Saturday, November 6, 2010

Suka menulis diary?

Salam semua!
Ramai juga yang suka menulis diary tapi fungsi diary telah berubah kepada public diary iaitu blog2 dan sewaktu dengannya.  Tapi tak semua perkara yang berlalu dalam kehidupan kita perlu diceritakan semua. Amat tak sesuai ye..bak kata orang takkan hal dalam kain pun nak publish kat orang..
Dulu aku ada juga menulis diary tapi bila lama tak menulis aku bakar je diary itu. Malas nak simpan-simpan sebab takut orang lain jumpa terus baca, pecahla rahsia hatiku! Aku akan  menulis diary kalau betul-betul sedih dan tiada tempat mengadu. Lepas luahkan di dalam diary terus puas! sebab dah tak terbuku dalam hati.
Sekarang ini aku ada diary juga tapi diary berkunci! diary ini di dalam laptop! Diary ini bukan online ye jangan risau..dia offline tapi kalau nak share boleh juga :)
Kita kena letak password kalau nak open dia seperti ini :
tak tahu password tak boleh open. Diary ini sesuai untuk komputer peribadi sahaja! harap maklum.
Diary ini lebih kurang macam microsoft word tapi berbentuk diary..amat bagus. So lepas ini kamu tidak la perlu risau nak sorok diary sebab dia ada dalam laptopmu..tapi jangan la bagi tahu password kat kekawan pula..hehehe..
Aku gunakan Efficient Diary..memang efisen. Aku tak selalu menulis dalam diary aku ini tapi kalau tengah bengang, marah dan apa-apa sewaktu dengannya aku pun menaipla kisah aku dalam diary ini.

Inilah rupa diary yang aku maksudkan. Nak mencuba diary ini. Jom download di SINI
Nanti menulis la diary ini sampai lebam tangan itu opps silap bukan tulis tapi taip! hehehe...:)

7 comments:

  1. @fidza

    nanti bolehla fidza try diary itu ye..hehehe :)

    ReplyDelete
  2. thanks for sharing this... pasni leyh la sayer tulis diari byk2 tanpa ade org bace... =) thanks

    ReplyDelete
  3. just read this. thanks akak! memang dah lame sangat cari diary mcm ni :D

    ReplyDelete
  4. thanks for your info.. boleh la I tulis banyak-2 lepas ni tanpa org tau :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow!...So amaze!..i will try it.. =)

      Delete
  5. Apps nie boleh x download dlm phone? ^^

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.