Tutorial 117 : Garisan Melintang dalam blog.

Assalamualaikum..
Cukuplah 2 tutorial untuk hari ini ye. Penat wei nak bereksperimen membuat tutorial banyak-banyak. Nih pun aku dah korbankan masa pagi aku mengadap laptop. Banyak permintaan tutorial tidak diungkap lagi muahaha.

Korang perasan tak, setiap kali aku buat tutorial yang ada banyak cara aku gunakan garisan untuk membahagikan tutorial tersebut seperti ini




Fungsinya, mengemaskan entry. Taklah nampak serabut sangatkan. Korang bolehlah buat kat blog korang. Contohnya, korang nak buat entry panjang-panjang. Nak asingkan cerita dalam satu entry. Nak nampak sweet lagi dan apa-apa yang korang rasa sangat relavan dengan otak korang.

 


1. Copy je code di bawah dan tempek la kat mana-mana entry atau sidebar korang.

<hr color="#000000">
2. Ubah je code #000000 kalau korang nak warna kegemaran korang.


3. Nak code warna, cari di SINI.

Preview dan lihat hasilnya. Ok baii..





  


Nak buat garisan banyak-banyak pun boleh :)
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
5 Comments for "Tutorial 117 : Garisan Melintang dalam blog."

akak farah buat lah lagi blog tutorial banyak bnyak :) saya nak ikut langkah langkah mencantikkan blog saya yang tak berapa nak cntik :)

macam mane akk wat kotak komen yang tmpat komn ni??cantikla

akak, kenapa tak dapa nak buat garisan melintang ni ehh?

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top