BURGER KING ADALAH DAGING BABI


Infomasi ini aku dapat daripada sosial networking yang aku join. Memang terkejut la sebab Burger King ini ramai peminat. Kawan aku kata Burger King ini sedap, lepas tu besar dan mengenyangkan. Tapi aku tak pernah rasa. Apa yang mengejutkan adalah gambar ini.. Tengok betul-betul pada bungkusan ini.Amat terkejut kucing aku melihatnya.

Bungkusan ini didapati pada tempat pembuangan sampah. Mungkin sebab daging-daging ini sudah expied. Tutt tutt ada orang jumpa.
Daging yang sudah bertukar hitam..eii...

Semua adalah daging babi @ khinzir. Yang diimport dari USA.

Benda ini bukan berlaku di Malaysia. Mungkin di Malaysia tak guna daging pork tapi kita kena berhati-hati, jangan main tibai je. Lebih baik la kita makan burger seperti  Ramli Burger dan produk2 keluaran muslim yang lain. Ingatlah makanan itu akan menjadi darah daging kita. Mencegah lebih baik dari mengubati!

2 comments

 1. suspen je tadi..

  ingatkan kat malaysia.

  hm, cikFarah...
  FYI, kalau di luar Malaysia sana memang tak sunyi dari menu berasaskan khinzir..

  tak payah pergi jauh...ni ha kat selatan tanahair, di singapore je..jangan la berani-berani nak masuk McDonalds ke..sebab di sana dalam menunya ada Hamburger...burger daging babi.. dan dapurnya tak diasingkan pun...walaupun korang order fillet, dia goreng kat dapur yang sama..maknanya semua burger dia dah tercemar dengan najis mughallazah.

  eh, sori menyampuk lupa bagi salam..

  Assalamu'alaikum.. :-)

  ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Jangan lupa LIKE! dan SHARE!

Terima kasih :)

Blogger Copyright © 2018. All Rights Reserved by BLOG CIK NURFARAH