Tutorial 34 : Pop up window when open blog

Salam..
Alhamdulilah blog tutorial makin mendapat sambutan..
Insyaallah I akan ajar apa yang patut dan apa yang I tahu..
I kan tak kedekut ilmu :)
Kali ini I nak ajar macam mana nak buat pop up window when open blog..
Wahh panjang namanya ye...sebab I yang letak so suka hati I la :)
Benda ini keluar bila kita open blog someone then keluar mesej pop up..
Contoh macam ucapan " selamat datang ke blog Miss Farah, jangan copy cat tapi boleh copy dog " hahaha..
Tutorial ini di minta oleh adik Izzah Maresa..
Jom testing tutorial ini...

1. Sign in blogspot > Design > Edit HTML sila cari code di bawah..nak senang copy code di bawah dan paste ke dalam kotak selepas menekan CTRL F.
<head>
2. Bila dah jumpa code di atas..sila copy code ini dan paste DI ATAS code yang dicari tadi..
<script language='JavaScript'>alert(" AYAT KAMU ");</script>
3. Lepas itu, ubah AYAT KAMU dengan ayat kamu la..:)
4. Save dan tengok menjadi or tak..kalau menjadi sila komen :)
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
40 Comments for "Tutorial 34 : Pop up window when open blog"

aww. akq , tanx cecangat !! :)

akq ..x fham lha ..lpas klik CTRL F nak wat ape ??

thengks, dh lme cri mende nie!!!

thx..banyak dapat ilmu from ur blog ;)

Hye kak Farah terima kasih ya sbb pagi tips cmniey.... h0pe kak Farah akan bgi s0mething yg bley wat bl0g saya nmpk menarik!

@ To All

Thank kerana cuba tutorial dalam blog ini.. Insyaalllah akan diupdate lagi :)

tanx kak ! suda mnjadi :D

x jadiiiiiiiiiiiiii... Your template could not be parsed as it is not well-formed. Please make sure all XML elements are closed properly.
XML error message: Element type "h" must be followed by either attribute specifications, ">" or "/>".

@munirah azmi


Mesti ada some word yg tertinggal atau terdelete..

wahhhh TQ...jadi lagi dan lagi ;)

waaa >,<
kajian tuto yg ni menjadik lar ! tengkiu3x akak farah !

kak sye x rety lah wat kat edit HTML py sye nk jugak dah cbe dah banyak kalitpy x ley gk :(

akak, saya letak tuto nie dlm blog saya tapi saya dah gtau nie tuto akak(saya siap letak link blog akak lagi)...n saya tak tukar apa2 pown yang akak tulis..saya printscreen dr blog akak agar depa semua tau tue bukan tuto saya.

kak farah sy x reti nk edit html tu !dah bnyk kali try tp xmaw.

Thank you akak . Dah lama cari benda ni :)

@Ziela Ismail

thankss awak sye suka tutorial awak bagi nie .,

kak,Paste "DI ATAS" tu mcm mne ek? paste kat atas code tu ke,gantikan code tu dengan ayat kat bwh tu?

Thanks kak Farah :) Kak boley buat tutorial , gambar yang kita post boley bergerak ?

THX KAK COZZZ POST KAKAK AMAT MEMBANTU..... KALAU BOLEH NK TNYA BNYK2 DEKAT KAK PASAL BLOG NI BUT JAUH =( HAJAT TK KESAMPAIAN HOPE LEH MENIMBA ILMU DGN BLOG KAK NI =D

menjadi tp note tu keluar 2 kali

macam mana nak buat anak panah tu jadi bntuk bunga @ gambar apa jelh klau boleh ajar ehh...:D

ada cara tak nak cantikkan pop up window when open page tu?? hehe

menjadi akq :) terima kasih ye buat tutorial ni

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Jangan lupa LIKE! dan SHARE!

Terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top