Tutorial 108 : Welcome Note Perkenalan.

Assalamualaikum selamat berpuasa! minggu depan dah raya..yehaaaa!
Kali ini nak ajar buat welcome note untuk berkenalan dengan reader. Maksudnya nak say hai la pada reader yang terjah blog kita kan..

Tutorial ini lebih kurang sama dengan tutorial berikut :

Welcome Note
Good Bye Note


Kalau korang dah sedia ada buat tutorial Welcome Note, better padam kalau nak buat yang ni.. Kot jadi sewel plak blog korang tapi trylah dulu. Aku malas nak buat experiment ni..ponatt deng!

Nak try ke? Jangan try copy cat sudah!

1. Sign in blogger > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

2. Copy code di bawah dan paste ke dalam Html/Java Script


<script type='text/javascript'>
var name = prompt("Selamat Datang! Siapa nama anda?", "Nama Anda ");
alert("Salam Perkenalan "+name)
alert("Jangan Lupa tinggalkan Komen")
alert("Jangan Copy Cat!!")
</script>


3. Tukarkan semua ucapan yang bewarna merah dengan ucapan korang.
#Nama Anda jawapan kotak jawapan seperti gambar di atas.


Kalau nak tambah ucapan, cuma tambah code :


alert("ucapan")


sebelum code </script>


4. Save dan berkenalanlah dengan reader korang! k baiii..


Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
10 Comments for "Tutorial 108 : Welcome Note Perkenalan."

salam..
farah cuba tgk blog syidot ?? haiyo burok laa xtawu nk tambah + hias ap

kak farah susahh lhaa tlong ajar :(

terima kasih......tuto kak bnyk menolong sy......teng kiu sooo much

da dapat buat da , terima kasih sis , :-)

Hai kak farah. sy guna semua tuto akak!! heeee. semua best2 & very useful! Keep up the good work! <3 ;)

Kak Farah, mcm mna klw nk buat welcome word je tnpa 'tanya nma user' ?
hee

Kak Farah.. saya suka blog akak. Thanks kasi tutorial ni

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top