load time itu lama so lembab la blog anda.. sila clik sini

Selamat Mencuba!

21 comments:

  1. so, macamane nak tahu blog kite tuh ringan atau berat? reply kat shoutmix mien ekk.. thnx sys...

    ReplyDelete
  2. erm.. macam mne nk timbang slalu erk?? reply kat shoutbox dyana k.. :) thnx..

    ReplyDelete
  3. npe die tulis error ek..pe mslh ye

    ReplyDelete
  4. cm mna nkk tw berat ke x? kn dy ada gtw kalau wana biru blog ringan..jadi kt mna warna 2??

    ReplyDelete
  5. http://anis-amalina.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. wow...teng tutorial nya ya....sy bloggeer baru..
    boleh la kira nya cik fara follow sy..
    http://siamoycincai.blogspot.com/
    tq..

    ReplyDelete
  7. nice :)
    follow sy..
    http://siamoycincai.blogspot.com/
    tq..:)

    ReplyDelete
  8. Thx atas infonya kak Cik Nurfarah :)
    polow blog ku yeah kak .
    http://dd-pudtri.blogspot.com :D hehe

    ReplyDelete
  9. 56.38 KB adkah ini berat yer?.. wuuaarghhh.. tak pandai ler... huhuhuhu...

    ReplyDelete
  10. Artikel yang sangat menarik sobat, thanks sudah berbagi, eitss .. jangan lupa mendaftar di sini ya AutoTraffic Exchange Terbaik Indonesia dan SEO Killer

    ReplyDelete
  11. blog Cik kenapa bisa sangat cepat loading? padahal widgetnya lengkap.

    ReplyDelete
  12. Terima kasih share tutorial ni.
    Bagus sangat boleh check berat blog :)

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.