Monday, November 15, 2010

Bercium tepi jalan.

Salam dan selamat pagi. Hari Isnin yang indah!

Nak cerita pasal kerenah budak-budak zaman sekarang ini.

Semalam masa Miss Farah landing-landing kat Facebook untuk membaca komen-komen kawan-kawan..saya amat terkejut dengan satu tajuk video ini. Masa itu belum play lagi. Miss Farah tengok ramai gila yang komen-komen..ada yang maki-maki bagai.. so terpanggil nak play this video. Nak tahu juga kenapa mereka ini marah sangat.

La…bila tengok video itu ada adegan peluk-peluk dan cium mulut kat tepi jalan. Saya ingatkan Nabil je nak cipta publisiti sialan tapi ada lagi yang hebat! Isk2…( lebih dari itu pun ada zaman sekarang ini )

Apa yang aku dengar kat video itu, perempuan itu memujuk cumbu lelaki itu supaya jangan tinggalkan dia. Tak nak berpisah la konon..

Lelaki itu pula macam berbangga je bila perempuan itu merayu-rayu dan bercumbu!! Jijik!!

Kepada perempuan itu, engkau ini tak ada maruah ke? Senang-senang je maruah dipijak2..bodoh betul la!! Kalau lelaki jogang itu tak nak engkau tak payah la engkau nak berpujuk cumbu dengan dia…lagi pun dah nampak sangat lelaki itu nak main-mainkan engkau..tak sesuai buat suami macam itu. Jangan murahkan diri sampai tak laku ye!!

Dan perempuan macam itu bukannya lelaki itu nak pun..just stok main je!! Tak sesuai stok ISTERI!

So, pada remaja-remaja sekarang fikir-fikir la tindak tanduk anda ye..ingat halal haram ! Mak bapak pula plz la jaga anak elok-elok…( tapi kalau anak rupa hampas,memang tak terjaga pun )

DAN…yang aku pelik sangat orang dekat situ ramai!! Kat situ ada pak guard..kenapa tak ada sesiapa yang berani bagi penampar kat dua ekor budak itu? Atau seronak tengok aksi-aksi macam itu dan turut stim juga!!..memangla maybe ada pihak kata..negara ada undang-undang tak boleh buat sesuka hati tapi!! Kita kena menentang kemungkaran..nak biar aje ke kalau nampak orang beraksi macam nak berzina!! Sorry ayat kasar! Tapi memang sakit hati sangat!! Sebenarnya perkara ini bukan sahaja tanggungjawab pihak berwajib tapi tanggungjawab semua pihak!! Terutama masyarakat ISLAM!

Perkara ini tidak dapat dinafikan sebab dunia sudah akhir zaman seperti yang dikatakan oleh Rasulullah

Sabda Rasulullah s.a.w;- “Tidak terjadi kiamat itu sehingga orang bersetubuh (berzina) seperti bersetubuh keldai di tengah jalan.”- (H.Riwayat Ibnu Hibban).Saat akhir tidak akan tiba hingga mereka (orang orang jahat) berbuat zina di jalan-jalan (tempat lalu lintas umum). (Hadith riwayat Ibnu Hibban dan Bazzar).



http://lh4.ggpht.com/_C3I-jAeL3fA/TN_L5g4-NpI/AAAAAAAABHU/ED0zztTb5b4/bb6.jpg

gambar credit dari,

http://mediasiber.com/meleis-rosak-kl-bagai-new-york/#nav

7 comments:

  1. ade tgk jugak video nie kat fb. erggh. memang tak tao malu ! tp mcm bkn org m'sia jea.

    ReplyDelete
  2. lagi best kalau tgh syok dorang bercium, ada lori ke kereta langgar, mesti seronok and jadi lebih dramatik sikit, ehehe :)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Aku bimbangkan dunia
    Tiada cahaya ku terima
    Aku tentang segalanya
    Moga kau akan turut serta
    Di dunia kuasa sementara
    Komunikasi tiada makna

    hakikat dunia zaman sekarang

    ReplyDelete
  5. perasaan malu dan akhlak anak muda masa kini semakin tipis...malah ada yang zero!

    ReplyDelete
  6. manusia
    biase la,,,
    die buat die tanggung,,,

    ReplyDelete
  7. betul tue... budak2 skrg tak sedar diri... urmm.. didikan agama tue penting maaa

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.